İzmir

Müsavat Dervişoğlu ittifaka kapıları kapattı…

Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) İYİ Parti Grup Başkan Vekili Müsavat Dervişoğlu TBMM kürsüsünden gerçekleştirdiği konuşmasında İzmir’de ittifaka kapıları kapatırken, “İzmir’in refahı, gerek altyapıda gerekse üstyapıda yeniden inşası için belediye..

Müsavat Dervişoğlu ittifaka kapıları kapattı…

Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) İYİ Parti Grup Başkan Vekili Müsavat Dervişoğlu TBMM kürsüsünden gerçekleştirdiği konuşmasında İzmir’de ittifaka kapıları kapatırken, “İzmir’in refahı, gerek altyapıda gerekse üstyapıda yeniden inşası için belediye hizmetlerinde yeni bir dönemin de başlaması gerekmektedir.

İzmir Büyükşehir Belediyesi Başkan adayımız ve Milletvekilimiz Profesör Doktor Ümit Özlale öncülüğünde güzel İzmir’mizle İYİ belediyecilik anlayışımızı buluşturma gayreti içinde olacağız” dedi
Türkiye’de 31 Mart 2024 seçimlerine 4 aydan kısa bir süre kala gözler CHP ve İYİ Parti arasındaki ittifak sürecine çevrilmişti.

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener’in 14 ve 28 Mayıs seçimleri sonrası ittifakın bittiğini duyurması ve İzmir’de Milletvekili Ümit Özlale’yi Büyükşehir Belediye Başkan Adayı göstermesi sonrası kulislerde ‘anlaşma sağlanır mı?’ soruları sorulmaya başlanmıştı.

Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde İYİ Parti Grup Başkan Vekili Müsavat Dervişoğlu’nun konuşması sonrası ise ‘ittifak’ ihtimali ortadan kalkmış oldu. İzmir’de geçtiğimiz hafta sonu yaşanan taşkın konusunda açıklamalarda bulunan Dervişoğlu, İzmir’i İYİ belediyecilik ile buluşturacaklarını belirtti.

Dervişoğlu’nun TBMM’deki konuşması şu şekilde;

Teşekkür ederim Sayın Başkanım. Genel Kurulu saygılarımla selamlıyorum. Yaklaşık bir haftadır kötü hava şartları, sağanak yağışlar ve deniz taşkınları nedeniyle yurdun dört bir köşesinden üzücü haberler alıyoruz. Bilindiği gibi Trabzon ve Rize’de can kayıpları da yaşandı; hayatlarını kaybeden evlatlarımıza Allah’tan rahmet, ailelerine sabır diliyorum ve tüm bu afetten nasibini almış olan illerdeki vatandaşlarımıza da geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum.

Olumsuz hava koşulları ve hizmet yetersizlikleri seçim çevrem olan İzmir’de de kendini göstermiştir. İzmir’de hafta sonu etkili olan sağanak yağış ve fırtınayla birlikte Alsancak, Karşıyaka sahili, Bostanlı ve Mavişehir maalesef sular altında kalmıştır. Alsancak’ta birçok ev ve iş yerinde meydana gelen milyonlarca liralık zararın ve vatandaşlarımızın mağduriyetlerinin tazmin edilmesi, aynı zamanda İzmir’in kronik sorunu olan bu altyapı yetersizliğinin bir an önce çözülmesi gerekmektedir.

İzmir’in refahı, gerek altyapıda gerekse üstyapıda yeniden inşası için belediye hizmetlerinde yeni bir dönemin de başlaması gerekmektedir. İzmir Büyükşehir Belediyesi Başkan adayımız ve Milletvekilimiz Profesör Doktor Ümit Özlale öncülüğünde güzel İzmir’imizle iyi belediyecilik anlayışımızı buluşturma gayreti içinde olacağız. Bu noktada, İYİ Parti, dünyadaki tüm modern belediyelerde olduğu gibi, İzmir Büyükşehir Belediyesinin de toplam gelirinin en az yüzde 50’sinin kendi kaynaklarından temin edildiği büyük projeleri İzmir’imizle buluşturacaktır.

Önümüzdeki yerel seçimler tüm şehirlerimizi hem altyapı sorunlarından hem de yetersiz belediyecilik hizmetlerinden kurtarmak için büyük bir fırsata dönüşecektir. İşte biz İYİ Parti olarak memleketin her bir köşesinde bu göreve talip olacağımızı zaten milletimize ilan ettik. İyi belediyecilik vizyonumuzla vatandaşlarımıza, yaşayan ve yaşatan şehirler inşa etmeye gayret sarf edeceğiz.

Can ve mal güvenliğini esas alan şehircilik anlayışımızla afet risklerini önceden alınmış tedbirlerle yönetebilen, afetlere dirençli kentler inşa edeceğiz. Yakın tarihimizde de pek çok defa acı bir şekilde gördük ki vatandaşlarımızın canına ve malına kasteden felaketler değil, tedbirsizliklerdir. İşte, bu noktadan hareketle; deprem, su baskını, sel, orman yangınları gibi tüm afetlerde milletimizin sağlık ve refahını güvence altına alacağız; bu, aziz milletimize taahhüdümüzdür.”

kaynak : EGEDESONSÖZ

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL