İzmir Yerel Siyaset

Dervişoğlu’ndan Bezircilioğlu’na : Seni tanımıyorum!

İYİ Parti İzmir kongresinde konuşan İYİ Parti İzmir Milletvekili Müsavat Dervişoğlu’nun başkan adayı Bezircioğlu’na yönelik “Ben il başkan adayı kardeşlerimden bir tanesini tanımıyorum. Bu da olabilir. Bunun doğru yürütülmesi icap..

Dervişoğlu’ndan Bezircilioğlu’na : Seni tanımıyorum!
İYİ Parti İzmir kongresinde konuşan İYİ Parti İzmir Milletvekili Müsavat Dervişoğlu’nun başkan adayı Bezircioğlu’na yönelik “Ben il başkan adayı kardeşlerimden bir tanesini tanımıyorum. Bu da olabilir.
Bunun doğru yürütülmesi icap eden bir süreç olduğunu düşünüyorum. Kimse bana gelip ‘şu kadar dönemdir il yönetim kurulu üyesiydim, şu ilçede belediye meclis üyesi adayıyım’ demesin” sözleri tansiyonun yükselmesine neden oldu.

TBMM Grup Başkanvekili ve İYİ Parti İzmir Milletvekili Müsavat Dervişoğlu’nun İzmir İl Kongresi sırasında dikkat çeken ifadeler kullandı.

Konuşmasına kongre sürecinde gazetelerde çıkan haberlere değinerek başlayan Dervişoğlu  şunları söyledi:

“Bazı basın mensubu arkadaşlarımız kongre sürecine girdiğimiz itibari ile sanki kongrenin içinde çok büyük çekişmeler var algısı yaratmak amacıyla kongrenin sonucunu etkilemeye çalıştı.

Kongre süreçleri netameli süreçler. Eğer doğru yürütülmesi taraflaşma olur, gruplarlar birbirine karşı destek acıkmalarında bulunur…

İzmir 30 ilçeden oluşur, İzmir demokrasinin beşiği olması ile tanınmıştır. İzmir büyük Türk milleti için birliğin ve beraberliğin sembolü halindedir. Bu kentte o ilçe bu ile o parti bu parti ayrımı yaşanmaz. İzmir birdir, İzmir’in birliğine hiç kimse zarar veremeyecektir. Ben mevkidaşım ile basın mensupları istiyor diye kavga edeceğim sıkılıyorsa bu abesle iştigalin ötesinde bir durumdur.

İYİ Partinin kuruluşuna aykırıdır. İYİ Parti ayrıştırmak, kutuplaştırmak için kurulmuş bir parti değildir.

İYİ parti Akşener’in önderliğinde büyük milletimiz kucaklamak için kurulmuş bir partidir. Bu nedenle İYİ Parti’nin siyasetine hakim ola şey ketumiyet değil, siyasetin arka kapıların açılan kulisler değil, önceliğimiz her zaman olduğu gibi samimiyettir.

Biz rekabeti iş birliği içinde gülerek ve konuşarak yaparız Bu güzel duyguların arasında zaman zaman farklı şeylerin girdiği de söz konu olmuştur. Bu kongre bugün bitecek ve sandıklar açılacak.

Seçilecek olan il başkanımız da 30 ilçenin birden il başkanı olarak. Simdi süreci manipüle etmek adına yanlış bir iş yapıldı. Destek açıklamaları yapıldı sonra arkasında ne olup bittiğini araştırdım ve arkasından başka bir şey çıktı. Hiçbir arkadaşımı konu ile ilgili mesul duymuyorum.

İlçe başkanı arkadaşlarımızın almış olduğu kararlar saygılıyım. Ancak süreci manipüle etmeye yönelik adımların atılmasını da yadırgadım. Biz İYİ Parti içinde ülkemiz ile ilgili önemli bir konu geldiğinde yetkili kurullarımız toplayıp soruyoruz.

İYİ Parti içinde bir kişinin tek başına alacağı hiçbir karar yoktur.

İYİ partinin içinde hiç kimsenin tek başına dayatacağı karar yoktur. Buna herkes dahildir. Yetkili kurullar toplanır ve karar verilir. O karar kurumsal karar haline dönüşünce hepimiz ona uyarız.

Biz niye kurulduk Tek adamlar karar veriyor, memleket felakete gidiyor diye kurulduk. Burası kongre konuşacağız. Hiçbir şeyi  halı altına süpüremeyeniz. Ben il başkan adayı kardeşlerimden bir tanesini tanımıyorum. Bu da olabilir.

Bunun doğru yürütülmesi icap eden bir süreç olduğunu düşünüyorum. Kimse bana gelip ‘şu kadar dönemdir il yönetim kurulu üyesiydim, şu ilçede belediye meclis üyesi adayıyım’ demesin.

Ben Urla’da seçim çalışması yaparken de bu kardeşimi görmedim. O kardeşimi seviyorum. Ben bir sürecin yanlış yönetildiğini ve yanlış yönetilen sürecin başka sıkıntılıları beraberinde getireceğini düşünüyorum.

Birileri kirletecek birileri temizleyecek değil. Elbette demokratik bir kongre olacaktır. Ancak bu kongre ayrıştırmaya neden olan bir kongre olamamalıdır.

Bizi bu olumsuzlukların farklı yerlere götüreceğine işaret etmek için söylüyorum.

Ben deliklerimizi bağrına basmak isteyen bir kardeşiniz olarak söylüyorum. izmir’in 30 ilçesi var 12 ilçesi Sinan kardeşime destek açıklaması yaptı. Saygı duyuyorum. ONlar tanımasa yapmazdı. BUnda bir sorun görmüyorum.

Kaynak :Oktay GÜÇTEKİN

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL