Yerel Siyaset

Cumhur İttifakı, Bayraklı Lansmanı’na Damgasını Vurdu

Cumhur İttifakı, Bayraklı’da projelerini tanıttı. İttifak’ın Bayraklı Belediye Başkan Adayı Bilal Kırkpınar, “Eğitimden sağlığa, çevre korumasından kültürel etkinliklere kadar her alanda Bayraklımızın potansiyelini maksimum seviyeye çıkarmak için çalışacağız. Gençlerimizin ve..

Cumhur İttifakı, Bayraklı Lansmanı’na Damgasını Vurdu

Cumhur İttifakı, Bayraklı’da projelerini tanıttı. İttifak’ın Bayraklı Belediye Başkan Adayı Bilal Kırkpınar, “Eğitimden sağlığa, çevre korumasından kültürel etkinliklere kadar her alanda Bayraklımızın potansiyelini maksimum seviyeye çıkarmak için çalışacağız. Gençlerimizin ve kadınlarımızın güçlenmesi için çalışacak, dezavantajlı kesimleri de unutmayacağız. Halkımızın katılımını ve desteğini her zaman ön planda tutarak, birlikte hareket edeceğiz. Bu güzel ilçemizin geleceği için birlikte el ele, omuz omuza çalışacağız. Sizlerin desteğiyle, Bayraklı’yı daha da güzel yarınlara taşıyacağız” dedi.

Seçime Bayraklı ilçesinde iddialı hazırlanan Cumhur İttifakı Bayraklı Belediye Başkan Adayı Bilal Kırkpınar Proje Lansman Toplantısı’nı gerçekleştirdi.

31 Mart Yerel Seçimleri’nin kazanılması durumunda ilçede yapılacak icraatların kamuoyuna sunulduğu toplantıya AK Parti İzmir Milletvekilleri Yaşar Kırkpınar, Mehmet Muharrem Kasapoğlu, AK Parti ve MHP ilçe başkanları ve yöneticileri, sivil toplum kuruluşları temsilcileri ile çok sayıda vatandaş katıldı.

PROJELER YERİNE İDEOLOJİLER YARIŞIYOR
Bayraklı’nın kanayan yaralarını dile getiren Cumhur İttifakı adayı Kırkpınar yaptığı konuşmada, “Bayraklı’nın gelişimi ve refahı için yola çıkmış bir aday olarak karşınızdayım ve sizlerle bir araya gelmekten büyük mutluluk duyuyorum. Bayraklımızı İzmirin parlayan yıldızı haline dönüştürmek için ilçemizde hayata geçireceğimiz projeleri sizlerle paylaştığımız bu lansman toplantımıza hoş geldiniz sefalar getirdiniz.  Bayraklımızı adım adım dolaştığımızda gördüğümüz acı manzaralara sebep olanlar, yıllardır hizmetsiz bıraktıkları ilçemize kayıp yıllar yaşatanlar, istiyorlar ki projeler yerine ideolojiler yarışsın. Bayraklımızın meseleleri tartışılmasın. Bu seçimin tek bir sorusu var: Bayraklımızda araçlara 3-4 ayda bir alt takım değiştiren altyapı ve yollardan memnun muyuz? Pazar yerlerinden, yeşil alanlardan, parklardan, oyun alanlarından, rekreasyon alanlardan, spor komplekslerinden, ne yazık ki her mahallede söz verilip de yapılmayan kreşlerden, taziye evlerinden, düğün salonlarından, uygulanması münkün olmayan imar planlarından ve kentsel dönüşümden, her seçim döneminde umutlandırılıp sonra kaderine terkedilen ihtiyaçlı vatandaşlarımız için vaat edilen sosyal desteklerden, sokaklarda başıboş ve bakımsız bırakılan sokak hayvanlarından, her sabah ve akşam çileye dönüşen trafikten, tam 2,5 yıldır onay bekleyen yeni yapı müracaatları ve projelerden, her dönem sözler verildiği halde yüz üstü bırakılan yaşlı ve engelli vatandaşlarımızdan memnun muyuz değil miyiz? Bu soruyu samimi olarak vicdanımıza sorduğumuzda aldığımız cevap seçimin kaderini belirleyecektir” ifadelerini kullandı.

BAYRAKLI’NIN SORUNLARI SON BULACAK!
Şeffat yönetim vurgusu yapan Kırkpınar, “İşte burada çıkmış olduğum bu yolda, sizlerin desteğiyle birlikte, şeffaf yönetim anlayışıyla, katılımcı ve adaletli bir belediyecilik anlayışını hayata geçireceğimizden emin olabilirsiniz. Bayraklı’nın sorunlarını dinleyecek, çözüm odaklı projeler üretecek ve birlikte hareket ederek bu projeleri hayata geçireceğiz. İhtiyaç duyduğunuz her an yanınızda olacağız. Sizlere daha iyi bir gelecek sunabilmek için elimizden gelenin en iyisini yapacağımızdan şüpheniz olmasın” dedi.

BİRLİKTE BAŞARACAĞIZ!
Bayraklı’yı güzel yarınlara taşıyacaklarını belirten Kırkpınar, “Eğitimden sağlığa, çevre korumasından kültürel etkinliklere kadar her alanda Bayraklımızın potansiyelini maksimum seviyeye çıkarmak için çalışacağız. Gençlerimizin ve kadınlarımızın güçlenmesi için çalışacak, dezavantajlı kesimleri de unutmayacağız. Halkımızın katılımını ve desteğini her zaman ön planda tutarak, birlikte hareket edeceğiz. Bu güzel ilçemizin geleceği için birlikte el ele, omuz omuza çalışacağız. Sizlerin desteğiyle, Bayraklı’yı daha da güzel yarınlara taşıyacağız. Birlikte başaracağız!” dedi.

“Yaşam kalitesi yüksek, hizmette dünya standartlarını aşmış, belediyecilikte öncü bir Bayraklı vizyonumuzla, şimdi sizlere Yepyeni bir Bayraklı’nın kapısını açacak projelerimizi” diyerek projelerini tanıtan Kırkpınar’ın projeleri:

1. Afetlere Dayanıklı, Dirençli İlçe Bayraklı: GÜVENLİ BAYRAKLI
Proje 1: Yerinde Yeniden Dönüşüm ile Güvenli Bayraklı

Bayraklı Belediyesi garantörlüğünde, “Yerinde Yaşam” anlayışımızla ve kurmuş olduğu finansal modelle tüm hane sahiplerinin kabul ettiği, kent kimliğine uygun, dayatma olmadan gönül rızası ile yerinde bir dönüşümü gerçekleştireceğiz. Başta dar gelirli vatandaşlarımıza olmak üzere sosyal konutlar üreteceğiz. Yöre kentler inşa edilerek hemşehrilerimizin yerleşmelerini sağlayacağız.

Orta hasarlı evlerimiz için, hemşehrilerimizin seçeceği yarısı bizden kampanyası veya rezerv alan uygulaması oluşturacağız. Yarısı bizden kampanyasında, Bayraklı Belediyesi ve kurmuş olacağı finansal modelle yapılacak protokol ile vatandaşların depreme dayanıklı evlerine yerleşmelerini Bayraklı Belediyesi garantörlüğünde sağlayacağız. Rezerv alan uygulaması ile hak sahibi ve orta hasarlı evi olan vatandaşlarımız öncelikli olmak üzere uygun fiyatlı ve kira öder gibi ev sahibi olmasını sağlayacağız.

Proje 2: Deprem Riskine Karşı Önlemleri Alan Dirençli Bayraklı
Belediye tarafından bütün yapılara ücretsiz riskli yapı tespiti sağlayacağız.

2020 İzmir depremi sonrası oluşan hasarlı yapılara ait yeni yapı müracaatlarının daha hızlı ve ivedilikle incelenerek yapı ruhsatlarını onaylayacağız.

Afetlere hazırlık eğitimleri verilip erken uyarı sistemleri kuracağız.

Proje 3: Doğal Afet ve İklim Değişikliğine Hazırlıklı, Sürdürülebilir Bayraklı
Deprem dışındaki en büyük doğal afet olan sel baskınlarından ilçenin en az şekilde etkilenmesi için mevzuatta yer alan taşkın analizi yapılarak risk haritalarını oluşturacağız.

Taşkın analizinde elde edilen verilere göre sel vb. afetlere dayanıklılığı artıracak dönüşümleri ve kalıcı önlemleri alacağız.

Proje 4: Yeşil Koridorlara Sahip Bayraklı
Kentsel dönüşümün sadece yeni yapı yapılması değil kentin görselliğini değiştirecek düzenlemeler yapılarak yeşil koridorlar oluşturacağız. Bayraklı hemşehrilerimizin yeşil koridorlar sayesinde daha rahat nefes almasını sağlayacağız.

2. İlçede Yaşayan Herkesin İhtiyaçlarını Anlayan ve Onlara Yönelik Gerçek Çözümler Sunan Bayraklı: HERKES İÇİN BAYRAKLI

Proje 5: Spor Kompleksleri Üssü Bayraklı
İçerisinde yarı olimpik havuzlar, futbol, basketbol gibi sahaları da kapsayan spor kompleksleri oluşturacağız. Böylece gençlerimizin, çocuklarımızın keyifle vakit geçirmelerinin yanı sıra, madde bağımlılığını ortadan kaldırmaya katkı sağlamış olacağız. Çocuklarımız için yaz aylarında spor komplekslerinde YAZ OKULU koordine edeceğiz. Mevcutta bulunan spor alanlarının tadilat ve bakımlarını sağlayacağız.

Proje 6: Gençlik Belediyesi
Gençlik Belediyesi kurup, belediye iletişim temsilcileri ile düzenli toplantılar sağlayacağız.

Proje 7: 7/24 Yaşayan Gençlik Merkezleri
Gençlerimiz için içerisinde 24 saat açık kütüphane, ikram alanları, E-spor alanları, Langırt/satranç gibi oyunların da oynanacağı Gençlik Merkezleri inşa edeceğiz.

Proje 8: Ödev Evleri
Gençlerimiz ve çocuklarımız için ödev evleri oluşturup, okul çıkışı ve hafta sonları öğrencilerimize ücretsiz kurs imkânı sağlayıp eğitimde destek sağlayacağız.

Proje 9: Teknolojik İstihdam Eğitimleri
Gençlerimiz için teknoloji ve yeni nesil istihdam eğitimleri düzenleyeceğiz.

Proje 10: Meslek Edindirme
Gençlerimizi kalifiye eleman yetiştirme konusunda iş garantisi kapsamında iş hayatına dâhil etmek için meslek edindirme kursları oluşturacağız.

Proje 11: Online Portal Paketler
Gençlerimize eğitim alanında ücretsiz Online Portal Paketler vereceğiz. Gençlerimizin eğitimdeki potansiyellerinin artmasına katkı sağlayacağız.

Proje 12: Gençlerimize Burs İmkânı
Bayraklı’da ikamet eden ve üniversite eğitimi gören tüm öğrencilerimize yıllık 10.000 TL burs desteği sağlayacağız.

Yaş Almış Kişilerin İhtiyaçlarını Anlayan Hayatı Kolaylaştıran Bayraklı

Proje 13: Yaş Almış Kişiler İçin Ev Bakımı Desteği
Her ay 65 yaş üstü vatandaşlarımızın evlerine ev temizliği hizmeti sunacağız.

Proje 14: Evde Kişisel Bakım Desteği
Yataklı ve bakıma muhtaç vatandaşlarımızın ihtiyaç duydukları zamanda çağırmaları ile kişisel bakım hizmeti sunacağız.

Proje 15: Yaşlı Bakım Evleri
İlçemizde yaş almış vatandaşlarımız için işinde ehil kişiler tarafından oluşacak personeller ile yaşlı bakım evleri açacağız. Açacağımız bu evler ile yaş almış vatandaşlarımız 7/24 kalabilecekler. Ayrıca bu bakım evlerinin en büyük özelliklerinden biri de yaş almış vatandaşlarımızın sadece gündüz bakımı olarak yararlanmasına da olanak sağlayacak olmasıdır. Böylece gündüz çalışan vatandaşlarımız, kendi ailelerinden veya yakınlarından yaş almış tanıdıklarını güven içerisinde açacağımız bakım evlerine getirip, kendi işlerine gönül rahatlığıyla gidebilecekler.

Mahalle Bazlı Çözümler Sunan Bayraklı
Proje 16: Taziye Evleri

İhtiyaç duyulan her mahalleye taziye evi açacağız. Belediye tarafından vatandaşlarımıza kuracağımız taziye evlerinde yemek ve servisini sağlayacağız.

Proje 17: Kreşler
Her mahalleye çocuklarımızı güvenle bırakacakları kreşler oluşturacağız.

Proje 18: Modern Pazar Yerleri
Pazar yerlerini soğuk, yağmur, çamurdan korunaklı halde, otoparkı olan, modern hallerde inşa edeceğiz.

Proje 19: Çocuk Oyun Alanları
Her mahalleye modern oyun parkları ve yeşil alanlar sunacağız. Mevcuttaki bütün parkların bakımlarını sağlayacağız.

Proje 20: İbadethane ve Cemevi Desteği
İlçedeki ibadethane, cemevleri, türbelerin bakım ve tadilatları konusunda destek sağlayıp, her ay temizliğini sağlayacağız.

Proje 21: Üstü Kapalı Otobüs Durakları
Üstü açık otobüs duraklarını modern kapalı hale getireceğiz.

Proje 22: İletişim Kanalları
Muhtarların,   apartman   görevlileri   ve/veya yöneticilerinin doğrudan başkanla iletişim sağlayacakları kanallar oluşturacağız.

Proje 23: Sokak Aydınlatmaları
Bayraklı’daki başta terkedilmiş park, tarla, harabe vb. metruk yapıların oluşturduğu ıssız yerler ıslah edilip çevre düzenlemeleri ve aydınlatma sistemleri oluşturacağız.

Proje 24: Dere Islahları
Derelerin ıslahı konusunda tüm ilgili kurumlarla bir araya gelerek gerekli işlemleri sağlayacağız.

Proje 25: Bayraklı Sanayi Sitesi
Bayraklı’ya uygun sanayi sitesi kuracağız. Böylece uygun iş kollarının talepleri doğrultusunda sanayi sitesine taşınmasını ve yeni istihdam alanlarının oluşturulmasını sağlayacağız.

Proje 26: Açık Hava Sineması
Mansuroğlu Sakarya Caddesi Park İçi Yoluna, Cengizhan Ekrem Akurgal Parkına Açık Hava Sineması için tüm alan düzenlemesini yapacağız.

Sokak Canlarını Düşünen Bayraklı
Proje 27: Hayvan Bakım Merkezi

Sokakta yaşayan canlarımız için doğal yaşamlarına uygun hayvan bakım merkezleri sağlanıp tüm bakım ihtiyaçlarını belediyece sağlayacağız. Buradan sahiplenen kişilere mama ve aşı konusunda destek sağlayacağız.

Proje 28: Bayraklı Hayvan Oteli
Bayraklı hayvan oteli kuracağız. Böylece vatandaşlarımız kendi evcil hayvanlarını otele güvenle bırakarak seyahatlerini planlamasına katkı sağlayacağız.

Proje 29: Hayvan Parkları
İlçemizde ihtiyaç duyulan alanlara hayvan parkları kurarak, sokak canlılarımızın keyifli vakit geçirmelerine olanak tanıyacağız.

Engelli Vatandaşların Hayatını Kolaylaştıran Engelsiz Bayraklı

Proje 30: Engelsiz Parklar
Engelli çocukların da faydalanabileceği parklar yapacağız.

Proje 31: Engelsiz Yollar
Ulaşım araçlarını ve yolları engelli vatandaşlarımıza göre düzenleyeceğiz.

Proje 32: Özel Ringler
Engelli ve/veya yaşlı vatandaşlarımızın kamu hizmetlerinden faydalanmasını sağlamak için ücretsiz ek ulaşım araçları koyacağız.

Proje 33: Engelsiz Köy
Hayatını tek başına idame ettirmekte zorlanan engelli vatandaşlarımızın 24 saat ve yaşam boyu bakımlarının yapıldığı, sosyal bir yaşam sunulduğu engelsiz köy oluşturacağız.

Proje 34: Kişisel Bakım Hizmeti
Engelli yakını olan ailelerin ihtiyaç duydukları zamanda çağırmaları ile kişisel bakım hizmeti sunacağız.

Temel İhtiyaçlarını Kolaylıkla Sağlayan Bayraklı

Proje 35: Sosyal Market
Sosyal market kartları ile vatandaşlarımız belediyenin kurulacak sosyal marketinden ihtiyaçlarını ücretsiz temin edebilmesini sağlayacağız.

Proje 36: Yeni Doğan Paketi
Yeni Doğan bebekli ailelere ücretsiz yeni doğan paketi vereceğiz.

Proje 37: Düğün Desteği
Yeni evlenecek olan kişilere veya sünnet düğünlerine belediyenin göstereceği tesislerde ücretsiz yer temin edeceğiz.

Kadınların Refahını Düşünen Bayraklı

Proje 38: Kadınlara Destek ve Eğitim Merkezleri
Kadınlar için meslek edindirme/ hobi vb. çeşitli kursların açılmasını sağlayacağız. Bu kurslar açılırken içerisinde oyun evleri de yapılarak çocuklarını güvenle oyun evine bırakıp kurslara katılım göstermelerini sağlayacağız.

Proje 39: Ev Bakım Temizlik Hizmeti
Yeni doğum yapmış annelere ilk iki hafta ücretsiz ev bakım temizlik hizmeti sunacağız.

3. Ulaşımı Kolay, Konforlu ve Herkese Uygun Bir Bayraklı: ULAŞILABİLİR BAYRAKLI

Proje 40: Asfaltlama
Bayraklı’daki ara sokakların tamamını Bayraklılı hemşehrilerimize yakışacak değerde yeniden yapıp, tüm asfaltlama işlemlerini sağlayacağız.

Proje 41: Bayraklı İskelesini Faaliyete Geçirme
Büyükşehir Belediyesi ile yapılacak çalışma ile vapur seferlerinin yapılması için Bayraklı iskelesinin tüm yenileme çalışmaları yapılarak gerekli işlemleri sağlayacağız.

Proje 42: Smyrna Meydanı
Büyükşehir Belediyesi ile koordineli bir şekilde Smyrna Meydanı’ndaki trafik sorunu için farklı seviyeli kavşaklarla çözüm oluşturacağız.

Proje 43: Bayraklı Yat Limanı
Bayraklı sahilinde Yat Limanı oluşturacağız. Yeme, içme ve alışveriş gibi sosyal ünitelere sahip, deniz turizmine katkı sağlayacak liman tesisi sağlayacağız.

Proje 44: Katlı Otopark
İslam Kerimov caddesine (Lider Centrio karşısına) Katlı Belediye Otoparkı yapılarak bölgede yaşanan otopark sorununa çözüm getireceğiz.

4. İlçenin Tüm Avantajlarını ve İmkânlarını Sanat ve Kültür Alanında Kullanan ve Bunu Tüm Kesimlere Yaygınlaştıran Bayraklı: KÜLTÜR VE SANATLA BİLİNEN BAYRAKLI

Proje 45: Bayraklı İlçesi Tanıtımı
Ulusal ve uluslararası alanlarda İzmir’in ilk yerleşim yeri olan Bayraklı’nın tanıtımının yapılması ve yaygınlaştırılmasını sağlayacağız.

Proje 46: Bayraklı Turistik Alan Düzenlemeleri
İzmirin ilk yerleşim yeri olan Bayraklı Tepekule Höyüğü’nü öne çıkartacak turistik amaçlı alanları düzenleyip turizme kazandıracağız.

Proje 47: Bayraklı Kültür Merkezi
Opera/Bale/Tiyatro gibi kültürel ve sanatsal faaliyetlere ev sahipliği yapacak Kültür Merkezi kuracağız.

Proje 48: Kültür Sanat Etkinlikleri
Bayraklı’da mevcut olan müzisyenlere sağlayacağımız desteklerin yanı sıra gençleri kültür ve sanatla buluşturacak eğitim, etkinlikler ve kurslar düzenleyeceğiz.

Yaratıcı Endüstrileri Öne Çıkartan Bayraklı

Proje 49: Bayraklı Bilim Merkezi
Bayraklı Bilim Merkezi kuracağız. Böylece hem bilim ve teknolojide farkındalık yaratarak bu farkındalığın yaygınlaşmasını hem de turistik amaçlı gezilerin yaygınlaşmasını sağlayacağız.

Proje 50: Bayraklı Teknoloji Üssü
Bayraklı Teknoloji Üssü kuracağız. Gençlere bilişim alanında eğitimler verip meslekler edindireceğiz.

Proje 51: Firma İşbirlikleri
Teknoloji üreten firmaların birlikte iş yapmalarını sağlayacak kanallar oluşturacağız.

Proje 52: Proje Kuluçka Merkezi
Proje Kuluçka Merkezi kuracağız. Girişimciler için proje hazırlama ve yönetme, stratejik plan tasarımı, yenilikçilik, iş planı hazırlama gibi konularda proje geliştirme, uygulama, eğitim programları, kurslar, seminerlerin organize edilmesi için mekan ve altyapı desteği sağlamış olacağız.

5. Sağlıklı Bireylere Sağlıklı Alanlar Sunan Bayraklı: SAĞLIK VE NEŞE DOLU BAYRAKLI

Proje 53: Doğalgaz
Doğalgazı olmayan sokakların doğalgazı bağlanarak doğalgaz sorununu çözeceğiz. Vatandaşların evinin önüne kadar doğalgazı getirip imkânlarından dolayı bağlatamayanlara tesisatın kurulmasında belediyece %10 destek vereceğiz. Alternatif olarak doğalgaz sobasını tercih eden hanelere belediyece %50 destek sağlayacağız. Doğalgazın bağlanması ile Bayraklı’da oluşan yoğun hava kirliliğini azaltmaya da katkı sağlamış olacağız.

Proje 54: Ses Kesici Önlemler
Çevreyolunda oluşan ses kirliliğine karşı SES KESİCİ önlemler alacağız.

Proje 55: Yıllık Sağlık Taramaları
Kadınlara özel yıllık sağlık taramaları koordine edeceğiz.

Proje 56: Çocuklar için Diş Taramaları
Çocuklara diş taramasının yapılmasını koordine edeceğiz.

Proje 57: Doğançay Sağlık Merkezi
Doğançay’da atıl durumda olan sağlık alanı yenilenip genişletilerek Doğançay’a sağlık merkezi kazandıracağız.

6. Bayraklı Sakinlerini Denizle ve Tepeyle Buluşturan Bayraklı: YEPYENİ BİR BAYRAKLI

Proje 58. Sahil Rekreasyon Alanı
Büyükşehir Belediyesi ile koordinasyon sağlanarak, Anadolu Caddesinin trafiği ve İZBAN hattı uygun alternatif sistemlerle yeraltına alınıp vatandaşlarımızı trafiksiz sahille buluşturacağız. Yeşil alanlar içerisinde Bayraklı Sevgi Yolu’ndan sahile kadar yürüyüş yolunu oluşturacağız.

Proje 59. Gümüşpala Park Ormanı
Gümüşpala’da mesire alanı oluşturacağız. Böylece turizme sağlayacağımız katkının yanı sıra, vatandaşlarımız güven içerisinde, keyifle vakit geçirip sosyalleşebilecekleri dinlenme alanı sağlayacağız.

Proje 60. Teleferik Bayraklı Projesi
Bayraklı’da sahilden tepe mahallelere çıkan teleferik hattı oluşturacağız. Böylece Bayraklı’daki tepe mahallelerimize ulaşıma alternatif sağlamanın yanısıra, Bayraklı’yı tepeden izlemenin tadını çıkarıp turizme katkı sağlayacağız.

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL