Siyaset

Milletvekili seçilemeyenlerin dokunulmazlığı kaldırılacak

Meclis’te seçilemeyen milletvekillerinin fezlekeleri de gündemde. Başta CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu olmak üzere artık vekil olmadığı için dokunulmazlığı kaldırılacak pek çok milletvekili bulunuyor. Söz konusu vekillerin fezlekeleri savcılıklara iade..

Milletvekili seçilemeyenlerin dokunulmazlığı kaldırılacak

Meclis’te seçilemeyen milletvekillerinin fezlekeleri de gündemde. Başta CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu olmak üzere artık vekil olmadığı için dokunulmazlığı kaldırılacak pek çok milletvekili bulunuyor. Söz konusu vekillerin fezlekeleri savcılıklara iade edilecek.

Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde yemin töreniyle birlikte dokunulmazlıkların kaldırılması için de harekete geçilecek. Bu dönem milletvekili seçilemeyen ve haklarında fezleke bulunanların dokunulmazlığı kaldırılacak.ı

KILIÇDAROĞLU HAKKINDA 28 FEZLEKE

TRT Haber’de yer alan habere göre, bu isimlerin başında CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu geliyor. Kılıçdaroğlu hakkında 28 fezleke bulunuyor. Bunlardan 13’ü Cumhurbaşkanına hakaret. Diğer fezlekelerin içeriğini ise iftira, tehdit, halkı kin ve düşmanlığa tahrik, adli yargılamayı etkilemeye teşebbüs, kamu görevlilerine hakaret iddiaları oluşturuyor.

REKOR SAYIDA FEZLEKE

Meclis Anayasa ve Adalet Karma Komisyonu’nda rekor sayıda fezleke bekliyor. Bunların çoğu HDP’liler hakkında. 1800’den fazla fezlekenin 1400’ü HDP’li milletvekillerine ait. CHP’liler hakkında da yaklaşık 300 dosya bulunuyor.

VEKİL SEÇİLEMEYENİN DOSYASI MAHKEMEYE 

Meclis’in açılmasının ardından milletvekili seçilmeyenlerin dosyaları karma komisyonda ayrılacak ve savcılıklara iade edilecek. Savcılık, o fezlekelerde “suç unsuru” görürse iddianameye dönüştürerek mahkemeye gönderebilecek. Mahkemelerde süren davalar ise kaldığı yerden devam edecek.

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL