Ekonomi

Gözler Merkez Bankası’nın faiz kararında!

Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun İzmir ziyaretinde gerçekleştirilen Küçük Menderes Çiftçi Buluşması’nda kürsüden konuşan çiftçi kadınlar üzerinden başlayan tartışmalara CHP İzmir Milletvekili Atila Sertel de dahil oldu. AK..

Gözler Merkez Bankası’nın faiz kararında!
Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun İzmir ziyaretinde gerçekleştirilen Küçük Menderes Çiftçi Buluşması’nda kürsüden konuşan çiftçi kadınlar üzerinden başlayan tartışmalara CHP İzmir Milletvekili Atila Sertel de dahil oldu.
AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve İzmir Milletvekili Hamza Dağ’a çağrıda bulunan Sertel ayrıca konuşmaları partilerinin belirlemediğini söyledi.

EGEDESONSÖZ – Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı ve İzmir Milletvekili Kemal Kılıçdaroğlu’nun İzmir ziyareti ile yeniden alevlenen ‘çiftçi’ tartışmaları bu kez de Ödemiş’ten yayıldı.

CHP Lideri, üç günlük ziyareti kapsamında Küçük Menderes Çiftçi Buluşması sloganı ile Ödemiş’te üreticilerle bir araya geldi. Buluşmada Kılıçdaroğlu’nun konuşması öncesi 3 kadın çiftçi kürsüye çıktı ve artık tarım yapmakta zorluk yaşadıklarını vurguladı.

Çiftçilerin söylemi sonrasında ise ilk önce Ödemiş AK Parti İlçe Başkanlığı’ndan çiftçiler ile ilgili değerlendirmeler yapılırken, sonrasında ise Tarım ve Orman Bakanlığı ve AK Parti’nin üst kademeleri de CHP’ye tepki gösterdi.

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve İzmir Milletvekili Hamza Dağ, CHP Genel Başkanı ve İzmir Milletvekili Kemal Kılıçdaroğlu’nu hedef alarak, “CHP Genel Başkanı, 3 gün boyunca İzmir’de bir rüzgar estirmiştir ama bu yalan rüzgarıdır.

Yalan söylemeyi adet haline getiren CHP Genel Başkanı ne yazık ki Küçük Menderes havzasında çiftçi kardeşimizi yalanlarına alet etmiştir.

Yalanları açığa çıkmıştır. O bölgeden bize yüzlerce CHP’li hemşehrilerimizden telefonlar gelmiştir” ifadelerini kullandı.

Dağ’ın açıklamaları sonrası ise CHP’den ilk tepki İzmir Milletvekili Atila Sertel’den geldi. SONSÖZ TV’de katıldığı tartışmalar hakkında değerlendirmelerde bulunan Sertel, AK Partili Dağ’a çağrıda bulundu.

GENEL BAŞKANIMIZ KARAR VERMİYOR
Çiftçilerin konuşmalarını kendilerinin belirlemediklerini dile getiren Sertel, “Biz çiftçilere mikrofonu uzatıp onları konuşturmak için imkan sağlıyoruz. Kürsüye çıkan çiftçinin ne konuşacağına Genel Başkanımızı karar vermiyor.

Biz çok mutluyuz, sağ olsun AK Parti, hayvan yemini çok ucuzlattı, gübreye daha az para veriyoruz deseydi biz onu kürsüden indirecek miydik? Köylünün ne diyeceğine biz karar vermiyoruz. Öğretilen bir durum yok.

Kendi halini anlatıyor kadınlar. Sayın Hamza Dağ getirsin Erdoğan’ı Ödemiş’e 5 köylü bulsun ve desin ‘Sayesinde yüzümüz güldü, biz eskiden fakirdik şimdi daha zenginiz, eskiden 1 traktörüm vardı şimdi 5  traktörüm var’ dedirtsin…

Dezenformasyon ve algısal yönetim açısından AKP’nin ben ne yaptığın çok iyi biliyorum. Sokak mikrofonu uzatıyorlar, bunda AK Partili kadını daha önceden ayarlıyorlar, öğretiyorlar ‘Patates çok pahalı, domates geçen haftaya göre pahalı ancak bunu çözerse yine Recep Tayyip Erdoğan çözer’ diyor… Bunu da algısal olarak yapıyorlar” dedi.

ERDOĞAN NEDEN AÇIK HAVADA BÖYLE BİR ŞEY ORGANİZE ETMİYOR?
Dağ’a çağrıda da bulunan Sertel, “Biz hep söyledik… Bırakın algı yönetimini Kemeraltı’na çıkalım dedik. Niye gelmiyor? Yolda karşılaştık, yolda 2 koruma ile yürüyor. Ancak kimseyle ne selamlaşma ne esnafa gidip hal hatır sormak var…

Hamza Dağ Bayındır’da 30 dönüm yer aldı. Gidelim oraya, ‘Durumun iyi mi?’ diye soralım köylüye. Kemeraltı’ndan da vazgeçtim, oraya gidelim. Ancak mesele şu; halkın karşısına çıkamaz bunlar. Halkımız gelene neden geldin demez.

Cumhurbaşkanı gitse de çok sevinirler. Niye gitmiyorlar? Kemal Kılıçdaroğlu gidiyor da niçin Recep Tayyip Erdoğan açık havada böyle bir toplantı organize etmiyor?” diye sordu.

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL