Yerel Siyaset

İzmir Beydağ Yukarı Tosunlar Mahallesi’nde 1. Sınıf Tarım Arazisi Satışına Karşı Hareketlenme

İzmir’in Beydağ ilçesine bağlı Yukarı Tosunlar Mahallesi’nde bulunan 1. sınıf tarım arazisi, belediyenin borçları nedeniyle satışa çıkarılmaya hazırlanıyor. Ancak Cumhur İttifakı meclis üyelerinin red oylarına rağmen bu kararın alınması tepkilere..

İzmir Beydağ Yukarı Tosunlar Mahallesi’nde 1. Sınıf Tarım Arazisi Satışına Karşı Hareketlenme

İzmir’in Beydağ ilçesine bağlı Yukarı Tosunlar Mahallesi’nde bulunan 1. sınıf tarım arazisi, belediyenin borçları nedeniyle satışa çıkarılmaya hazırlanıyor. Ancak Cumhur İttifakı meclis üyelerinin red oylarına rağmen bu kararın alınması tepkilere neden oldu. Ziraat Odası Meclis Başkanı Imdat Topal ve mahalle muhtarı ile sakinleri, arazinin satışına karşı çıkarak imza topladılar.

Mahalle sakinlerinin çağrısına AK Parti Beydağ İlçe Başkanı Zafer Yüksel, Milliyetçi Hareket Partisi İlçe Başkanı Muhittin Yeşilçayır ve Cumhur İttifakı belediye meclis üyeleri kulak verdi. Gereken çaba ve özverinin sağlanacağı sözü verildi.

Ancak, satılacak olan arazinin yatırıma dönüşmeyeceği endişesi taşınıyor. Daha önce belediye öz kaynaklarının satıldığı ve bu satışların hiçbir yatırıma dönüşmediği resmi evraklarla ortaya konmuş durumda. Bu nedenle, Cumhur İttifakı olarak konunun her türlü mecride takipçisi olacaklarını ve belediye öz kaynaklarının korunması adına farklı yollar ve çözümler arayacaklarını belirttiler.

Mahalle sakinleri, arazinin satışının ilçe hayatını ve sosyal faaliyetleri olumsuz etkileyeceği endişesini taşıyor ve satışa karşı çıkıyor.

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL