Bayraklı

DİSK’ten eylem uyarısı… Bayraklı’da öğretmenler kapı dışarı!

DİSK Ege Bölge Temsilcisi Memiş Sarı, Bayraklı Belediyesi’nde aralarında belediye dersanesinde çalışan öğretmenlerin de olduğu yüze yakın şirket işçisinin işten çıkarıldığını açıkladı. Sarı, Başkan Önal’la yarın yapacakları görüşmede çözüm sağlanamazsa..

DİSK’ten eylem uyarısı… Bayraklı’da öğretmenler kapı dışarı!
DİSK Ege Bölge Temsilcisi Memiş Sarı, Bayraklı Belediyesi’nde aralarında belediye dersanesinde çalışan öğretmenlerin de olduğu yüze yakın şirket işçisinin işten çıkarıldığını açıkladı. Sarı, Başkan Önal’la yarın yapacakları görüşmede çözüm sağlanamazsa eyleme geçeceklerini de kaydetti.

31 Mart 2024 tarihinde yerel seçimlerin ardından Bayraklı’da koltuğun sahibi değişmiş, Cumhuriyet Halk Partisi’nin adayı İrfan Önal yeni başkan olarak göreve başlamıştı.

Yeni Başkan Önal’ın aralarında belediye şirketi BAY-BEL’in dershanelerinde çalışan öğretmenlerin de olduğu yüze yakın işçinin sözleşmesini fesh ettiği öğrenildi.

Konuyla ilgili Egedesonsöz’e açıklamalarda bulunan DİSK Ege Bölge Temsilcisi Memiş Sarı, yeni başkanın hesabı emekçilere kesmesini doğru bulmadıklarını ifade etti.

EYLEM KAPIDA 
Sarı “Bayraklı Belediyesi’nin yoksul ailelerin çocuklarına destek vermek için kurduğu BAY-BEL dershanelerindeki sözleşmeden kadroya geçen öğretmenleri yeni gelen belediye başkanı bugün itibari ile çıkışlarını vermiş. Biz yarın saat 10:00’da bu konuyla ilgili Belediye Başkanı ile randevumuz varken bu çıkışları doğru bulmuyoruz. CHP’li Başkanın ilk icraat olarak işçilerin çıkarılmasını ve hesabın emekçilerine kesilmesini doğru bulmuyoruz. Görüşmeyi bekliyoruz. Görüşmenin sonucunda çözüm bulanamazsa Bayraklı Belediyesi’nde eyleme geçiyoruz” dedi.

İşten çıkarılan öğretmenlerin arasında uzun yıllardır belediye sözleşmeli olarak çalışan öğretmenlerin olduğu da kaydedildi.

kaynak: egedesonsöz

 

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL