Genel İzmir

HES Kodu için son 2 gün!

içişleri Bakanlığı’nın pandemiyle mücadele kapsamında çıkardığı genelge ve İzmir Valiliği İl Hıfzıssıhha Kurulu’nun buna istinaden aldığı karar gereğince; HES Kodu tanımlaması yapılmayan İzmirim Kartlar, 11 Ocak Pazartesi sabahından itibaren toplu..

HES Kodu için son 2 gün!

içişleri Bakanlığı’nın pandemiyle mücadele kapsamında çıkardığı genelge ve İzmir Valiliği İl Hıfzıssıhha Kurulu’nun buna istinaden aldığı karar gereğince; HES Kodu tanımlaması yapılmayan İzmirim Kartlar, 11 Ocak Pazartesi sabahından itibaren toplu ulaşıma kapatılacak.

İzmir Büyükşehir Belediyesi, vatandaşların mağduriyet yaşamaması için kullandıkları İzmirim Kartlara HES kodlarını en kısa sürede tanımlama çağrısı yaptı.

EŞLEŞTİRME NASIL YAPILIYOR?

ESHOT Genel Müdürlüğü, vatandaşların, HES kodlarını ve TC kimlik numaralarını, kullandıkları İzmirim Kart ile eşleştirebilmesi için özel bir internet sitesi oluşturdu.

“hes.eshot.gov.tr” adresli sitede, yalnızca bir İzmirim Kart için eşleştirme yapılabiliyor.

Kişiselleştirilmiş (fotoğraflı) ya da hamiline tüm İzmirim Kartların, kişisel HES kodları ile eşleştirilmesi gerekiyor.

Kullanımı oldukça kolay tasarlanan sitede, istenen bilgileri girilerek kayıt yaptırılabiliyor. Ayrıca, İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin, metro istasyonlarında, vapur iskelelerinde, çeşitli hizmet binalarında ve sosyal tesislerde bulunan dijital bilgilendirme kiosklarında da eşleştirme işlemi yapılıyor.

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL