Köşe Yazarları

BAY CEMİL TUGAY’A MHP DERSLERİ -1-

Dün bir yayın organımıza değerlendirme yapan Karşıyaka’nın Muhterem Belediye Başkanı Bay Cemil Tugay, 14 Mayıs 2023 Seçimlerinde MHP’nin aldığı oyları sorgulamış. Esasen sorgulamaktan da öte jakoben bir bakış açısıyla MHP’ni,..

BAY CEMİL TUGAY’A MHP DERSLERİ -1-

Dün bir yayın organımıza değerlendirme yapan Karşıyaka’nın Muhterem Belediye Başkanı Bay Cemil Tugay, 14 Mayıs 2023 Seçimlerinde MHP’nin aldığı oyları sorgulamış.

Esasen sorgulamaktan da öte jakoben bir bakış açısıyla MHP’ni, O’nun asil kadrolarını ile MHP’ne oy veren aziz milletimizi tahkir ve tezvir etmiş…

Gülüp geçmek, hatta bir tebessümle kendisini yad etmek de vardır lakin, hakkedene de hak ettiği şekilde cevap vermek boynumuzun borcudur.

Cemil Bey bizi bilmez ama biz kendisini çok iyi tanırız. Zira kendileri görev süresi boyunca İlçemize çivi çakamayan meşhurlar arasına girmiştir. Buna sonra gelelim…

Efendim ben Karşıyakalıyım… Fikri Altay ve Dedebaşı Mahallelerinde doğma ve büyüme…  Örnekköy, Nergiz, Demirköprü, Şemikler, Cumhuriyet, Çamlık, Gümüşpala, Yamanlar Deniz Bostanlısı ve Soğukkuyu Mahallelerinde halen yaşayan… Karşıyaka Ülkü Ocakları’nın Eğitim ve Ortaöğretim Masası Başkanlığı ve Serinkuyu Ülkü Ocakları Başkan Yardımcılığı görevlerini uzun yıllar yapan; Karşıyaka Ülkü Ocakları Başkanlığı, Spor Kulübü Başkanlığı, Dernek ve çeşitli platformlarda yine başkanlık yapmış biriyim.

Hali hazırda da 2012 yılından bu yana da MHP İzmir İl Başkan yardımcısıyım… İl Başkanımız Sayın Veysel Şahin Beyefendi’nin de 35 yıldır yanından ayrılmadan bulunan biriyim.

Şimdi bunları niye yazdım? Bilin diye. Ben sadece bir Cumhur Bulut… Sayın Tugay’ın etrafında yani Karşıyaka’da benden daha etkili yüzlerce ADAM var!…

Yani?… Yani öyle işkembe-i kübradan sallamak yok! Biz her zaman gereken cevabı gereken zeminde ve gereken şekliyle vermeye muktediriz!

Her şeyi de en ince ayrıntısına kadar bilir, duysak; tamamını öğrenir ve susmasını bilenleriz…

***

BAY CEMİL’İN HEZEYANLARI

Gerçi 2018 Seçimlerinden sonra da komşum, Kani BEKO bey de aynı suallerle basına konuşmuş ve ben de yine cevap vermiştim.

Bu işler sıraylaymış demek… Şimdi de Karşıyaka’ya bir çivi dahi hizmeti olmamasıyla meşhur ve maruf Cemil Tugay Beyefendiyle hasbihal edeceğiz…

Nasip işte…

***

Son günlerdeki seçim çıkışlarını belediye başkanlığındaki başarısızlığına borçlu olan Cemil Bey’i MHP’nin aldığı %10 oy oranı ve 50 Milletvekili epey dertlendirmiş. İşi gücü kalmamış, buna kafayı takmış!

Neymiş efendim, “MHP’nin aldığı oy incelenmeliymiş!”

Daha incelemediniz mi Cemil Bey, daha anlamadınız mı?

Siz ve partiniz bölücülerle kol kola gezerken, Sırrı Sakık ortaklığınızın itiraflarını yaparken, HDP’li Sırrı Süreyya Önder Atatürk’e hakaret ederken biz Atatürk’ün yolundan bir adım ayrılmadan “Vatanın ve Milletin Bölünmez Bütünlüğü” için mücadele ediyor, karşımıza çıkanları da ezip geçiyorduk. Türk Milleti bunu gördü… Yoksa milletin gördüğü sizin hoşunuza gitmedi mi Cemil Bey!?

Siz makamınız da otururken MHP’nin İzmir İl Başkanı Sayın Veysel Şahin gece gündüz demeden sokak sokak, köy köy bütün İzmir’de kapıları çalıyor, gönüllere giriyordu…

Sizin Milletvekilli adaylarınız daha alana çıkmadan bizim Asil Kadrolarımız, “Bölünmesin diye millet, baki kalsın diye devlet” mukaddes bir savaş veriyordu!

Hem de sizin adaylarınızdan biri FETÖ Gazetelerinde Atatürk’e faşist yakıştırması yapıyor, bir değeri de Ulusalcıların sırtından büyüttüğü televizyonu yine FETÖ’cüler satma gafletini göstermişti…

Biz ise Türk, Atatürk, Bayrak ve Cumhuriyet mücadelesi veriyorduk…

Hani şimdi Genel Başkanınız bütün HDP ilişkilerini gizleyerek Milliyetçi görünmeye çalışıyor, maske takarak Türk Milletine Ben de Milliyetçiyim” tiyatrosu oynuyor ya… Neyse!

***

Bay Cemil, daha da ötesine giderek MHP’nin hiçbir siyasi faaliyeti olmadığını serdetmiş…

Siyaset bilgisinin bu kadar sathi, siyaset kavramının bu kadar uzağında; anlama, algılama ve yorumlama kabiliyetinden de bu derece yoksun olduğunuzu bilmiyorduk Bay Cemil!…

Siz MHP derken, 2016 yılından sonra Türkiye’nin atılım hızına, teröristin her türlüsüne vurduğumuz tokata, Karabağ Zaferine, Mavi Vatan hâkimiyetimize, Kemal Kılıçdaroğlu’nun terörist diyemediği PYD’ye Suriye’de savurduğumuz şamarlara bakmalısınız…

Siz MHP derken devletimizin sağladığı güvene, milletimizin birlik ve beraberliğine bakmalısınız!

Siz MHP derken, depremden sonra Milletle bütünleşerek ortaya koyduğumuz mücadele azmine…

Her krizden sonra şahlanışımıza…

15 Temmuz’dan sonra yaptığımız ve zaferle sonuçlanan sınır ötesi operasyonlara…

Gökteki İHA’lara, SİHA’lara…

Fezadaki  Göktürk1-2 ve İMECE uydularımıza…

TOGG’a …

TCG Anadolu’ya…

Altay Tanklarına…

Milli Muharip Uçağımız Kaan’a…

Batının yaptığı ekonomik saldırılara -siz sevinseniz de- direnişimize bakmalısınız…

İşte o zaman belki ancak anlarsınız…

Yok yok yine anlayamazsınız…

Çünkü KHK ile devletten uzaklaştırılan FETÖ’cüleri tekrar kadrolara alma sözü veren sizsiniz!

Terörist Demirtaş’a Özgürlük diyen sizsiniz!

Ajan Kavala’yı serbest bırakacağız diyen de sizsiniz?…

Depremzedeler oy vermedi diye onları dışarı atan da yine sizin zihniyetiniz…

***

Sahi Bay Cemil, sizin İlçe Teşkilatınız yok mu? Yoksa İlçe Başkanınız Sayın M. Serdar KOÇ istifa mı etti? Neden Belediye Başkanı yani bir kamu görevlisi olarak bu işlerle ilgileniyorsunuz?… Neden “örgütünüzü baypas” edip rol çalıyorsunuz?  Gerçekten merak ettim, sebebi ne?

Hazır bu işlere girmişsiniz, Karşıyaka’da kaç sandıkta görevliniz olmadığını, partiniz yerine hangi partinin mensuplarının sizin adınıza sandık görevinde olduğunu hiç araştırdınız mı?

***

Bir de öyle ifadeler kullanmışsınız ki Bay Cemil, duyunca şaşırıyorum. “Seçim Kurullarında yetkisiz güvenlik kadroları…”

Gerçekten size “YSK’nın seçim dönemlerinde ülkenin en yetkili kurumu olduğunu” söyleyen olmadı mı? O alanda yetkisiz inzibat, zabıta veya herhangi bir güvenlik personeli olabilir mi?

Üzücü Bay Cemil hem de çok üzücü…

***

Keşke doktor olarak kalabilseydiniz… Keşke insanımıza hizmete devam edebilseydiniz… İnanın ben dahi uzmanlığınıza şahidim. Doktorluğunuzdan defalarca sitayişle bahseden biriyim… Ama olmadı işte…

Üzülüyor insan… Karşıyaka Belediyesinde maaşlarını alamayan işçilerimize… Ek ücretlerini alamayan memurlarımıza… Belediye önünde yapılan eylemlere… Üzülüyor…

Doğup büyüdüğü ilçede kaç yıldır çivi çakılmadığına… Üzülüyor.

Neyse bizce siz işinize bakmalısınız Bay Cemil…

Gençliğinizden bu yana çooook iyi tanıdığınız MHP ve Ülkücülere değil, sadece işinizeeee.

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL