Siyaset

Ak Parti Belediye Başkan Adaylarını Açıkladı

İstanbul’da Haliç Kongre Merkezi’nde aday tanıtım toplantısı başladı. Cumhurbaşkanı Erdoğan programda açıklamalarda bulunuyor. Konuşmasında, “İstanbul’umuz muradına kavuşacak” diyen Erdoğan, “El ele, omuz omuza vererek İstanbul’u son 5 yıllık fetret devrinden..

Ak Parti Belediye Başkan Adaylarını Açıkladı

İstanbul’da Haliç Kongre Merkezi’nde aday tanıtım toplantısı başladı. Cumhurbaşkanı Erdoğan programda açıklamalarda bulunuyor. Konuşmasında, “İstanbul’umuz muradına kavuşacak” diyen Erdoğan, “El ele, omuz omuza vererek İstanbul’u son 5 yıllık fetret devrinden mutlaka çıkartacağız” ifadelerini kullandı. Cumhurbaşkanı Erdoğan, konuşmasının ardından adayları açıklamaya başladı

“SON SÖZÜ MİLLETİMİZE BIRAKACAĞIZ”

Mayıs ayında yapılan Cumhurbaşkanlığı seçimini kazanarak Cumhur İttifakı olarak milletimizden 5 yıl daha yetki aldık. Merkezi yönetimde ülkemize kazandırdığımız eser ve hizmetleri belediyelerde de kazandırmadan Türkiye Yüzyılı hedefinin eksik kalacağına inanıyoruz.

ADAYLAR AÇIKLANIYOR

Cumhurbaşkanı Erdoğan, konuşmasının ardından adayları açıklamaya başladı:

 

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı : Murat Kurum

Murat Kurum Kimdir ?

Murat Kurum, 1976 yılında Ankara’da doğdu. 1999 yılında Selçuk Üniversitesi Mühendislik ve Mimarlık Yüksek Okulu İnşaat Mühendisliği Bölümü’nden mezun oldu.

2005 yılına kadar çeşitli kurumlarda görev alan Kurum, 2005-2006 yılları arasında Ankara TOKİ Uygulama Daire Başkanlığı’nda uzman statüsünde yer aldı. 2006 yılından 2009 yılına kadar TOKİ İstanbul Uygulama Daire Başkanlığı’nda İstanbul-Avrupa Yakası Uygulama Şube Müdürlüğü görevini üstlenen Murat Kurum, 2009-2012 yıllarında da Toplu Konut İdaresi Başkanlığı’nda uzman olarak görev aldı.

2009 yılından bu yana TOKİ’nin ortağı niteliğindeki Emlak Konut GYO A.Ş. Genel Müdürlük görevini sürdüren Murat Kurum evli ve 2 çocuk babasıdır.

2009 – 2018 yılları arasında T.C. Başbakanlık Toplu Konut İdaresi Başkanlığı iştiraki Emlak Konut GYO AŞ Genel Müdürlüğü ve Yönetim Kurulu Üyeliği görevlerinde bulundu.

2018 – 2023 yılları arasında Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı olarak görev aldı.

14 Mayıs 2023 seçimlerinde AK Parti’den 28. Dönem İstanbul Milletvekili seçilmiştir.

Artvin : Mehmet Kocatepe

Mehmet Kocatepe Kimdir ?
1 Ocak 1966 yılında Artvin Yusufeli, Altıparmak ( Barhal ) köyünde doğdu. İlkokulu köyünde orta öğrenimi Bursa Süleyman Çelebi Lisesinde, lisans eğitimini Uludağ Üniversitesi İlahiyat Fakültesinde tamamladıktan sonra, Sosyal Bilimler Enstitüsünde Halk Eğitimi üzerine mastır yaparak “Bilim Uzmanı” unvanını aldı.

Esnaf bir ailenin çocuğu olarak, gıda ve tekstil üzerine on yıl ticaretle uğraştı. 1992’de öğretmenliğe başladı. 1996-2003 yılları arasında TBMM’de çalıştı.

2003-2009 yılları arasında Gençlik ve Spor Genel Müdürlüğünde Personel ve Eğitim Daire Başkanı olarak görev yaptı.

Kocatepe, 25 Nisan 2009 tarihinde Gençlik ve Spor Genel Müdürlüğü Genel Müdür Yardımcılığı görevine atandı. Evli ve 3 çocuk babası olup, İngilizce ve Arapça bilmektedir.

Mehmet Kocatepe, 31 Mart 2019 Yerel Seçimleri’nde Adalet ve Kalkınma Partisi Artvin Belediye Başkan Adayı oldu.

 

Aydın  : Mustafa Savaş

Mustafa Savaş Kimdir ?

1965 yılında Aydın’ın Çine ilçesinde doğan Mustafa Savaş’ın hayatı merak ediliyor. Savaş, İzmir Atatürk Fen Lisesi’nde eğitimini tamamladıktan sonra Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesini başarıyla tamamladı. Banka yöneticiliği de yapan Mustafa Savaş 2014 yılından itibaren siyasete ağırlık verdi. İşte Mustafa Savaş’ın hayatı, kariyeri ve siyasi geçmişi

 

Balıkesir : Yücel Yılmaz

Yücel Yılmaz Kimdir ?

1975 doğumlu, evli ve biri kız, ikisi erkek, üç çocuk babası olan Yücel Yılmaz, eğitimini Balıkesir’de tamamladıktan sonra Eskişehir’de üniversite eğitimi almıştır. İktisat ve Ticaret Politikası üzerine Yüksek Lisansını tamamlamıştır. Üniversite yıllarında, üniversite öğrenci senatosu başkanlığı yapmıştır. Askerlik hizmetini Bandırma 6. Ana Jet Üssü’nde Asteğmen olarak tamamlamıştır. Halen Eğitim sektöründe Türkiye genelinde hizmet veren Yabancı Dil Okulları’nı kuran Yücel Yılmaz ticari hayatına başlamadan önce Milli Eğitim Bakanlığı’na bağlı çeşitli okullarda İngilizce Öğretmenliği de yapmıştır.

Ticari hayatının bir kısmında çeşitli derneklerde faaliyet gösteren Yücel Yılmaz; Balıkesir Ticaret Odası’nda 2 dönem meclis üyeliği, bir dönem de Meclis Başkanlığı yapmıştır. Karesi Belediyesi Kurucu Belediye Başkanı olmasının ardından Ticaret Odası Meclis Başkanlığı ve dernek üyeliklerini bırakmıştır. Yücel Yılmaz, Mart 2014 yerel seçimlerinde Karesi Belediye Başkanı seçilmiştir. Karesi Belediye Başkanlığı döneminde ulusal ve uluslararası düzeyde 10 ödülü kariyerine ekleyen Yücel Yılmaz; Türkiye’de Yağlı Güreş Düzenleyen Kentler Birliği’nin kurulmasına bizzat öncülük ederek, birlik merkezinin Kurtdereli Mehmet Pehlivan’ın memleketi Balıkesir olmasını sağlamıştır.

Birleşmiş Kentler ve Yerel Yönetimler Dünya Teşkilatı (UCLG) Yönetim Kurulu Üyesi olan Yücel Yılmaz ayrıca UCLG’nin dokuz bölge teşkilatından birisi olan Birleşmiş Kentler ve Yerel Yönetimler Orta Doğu ve Batı Asya Bölge Teşkilatı’nın Eş Başkanlığı’nı yürütmektedir.

Türkiye belediyelerini temsil etmek üzere Avrupa Konseyi Yönetim Meclisi’ne seçilen Yücel Yılmaz, ayrıca kurulmasına öncülük ettiği Yağlı Güreş Düzenleyen Kentler Birliği’nin de başkanlığını yapmaktadır.

Yücel Yılmaz, 31 Mart 2019 Mahalli İdareler Seçiminde Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı olarak seçilmiştir.

Bingöl : Erdal Arıkan

Erdal Arıkan kimdir?

Erdal Arıkan 1970 yılında Bingöl’de doğdu. Arıkan, ilk ve orta öğretimini Bingöl’de tamamlandı. 1998 yılında Dicle Üniversitesi Eğitim Fakültesi’nden mezun oldu. 1998-2010 yılları arasında öğretmenlik ve idarecilik görevlerinde bulundu. 2010-2018 yılları arasında Bingöl Gençlik ve Spor İl Müdürü olarak görev yaptı.

 

Bitlis : Nesrullah Tanğla

Nesrullah TANĞLAY Kimdir

Bitlis’te 1975’te dünyaya gelen Tanğlay, ilk, orta ve lise öğrenimini burada tamamladıktan sonra, Bitlis Eren Üniversitesi Elektrik Bölümü’nü bitirdi.

1996 yılından bu yana ticaretle uğraşan Tanğlay, AK Parti’nin kuruluşuyla siyasi hayatına başlayarak mahalle yönetimi, gençlik kolları, belediye meclis üyeliği, İl Yerel Yönetimler Başkanlığı, İl Sosyal İşler Başkanlığı ve Merkez İlçe Başkanlığı görevlerinde bulundu.

8 şubat 2015’ten bu yana AK Parti İl Başkanlığı görevini sürdüren Tanğlay, evli ve 3 çocuk babası.

2019 Yerel Seçimleri AK Parti Bitlis Belediye Başkan Adayı oldu.

Bursa : Ali Nur Aktaş

Alinur Aktaş Kimdir ?

1970 yılı İnegöl doğumludur. İlk,orta ve lise tahsilini İnegöl’de tamamlayan Alinur Aktaş, Uludağ Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi İşletme bölümünden mezun oldu.

Uzun yıllar İnegöl Mobilya Sanayisinde özel sektörlerde üst düzey yöneticilik yaptı.

Adalet ve Kalkınma Partisi Kurucu Yönetim Kurulu üyesi olarak siyasete atıldı. 28 Mart 2004 seçimlerinde İnegöl Belediye Başkanlığı yaptıktan sonra 2 Kasım 2017 tarihinde Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe’nin istifası üzerine Belediye meclisinde yapılan seçimle Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı oldu.

İnegöl AVM, Yeni Pazaryeri, İnegöl TOKİ Konutları, İnegöl Mobilya Organize Sanayi Bölgesi, İnegöl Kent Müzesi Gibi birçok yenilik Alinur Aktaş döneminde İnegöl kentine kazandırılmış, İnegöl, Güney Marmara’nın ikinci büyük kenti olmuştur.

Evli ve 2 çocuk babası olan Alinur Aktaş İngilizce bilmektedir.

Alinur Aktaş, 31 Mart 2019’da yapılacak yerel seçimlerde Bursa’nın belediye başkan adayı olmuştur.

 

Çanakkale : julide iskenderoğlu

Jülide İSKENDEROĞLU kimdir ?

Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Meslek Yüksekokulu İnşaat Teknikerliği ve Anadolu Üniversitesi İktisat Fakültesi Kamu Yönetimi Bölümünden mezun oldu. Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi alanında yüksek lisansını tamamladı.

Siyasî hayatına Adalet ve Kalkınma Partisi’nde başladı.

2003 yılında Çanakkale İl Kadın Kolları yönetiminde görev aldı ve daha sonra sırasıyla; AK Parti Çanakkale Merkez İlçe Yerel Yönetimler Başkanı, AK Parti Çanakkale İl Yönetim Kurulu Tanıtım ve Medyadan Sorumlu Başkan Yardımcısı olarak görev yaptı. 2010 yılında AK Parti Çanakkale İl Kadın Kolları Başkanı olarak atanmasını takiben yapılan kongrede seçilerek İl Kadın Kolları Başkanı olarak görevine devam etti.

2015 yılında AK Parti Genel Merkez Kadın Kolları Tanıtım Medyadan Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı olarak görev yaptı. 25, 26. ve 28. Dönem Çanakkale Milletvekili Adayı oldu.

24 Haziran 2018 seçimlerinde 27. Dönem Çanakkale Milletvekili olarak seçildi.

4 Ağustos 2018 tarihinde yapılan AK Parti Kadın Kolları 5. Olağan Kongresinde tekrar MKYK Üyesi seçilmiş, MYK Üyesi görevine getirilerek, AK Parti Genel Merkez Kadın Kolları Başkan Yardımcısı, Tanıtım ve Medya Başkanlığı,   Aralık 2017 ile Mart 2021 tarihleri arasında AK Parti Kadın Kolları Ege Bölgesi Koordinatörlüğü görevlerini yaptı.

AK Parti MKYK üyesi olan İskenderoğlu, aynı zamanda Çevre, Şehir ve Kültür Başkan Yardımcılığı ve İl Teşkilat Koordinatörlüğü görevlerini de yürütmektedir.

Jülide İskenderoğlu evli ve 1 çocuk annesidir.

 

Çankırı : Hüseyin Filiz

Hüseyin Filiz Kimdir ?

Hüseyin Filiz, 2 Şubat 1958’de Çankırı’da doğdu. Babasının adı İsmail, annesinin adı Kiraz’dır.

Sanayici; Balıkesir Savaştepe Eğitim Enstitüsü Sınıf Öğretmenliği Bölümünü bitirdi.

Ticari hayatına Çankırı’da başladı ve devam etti. Tarım Makineleri Fabrikası kurdu. 1995’te Çelik Kapı Fabrikasını kurdu, yurt içinde ve yurtdışında çok sayıda showroom açtı. Traktör ve değişik markaların otomotiv bayiliklerini aldı. Ankara’da akaryakıt istasyonu işletmeciliği yaptı. Konut inşaatı müteahhitliği ile inşaat sektörüne girdi. Filiz Tarım Makineleri A.Ş., Filiz Otomotiv Ticaret Limited Şirketi, Filiz Çelik Mamulleri Ticaret Limited Şirketi ve Filiz Tarım ve Hayvancılık Ticaret Limited Şirketinde Yönetim Kurulu Başkanlığı yaptı. Çankırı Çerkeş ilçesinde et, hayvancılık, süt ürünleri tesisi bulunmaktadır.

Orta düzey İngilizce bilen Filiz, evli ve 3 çocuk babasıdır.

 

Denizli : Osman Zolan

Osman Zolan Kimdir ?

1964 yılında Denizli’nin Tavas İlçesi’nde doğan Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, ilk öğrenimini Tavas-Garipköy’de, orta ve lise eğitimini ise Isparta – Gönen Öğretmen Lisesi’nde yaptı. Akademik eğitimini Dokuz Eylül Üniversitesi Hukuk Fakültesi’nde tamamlayan Başkan Zolan, Denizli Barosu’na kayıtlı olarak avukatlık yaptı. Bu dönemde sivil toplum kuruluşlarında aktif olarak görev yaptı. 28 Mart 2004 Yerel Seçimleri’nde Denizli Belediye Meclis üyeliğine seçilen Başkan Zolan, 2004 ile 2011 yılları arasında Belediye Başkan Yardımcılığı görevini yürüttü. 16 Mart 2011 tarihinde Denizli Belediye Başkanlığı görevine seçilen Başkan Zolan, 30 Mart 2014 ve 31 Mart 2019 tarihlerinde yapılan Mahalli İdareler Genel Seçimleri’nde Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı oldu.13 Haziran 2019 tarihinde Enerji Kentleri Birliği Başkanlığı görevine seçilen Başkan Zolan, evli ve 2 çocuk babasıdır.

Düzce :  Faruk Özlü

Dr. Faruk Özlü kimdir ?

19 Kasım 1962 tarihinde Düzce’de doğdu. İlköğrenim ve ortaöğrenimini Düzce’de tamamlayan Dr. Faruk Özlü, Yıldız Teknik Üniversitesi Mühendislik Fakültesi’nden mezun oldu.

Lisans eğitimi ile makine mühendisi olan Dr. Faruk Özlü, İstanbul Teknik Üniversitesi’nin yüksek lisans ve doktora programını da tamamladı. Ardından İspanya’da proje ve mühendislik ve ABD’de Harvard Üniversitesi’nde üst düzey yöneticilik eğitimi aldı.

İyi seviyede İngilizce bilen Dr. Faruk Özlü, evli ve 2 çocuk babasıdır.

 

Edirne  : Belgin İba

Belgin İbakimdir ?

1975 Edirne doğumludur. Belgin İba, Trakya Üniversitesi Fen Fakültesi Fizik bölümü mezunudur. Edirne’de pek çok iştirake ve istihdama imza attı. 2009 – 2014yılları arasında AK Parti Belediye Meclis üyeliği görevini gerçekleştiren Belgin İba şimdilerde AKP Edirne İlk Başkanı’dır. Belgin İba evli ve 2 çocuk annesidir.

 

Elazığ : Şahin Şerifoğlu

Şahin Şerifoğlu Kimdir ?

1980 yılında Elazığ’da doğdu. İlk, orta ve lise eğitimini Elazığ’da tamamladı. Elazığ İmam Hatip Lisesi’nden mezun olduktan sonra Fırat Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Tarih bölümünü tamamladı. Ahmet Yesevi Üniversitesi Yerel Yönetimler Bölümünde Yüksek Lisans eğitimi aldı.
BOTAŞ Genel Müdürlüğü’nde 3 yıl süreyle uzman olarak çalıştı. Akaryakıt istasyonları ile inşaat ve güneş enerjisi sektörü alanında faaliyet gösteren aile şirketinde yönetici olarak görev yaptı. 2010 yılında Elazığ Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu Başkanlığı görevine seçildi ve 2018 yılına kadar bu görevi başarıyla yürüterek ilimiz spor kulüplerine sağladığı imkanlarla Elazığ’da sporun gelişimine büyük bir ivme kazandırdı. Ayrıca, Türkiye Amatör Spor Kulüpleri Konfederasyonu Yönetim Kurulu Üyeliği, Türkiye Futbol Federasyonu Amatör Kurul Üyeliği ve Tügva Elazığ İstişare Kurulu Üyeliği görevlerinde bulundu.
24 Haziran 2018 tarihinde yapılan genel seçimlerde, AK Parti Genel Merkezi tarafından Elazığ 5. Sıra milletvekili adayı gösterildi. 31 Mart 2019 yerel seçimlerinde Cumhurbaşkanımız ve AK Parti Genel Başkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın tensipleri ile Elazığ Belediye Başkan adayı oldu.
Yapılan seçimlerde Elazığ halkının büyük teveccühüyle Belediye Başkanı seçilen Şahin ŞERİFOĞULLARI, evli ve 3 çocuk babasıdır.
Erzurum :Mehmet Sekmen
MEHMET SEKMEN KİMDİR?

Mehmet SEKMEN, 1958 de Erzurum Pazaryolu Kılıççı Köyünde doğdu. İlkokula doğduğu köyünde başlayan SEKMEN, İstanbul Fatih İmamhatip lisesinden mezun oldu. İstanbul Üniversite İşletme Fakültesini bitirdikten sonra Ankara’da bankacılık ihtisasını tamamladı. Gençlik yıllarından bu güne kadar çeşitli sivil toplum kuruluşlarında aktif görevler aldı.

İş hayatına bir kamu bankasında yöneticilik yaparak başladı. 1985 yılından sonra mali müşavirlik ve özel sektörde holding finans yöneticiliği yaptı. Aktif siyasi hayatına Milli Gençlik Vakfı Kartal İlçe Başkanı olarak başladı. Ardından 1989 yılında Refah Partisi Kartal İlçe Başkanlığı görevine getirildi. 1992 yerel seçimlerinde Samandıra Belediye Başkanlığına seçildi. 27 Mart 1994 Yerel Seçimlerinde Kartal Belediye Başkanı oldu. 1999 seçimlerinde tekrar kazanarak Kartal’da 2. Dönem Belediye Başkanı olarak hizmet etti. 10 yıl Kartal Spor Klübü Başkanlığı yapan SEKMEN, Kartal Sporun altyapısını kurarak aynı zamanda 2. Lig Klüpler Birliği Başkanlığı görevinde bulundu. Kartal Spor Güreş Klübü kurarak spor alanındaki hizmetlerine devam etti. 2002 yılında yapılan Genel Seçimlerde 22. Dönem İstanbul Milletvekilliği’ne seçildi. TBMM’de sırasıyla Plan Bütçe Komisyonu, Çevre Komisyonu ve Bayındırlık Komisyonunda görevler yaptı.

2003-2005 arası Genel Merkez Yerel Yönetimler Başkanlığı Danışma Kurulu Üyeliği yaptı. 27 Temmuz 2007 seçimlerinde 23. Dönem İstanbul Milletvekilliğine seçildi. Bu zaman aralığında sırasıyla Güney Anadolu Bölge Koordinatörlüğü, Erzurum’unda içinde olduğu Doğu Anadolu Bölge Koordinatörlüğü yaptı. AK Parti Genel Merkez Yerel Yönetimler Başkan Yardımcılığı ve Karadeniz Bölge Koordinatörlüğü görevlerinde bulundu. AK Parti Genel Merkez Yerel Yönetimler Başkan Yardımcılığı ve Ege Bölgesi Koordinatörlünü yapmıştır. Evli 4 dört çocuk babasıdır.

Eskişehir : İdris Nebi Hatipoğlu 
İdris Nebi Hatipoğlu kimdir ?
1975 yılında Eskişehir’de dünyaya geldi. Bilkent Üniversitesinde muhasebe ön lisans eğitimini tamamladı. Anadolu Üniversitesi İşletme Fakültesini bitirdi. 2006-2007 sezonunda Eskişehirspor Kulübü’nün başkanlığını üstlendi. Başkanlık yaptığı dönemde Eskişehir milletvekili Kemal Unakıtan aracılığıyla Eskişehirspor’a kaynak yaratıldı ve takım Süper Lig’e yükseldi.

28. dönem TBMM’ye milletvekili olarak girdi; Sanayi, Ticaret, Enerji, Tabii Kaynaklar, Bilgi ve Teknoloji Komisyonu’nda görev aldı. Çok iyi düzeyde İngilizce bilen Hatipoğlu, evli ve 3 çocuk babasıdır.

Giresun : Aytekin Şenlikoğlu
Aytekin Şenlikoğlu kimdir ?

1972 yılında Giresun’unun Dereli İlçesi’ne bağlı Bahçeli Köyü’nde dünyaya gelen Aytekin Şenlikoğlu, çocukluk döneminden beri Giresun Merkezde yaşamış ve yaşamını burada devam ettirmektedir. Evli ve 3 erkek 1 kız babasıdır.

Giresun Abacıbükü İlkokulunda öğrenim hayatına başlayan Şenlikoğlu,  orta ve lise öğrenimini Giresun İmam-Hatip Lisesi’nde tamamladı. Lise öğrenimini tamamlamasının ardından girdiği üniversite sınavında Selçuk Üniversitesi Hukuk Fakültesi’ni kazandı. Hukuk Fakültesi’nin 1. sınıfında gösterdiği başarıyla İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi’ne yatay geçiş yaparak 1995 yılında İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi’nde tamamladı. Eğitim hayatını tamamlayan Şenlikoğlu, memleketi Giresun’a dönerek iş hayatına başladı. Avukatlık stajını tamamladıktan sonra Avukat olarak Giresun’da iş hayatına devam etti ve bu dönem içerisinde Tekirdağ Çorlu’da vatani görevini 1996 yılında yaptı. Avukatlık yaptığı sırada Sosyoloji Lisansını da tamamlayarak Sosyolog unvanı kazanmıştır.

Şenlikoğlu, genç yaşında siyasete ilgi duymaya başlamış ve Recep Tayyip Erdoğan’ın İstanbul Belediye Başkanlığı seçimini kazandığı 1994 yılı seçim çalışmalarında öğrenci olmasına rağmen aktif rol alarak Recep Tayyip Erdoğan’ın yakın çalışma ekibine dâhil olmuştur.

Bu süreç kendisinin siyasete atılmasında önemli etken olurken, 2001 yılında AK Parti Giresun Kurucu İl Başkan Yardımcılığıyla aktif siyasete başlamış, AK Parti Gençlik Kolları teşkilatının oluşmasına büyük rol oynamış ve Partideki görevlerini 2004 yılına dek sürdürmüştür. 2004 yılında AK Parti Giresun İl Başkanı olarak AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından atanmış 2006 yılına kadar İl Başkanlığı görevini yürütmüştür. Bu dönemde siyasi partiler içinde “Türkiye’nin En Genç İl Başkanı” sıfatını kazanmıştır. Ardından yine AK Parti yönetimlerde yer alarak İl Başkan Yardımcılığı görevlerini yürütmüştür.

2013 yılında AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından AK Parti Giresun Merkez İlçe Başkanlığı vazifesine getirilmiş ve bu vazifesini 2015 yılına kadar sürdürmüştür. 2017 yılında AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın iradesiyle tekrar İl Başkanı olarak atanan Aytekin Şenlikoğlu, ardından AK Parti Genel Başkanı ve Genel Merkezi’nin isteği üzerine 31 Mart seçimlerinde Giresun Belediye Başkanı Adayı gösterildi. Giresunluların teveccühüyle seçimi kazanarak Giresun Belediye Başkanı oldu.

Isparta : Şükrü Başdeğirmen

7 Ocak 1962 yılında Isparta’da doğdum. İlk, orta ve lise eğitimimi Isparta’da tamamladıktan sonra İşletme Fakültesinde okudum ve Süleyman Demirel Üniversitesi Kamu Yönetiminde Yüksek Lisansımı yaptım. 30 yıldır inşaat ve inşaat malzemeleri ticaretiyle uğraşıyorum. Aynı zamanda gıda, hayvancılık ve enerji sektöründe de ticari faaliyetlerimi sürdürmekteyim.

Bir dönem belediye meclis üyeliği görevinde bulundum. 2001 yılından itibaren Ticaret ve Sanayi Odasında pek çok görevde yer aldım ve 2013 yılından bu yana da Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanlığı görevini yürüttüm. Aynı zamanda Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Ticaret ve Sanayi Odaları Konsey Üyeliği, Dünyanın en büyük iş örgütü Milletlerarası Ticaret Odası (ICC) Türkiye Milli Komitesi Yönetim Kurulu Üyeliği, Avrupa İşletmeler Meclis Üyeliği, Batı Akdeniz Kalkınma Ajansı Yönetim Kurulu Üyeliği görevlerinde bulundum.

Başta yardım dernekleri ve spor kulüpleri olmak üzere, Isparta açısından önem arz eden birçok sosyal çalışmada aktif görevler aldım. Süleyman Demirel Üniversitesi Hukuk Fakültesi binasının yapımıyla ilgili komitenin başkanlığını yürüttüm. Hafız İbrahim Demiralay Okulu’nun yapımında komite başkanlığı yaptım ve birçok eğitim kurumunun da hayırseverler yardımıyla yapılmasına vesile oldum.

Orta derecede İngilizce biliyorum. Evliyim ve 2 çocuk babasıyım.

31 Mart 2019 Yerel Seçimlerinde AK PARTİ’den Isparta Belediye Başkanı olarak seçildim.

Kastamonu : Tahsin Babaş

TAHSİN BABAŞ KİMDİR?

Tahsin Babaş, ilkokul, ortaokul ve lise eğitimini Kastamonu’da tamamlamıştır. Gazipaşa İlkokulu, Merkez Ortaokulu ve Kastamonu Teknik Lisesi’nde öğrenim görmüştür. Üniversite eğitimine Anadolu Üniversitesi İktisadi ve İdari Programlar Mahalli İdareler Bölümü Ön Lisans Programı ile başlamıştır. Daha sonra aynı üniversitede İktisat Fakültesi Kamu Yönetimi Bölümü’nden mezun olmuştur.1989 yılında Kastamonu Belediyesi’nde memuriyet hayatına başlamış ve 1994-1999 yılları arasında Kastamonu Belediyesi Su Şebeke Şefi olarak görev yapmıştır.

1999 yılından itibaren Kastamonu Belediyesi’nin kurucu KASKİ (Kastamonu Su ve Kanalizasyon İdaresi) Müdürü olarak görevine devam etmiş ve 2013 yılına kadar bu görevi sürdürmüştür. Ayrıca 2009 yılında KASKİ Müdürlüğü’ne ek olarakFen İşleri Müdürlüğü görevini de üstlenmiştir. Tahsin Babaş’ın görev süresi boyunca Kastamonu Belediyesi’nde birçok önemli projeyi hayata geçirmiştir. Bu projeler arasında içme suyu şebeke yapım projeleri, kanalizasyon şebeke yapım projeleri, yağmur suyu şebeke yapım projeleri, atık su arıtma tesisleri, baraj yapım projeleri, park yapım projeleri ve ulaşım düzenleme projeleri bulunmaktadır.

Ayrıca dış kaynaklı projelerde de görev almıştır, örneğin Alman KFW Bankası ile işbirliğiyle gerçekleşen içme suyu ve kanalizasyon altyapısı fizibilite projesi ve Avrupa Birliği İPA fonu destekli Entegre Su Projesi gibi büyük projelerde rol almıştır.2014 yılında yapılan yerel seçimlerde AK Parti’nin adayı olarak Kastamonu Belediye Başkanlığı’na seçilmiştir. Belediye başkanlığı döneminde de çeşitli projeleri hayata geçirerek ödüller kazanmıştır. Tahsin Babaş, evli ve bir çocuk babasıdır.

Kocaeli :Tahir Büyükakın
Tahir Büyükakın Kimdir ?

1969 yılında Kocaeli’nin Derince ilçesinde dünyaya geldi. Derince Turgut Reis İlkokulu, İzmit İmam Hatip Lisesi, İzmit Endüstri Meslek Lisesi’nin ardından İstanbul Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi Kamu Yönetimi Bölümü’nden 1992 yılında mezun oldu.

1993 yılında Kocaeli Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi İktisat Bölümü’nde araştırma görevlisi olarak çalıştı. 1995 ve 2001 yılları arasında İstanbul Üniversitesi´nde Yüksek Lisans ve Doktora çalışmalarını tamamladı.

2002 yılında Kocaeli Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi İktisat Bölümü İktisat Politikası Anabilim Dalı Yrd. Doçent kadrosuna atandı. 2007 yılında bölüm başkan yardımcılığı görevine getirildi. ‘Makro iktisat’ bilim alanındaki çalışmaları ile 2013 yılında doçent unvanını aldı. Ekonomik krizler ve istikrar politikaları alanında projeler hazırladı.

2005-2007 yılları arasında Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’nde danışman olarak görev aldı. Büyükşehir Belediyesi ve Su Kanal İdaresinin Stratejik Planını hazırladı. 2007 yılı sonunda Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’nde Genel Sekreter Yardımcısı, 2014 yılında Genel Sekreter olarak görev aldı. 2017 yılının haziran ayında Bakanlar Kurulu kararı ve Cumhurbaşkanı onayı ile atandığı Bilecik Valiliği’ni Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı adaylığına kadar sürdürdü. 31 Mart Mahalli İdareler Seçiminde Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı oldu. İyi derecede İngilizce bilmektedir. Evli ve 3 çocuk babasıdır.

Muğla :Aydın Ayaydın

AYDIN AYAYDIN KİMDİR?

1951’de Mardin Derik’te doğdu. İstanbul İktisadi ve Ticari İlimler Akademisi’ni bitirdi. 1977 yılında Anadoluhisarı Gençlik ve Spor Akademisi’nde iktisat asistanı, 1978 İTİA İşletme Yüksek Okulu ve daha sonra İTİA Ekonomi Fakültesinde asistan olarak görev yaptı.

Play Video
Marmara Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsünde 1983 yılında ekonomi dalında yüksek lisans yaptı ve 1985 yılında ekonomi doktoru oldu. Marmara Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Ekonometri bölümünde 1986 yılında yardımcı doçent, 1988 yılında doçent ve 1993 yılında ekonometri profesörü unvanlarını aldı.

1997-1999 yılları arasında Rekabet Kurumu Başkanlığı görevinde bulundu. 1999 yılında ANAP’tan, 2011 yılında ise CHP’den İstanbul milletvekili seçildi.

Ordu : Mehmet Hilmi Güler
Mehmet Hilmi Güler kimdir ?

1949 yılında Ordu’da doğdu. İlk ve Ortaokulu Ordu’da İsmet Paşa İlk ve Ortaokullarında bitirerek; 1966 yılında Ordu Lisesinden, 1972 yılında Orta Doğu Teknik Üniversitesi (ODTÜ)’nden Metalurji Mühendisi olarak mezun oldu. Aynı üniversiteden Master ve Doktora derecelerini aldı.

Sırasıyla ODTÜ Mühendislik Fakültesi Metalurji Mühendisliği Bölümü’nde Yarı-zamanlı Asistan, Gazi Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Makine Mühendisliği Bölümü’nde Tam-zamanlı asistan olarak çalıştı, öğretim üyeliği yaptı. Malzeme ve İmal Usulleri dersleri verdi.

1976 yılında, Türk Uçak Sanayii A.Ş. (TUSAŞ)’ye girdi. Grup Başkanı olarak, çeşitli uçak ve uçak sistemlerinin seçimi, proje değerlendirme, tezgâh ve teknoloji seçiminde görev aldı. 1979 yılında araştırmacı olarak TÜBİTAK’a geçti. Sırasıyla; Uzman Yardımcısı, Uzman, Bölüm Başkanı, Müdür ve Başkan Yardımcısı görevlerinde bulunarak, Yönetim Kurulu’na seçildi. Bilim ve Teknoloji Politikasına ilişkin çalışmalara ek olarak, Roket Teknolojisi ve Silah Sistemleri üzerine yapılan araştırma ve geliştirme faaliyetlerinde görev aldı.

Yaptığı doktora çalışması ile özellikle, roket motor boruları ve lançer yapımında kullanılan kompoze malzeme üretim teknolojisi ve malzeme özelliklerinin tespiti konusunda uygulamaya dönük bilimsel katkılarda bulundu.

Türkiye; Ereğli Demir Çelik A.Ş.(ERDEMİR)’de Yönetim Kurulu’nda beş yıl (1985-1991) süreyle görev yaptı. ERDEMİR’deki görevi süresince; maliyeti düşürmek, verim ve kaliteyi artırmak gayesiyle demir-çeliğin ana girdileri üzerine uzun süreli ve geniş çaplı çalışmalar başlattı. Bunları, Komisyon Başkanı sıfatıyla aktif katılımda bulunarak yürüttü. Bu çalışmaların hepsi tamamlanarak uygulamaya konuldu.

Rize :Rahmi metin
Rahmi metin kimdir ?

26 Kasım 1969 tarihinde  Rize İli Merkez İlçede doğmuştur. İlk ve Orta öğretimini Rize’de tamamlamıştır . 1993 yılında Atatürk Üniversitesi Sosyoloji bölümünden mezun olmuştur. 2012 – 2014 yılları arasında Erciyes Üniversitesinde Siyaset Felsefesi alanında Yüksek Lisans Tezini yapmıştır.

1993-2004 yılları arasında Rize’de özel bir dershanede Felsefe Grubu Öğretmenliği yapmış ve aynı zamanda ortağı olduğu dershanelerin Genel Müdürlük görevini yürütmüştür.

2004 yılında mahalli seçimlerde Ak Parti  İl Genel Meclis Üyesi seçilmiş ve 2009 yılına kadar Meclis Başkanlığı görevini yürütmüştür . 2009 mahalli seçimleriyle yeniden İl Genel Meclis Üyesi ve Meclis Başkanı seçilen Metin bu görevini 2011 yılına kadar sürdürmüştür . 2011 yılından 2014 yılına kadar meclis üyeliği devam etmiş.

Rize Üniversite Mezunları derneğinde  ( Rüder ) 3 dönem başkanlık etmiş. Rize İlinde Üniversite Geliştirme Derneğinde 2009-2014 yılları arasında başkanlık etmiştir.

Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Geliştirme Vakfı Kurucu üyesi ve Denetleme kurulu başkanı olarak görev alan Rahmi Metin, 31 Mart 2019 Yerel seçimlerinde Rize Belediye Başkanı olarak seçilmiştir. Rahmi Metin, evli ve 4 çocuk babasıdır.

Samsun :Halit Doğan
Halit Doğan kimdir ?
1978 yılında Çarşamba Yenikışla Mahallesinde doğdu. İlköğretimini Çarşamba ilçesi Denizler Köyü ilkokulunda, orta-lise öğrenimini Çarşamba İmam Hatip Lisesinde tamamladı. 1996 yılında kazandığı Dicle Üniversitesi Hukuk Fakültesi’nden 2000 yılında mezun oldu.

2002 yılından 31 Mart 2019 yerel seçimlerine kadar Çarşamba ilçesinde serbest avukatlık yapmaya devam etti.

Çarşamba İmam-Hatip Lisesi Mezunları Derneği’nde ve Çarşambaspor’da yöneticilik yaptı.

31 Mayıs 2014 tarihinde AK Parti Çarşamba İlçe Başkanı olarak atandı. 5. ve 6. olağan kongrelerde yeniden başkan seçildi.

Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan tarafından 31 Mart mahalli ve idari seçimlerinde Cumhur İttifakı AK Parti Çarşamba Belediye Başkan adayı olarak belirlendi ve Çarşamba Belediye Başkanı Seçildi.

Evli ve 3 Çocuk Babasıdır.

Sinop : Yasin Üçüncüoğlu

YAKUP ÜÇÜNCÜOĞLU KİMDİR?

15 Eylül 1967′ de Sinop’ta doğan Üçüncüoğlu; ilk, orta ve lise öğrenimini Sinop’ta tamamlamıştır. Açık Öğretim Fakültesi Sosyal Bilimler bölümünde eğitim görmüştür.

Sinop’ta uzun süre esnaflık yaptı. Gençlik yıllarından itibaren spor ve sosyal hayatla iç içe bir yaşamı tercih etti. Bir süre Bilardo Federasyonunda yönetim kurulu üyeliği yaptı. Halen de bir çok spor federasyonunda üst kurul delegeliği görevini yürütmektedir. Çeşitli kulüplerde sporcu ve yönetici olarak bulundu, sivil toplum kuruluşlarında aktif görev almaktadır.

Türk Kızılayı Sinop Şubesi, Türk Hava Kurumu (THK) Sinop Şubesi gibi önemli bir çok sivil toplum örgütlerinin yönetimlerinde bulundu. Halen Sinop Gençlik Spor Kulübü  ve Sinop Tanıtım, Doğa, Kültür, Turizm Derneği Başkanlığını yürütmektedir.

1989 yılından itibaren siyaset hayatına başlamış, Adalet ve Kalkınma Partisi’nde (AK Parti) teşkilat başkanlığı ve il başkanlığı görevinde bulunmuştur. AK Parti Genel Merkezinin düzenlediği Siyaset Akademisini başarıyla bitirdi. 2011 yılında AK Parti’den milletvekili aday adayı oldu. 31 Mart 2019 yerel seçimlerinde AK Parti’den Sinop İl Genel Meclisi Üyesi seçildi. Üçüncüoğlu yaklaşık 4 yıldır İl Genel Meclisi Başkanlığı görevini yürütüyor.

Yakup Üçüncüoğlu evli ve 3 çocuk babası.

Tokat :Eyüp Eroğlu
Eyüp Eroğlu Kimdir ?

1977 yılında Tokat’ta doğdu. İlköğrenimini Tokat Cumhuriyet İlkokulunda, orta ve lise tahsilini Tokat imam hatip Lisesinde tamamladı.

1995 yılında Marmara Üniversitesi Hukuk Fakültesinde Lisans öğrenimine başladı.

1999 yılında Hukuk Fakültesi eğitimini tamamladı.

2001-2014 yılları arasında Tokat’ta serbest avukatlık mesleğini icra etti.

Çeşitli Sivil Toplum Kuruluşlarında çalışmaları olan EROĞLU, Tokat Kent Konseyi Yürütme Kurulu üyeliği, Kızılay Şube yönetim kurulu üyeliği, Elden Ele Derneği Başkanlığı, TAHAD yönetim kurulu üyeliği görevlerinde bulundu. Yine bir dönem Tokat Barosu CMK Komisyon Başkanlığı görevini yürüttü.

2010 yılında Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın tensipleriyle Tokat Ak Parti İl Başkanlığı görevine getirildi.

Bu görevini 2014 Yerel Seçimlerinde Ak Parti Tokat Belediye Başkan adaylığına kadar sürdürdü.

2014’te Ak Parti’den Tokat Belediye Başkanı olarak seçildi.

2019 Yerel seçimlerinde yeniden AK Parti’den Tokat Belediye Başkanı olarak seçildi ve halen görevine devam etmektedir.

Orta düzeyde İngilizce bilmekte olup, Evli ve 3 çocuk babasıdır.

Yalova :Mustafa Tutuk

Mustafa Tutuk kimdir? 

Mustafa Tutuk, 31/03/1973 Yalova doğumlu olan Mustafa Tutuk, Yalova Lisesi Mezunu. 2014 Anadolu Üniversitesi Açık Öğretim Fakültesi Tanıtım Medya Mezunu olan Tutuk, halen Siyasal Bilimler Kamu Yönetimi 4. sınıf öğrencisi. Elif Kız Öğrenci Yurdunun kurucusu olan Mustafa Tutuk, 3 dönem AK Parti Merkez İlçe Yönetim Kurulu Üyeliği, 2 dönem Yalova İl Yönetim Kurulunda Halkla İlişkiler ve Mali İşler Başkanlığı ve son olarak da 31 Mart 2019 Mahalli Seçimlerinde, AK Parti Yalova Belediye Meclis 2. sırasından aday oldu ve Yalova Belediye Meclis Üyeliğine seçildi.

 

 

 

 

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL