Yerel Siyaset

44 bin 442 m2 sosyal donatı alanıyla Buca nefes alacak

AK Parti İzmir Milletvekili Mahmut Atilla Kaya, Buca’da muhtarlarla buluştu. Buluşmada, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı’nın, yıkılan Buca Cezaevi’nin bulunduğu alan için hazırladığı planın detayları konuşuldu. Muhtarların plan ile..

44 bin 442 m2 sosyal donatı alanıyla Buca nefes alacak

AK Parti İzmir Milletvekili Mahmut Atilla Kaya, Buca’da muhtarlarla buluştu. Buluşmada, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı’nın, yıkılan Buca Cezaevi’nin bulunduğu alan için hazırladığı planın detayları konuşuldu. Muhtarların plan ile ilgili sorduğu soruları tek tek cevaplandıran Kaya, Buca Cezaevi arazisinde bulunan CHP’li Büyükşehir’in AVM planını kaldırarak, burayı 44 bin 442 m2 sosyal donatı alanıyla Bucalılar’ın kullanımına açtıklarını hatırlattı.

 

CEZAEVİ’Nİ YIKTIK, CHP’Lİ BÜYÜKŞEHİR’İN AVM PLANINI KALDIRDIK!

Buca’nın en önemli sorunu, İzmir’in en büyük beş probleminden birisi olan Buca Cezaevi’nin kaldırılması konusunu hallettiklerini hatırlatan Kaya, “Biz bir söz vermiştik. Buca Cezaevi’ni kaldıracağımızı söylemiştik. Sözümüzü tuttuk, cezaevini kaldırdık ve yıktık. Cezaevinin bulunduğu alan, CHP’li Büyükşehir Belediyesi tarafından AVM olarak planlanmıştı.

Cezaevini nasıl kaldırdıysak, AVM planını da kaldıracağımızı söylemiştik. Bakanlığımız tarafından hazırlanan plan ile CHP’li Büyükşehir’in AVM planını da kaldırdık. Hazırlanan plan ile Buca ve İzmir’e yeni bir yeşil alan, park, rekreasyon alanı, otopark, eğitim alanı, belediyenin kapalı pazaryeri yapacağı bir alanı da kazandırıyoruz.

Ayrıca, Adnan Kahveci Caddesi’ni kesintisiz ulaşıma açıyor, Buca trafiğini rahatlatıyoruz. Burada, toplamda 44 bin 442 m2 sosyal donatı alanını Buca’mıza kazandırmış oluyoruz.

Üç buçuk yıllık görev süresi boyunca, Buca’ya 1 m2 yeşil alan kazandırmayanlar laf olsun torba dolsun misali konuşuyor. Boş lafa karnımız tok.

Pankart açmışlar. AVM değil yeşil alan istiyoruz demişler. Evet, biz bunu yaptık. Hatta şu anda mevcut alanda bulunan ağaçlardan bir tanesi bile kesilmeyecek. Yeşili korumak böyle olur.

Her zamanki gibi onlar konuştu, biz işi yaptık. Biz Buca’ya 44.442 m2 sosyal donatı alanını burada kazandırdık. Hadi siz de başka bir yerde daha fazla alanı Buca’ya kazandırın. Yapın da görelim. Ama iş yapmakta yoklar, sadece itiraz eder, yapılana karşı çıkarlar” dedi.

 

AVM LOBİCİLERİ İTİRAZ PEŞİNDE

AVM lobicilerinin algı oyunlarıyla kamuoyunu yanıltmaya çalıştığını ifade eden Kaya, “Bunlar kamuoyunu yanıltmaya çalışıyorlar. Biz mevcut AVM planını kaldırdık. Ve yeni plana kesinlikle AVM olmayacak diye not düştük. Kaldırdığımız AVM planını geri getirmek istiyorlar. Bucalı hemşehrilerimizi yanıltarak plana itiraz ettirmek, bu şekilde de eski AVM planını geri getirmek hedefindeler. İtirazın peşinde olanlar, AVM isteyenlerdir. Bakanlığın yaptığı plan iptal olursa, tekrar eski plana, yani AVM planına geri dönülür. Bucalı hemşehrilerimizin bunların oyunlarına kanmaz” dedi.

 

CEZAEVİ KALDIRILMA SÜRECİNDE ORTADA YOKTULAR. HATTA DESTEK DEĞİL, KÖSTEK OLDULAR!

Buca Cezaevi’nin kaldırılma ve yıkılma süreci ile ilgili bilgi veren Kaya, “Biz 2019 yılı Eylül ayında bir çağrı yaptık. Buca Cezaevi’ni kaldıralım dedik. Bu işi siyaset üstü tutarak, bu meseleyi İzmir’in gündeminden düşürelim dedik. Buca Belediyesi dışında hiç kimseden çıt çıkmadı. 2019 yılı Ekim ayında Buca Belediyesi’ni ziyaret ettik ve Belediye Başkanı ile bir araya geldik.

Muhtarlarımızla, Bucalı hemşehrilerimizle birlikte tek vücut olduk ve süreci yürüttük. 2020 yılı Şubat ayında, önceki dönem Adalet Bakanımız Sayın Abdulhamit Gül ile bir araya geldik. Genel Başkan Yardımcımız Hamza Dağ, Buca Belediye Başkanı Erhan Kılıç ve İlçe Başkanımız Hakan Kalfaoğlu da oradaydı. 2021 yılı Ağustos ayında Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Mekansal Planlama Genel Müdürlüğü’nde bir toplantı gerçekleştirdik. Buca Belediye Başkanı yine oradaydı.

Bu süreçlerde hiç ortada gözükmeyenler, sürece destek vermeyenler, cezaevi yıkılınca ortaya çıktılar. İzmir Barosu’ndan Şehir Plancıları Odası’na, TMMOB’dan CHP’li İzmir Büyükşehir Belediyesi’ne kadar hepsi bu zamana kadar ortada yoktu. Destek olmadılar, hatta köstek oldular, bunların içinden cezaevi yıkılmasın diye dava açanlar oldu. Cezaevi yıkılmasın diyenler, geçmişteki AVM planını savunanlar şimdi de 44.442 m2’lik sosyal donatı alanına karşı çıkıyorlar. Akıl alır gibi değil” dedi.

 

BURASI AVM OLARAK PLANLARKEN NEREDEYDİNİZ! 

Bugün plana karşı çıkanların, geçmişte burası AVM olarak planlanırken ortalıkta gözükmediğini hatırlatan Kaya, “Biz AVM planını kaldırıp burayı Bucalı hemşehrilerimizin kullanımına açıyoruz, buna karşı çıkıyorlar. Geçmişte burası AVM olarak planlanırken neredeydiniz? Bir tane beyanatınız, tek bir sözünüz yok. 20 yıl boyunca bu konuda hiç konuşmadınız.

Bakanlığımız, Bucalı ve İzmirli hemşehrilerimizin hassasiyetlerini, kentimizin ihtiyaçlarını, kurumların beklentilerini dikkate alarak, titizlikle bir plan hazırladı. İstemezükçüler bu şehrin gelişmesini, büyümesini, İzmirli hemşehrilerimizin kazanmasını istemiyor. Güzel olan her şeye karşılar. Hatta bunun için AVM lobiciliğine bile başladılar.

Ama biz onlara diyoruz ki, düşün artık bu şehrin yakasından. Ne yaparsanız yapın, size rağmen bu şehri büyütmeye, geliştirmeye devam edeceğiz” şeklinde konuştu.

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL