İzmir Sağlık

Vali Köşger açıkladı: İzmir’de vakalarda büyük düşüş!

Günlük 1500 vakayı gören kentin, tam kapanmada iyi bir sınav verdiğini belirten İzmir Valisi Yavuz Selim Köşger, “200’ün altına inmeyi hedefliyoruz. Bunu başardığımızda, 1 Haziran’daki normalleşmeye hazırız demektir” dedi. Muhittin..

Vali Köşger açıkladı: İzmir’de vakalarda büyük düşüş!

Günlük 1500 vakayı gören kentin, tam kapanmada iyi bir sınav verdiğini belirten İzmir Valisi Yavuz Selim Köşger, “200’ün altına inmeyi hedefliyoruz. Bunu başardığımızda, 1 Haziran’daki normalleşmeye hazırız demektir” dedi.

Muhittin AKBEL / EGEDESONSÖZ – Türkiye genelinde koronavirüs  vaka sayısı 8 binin, vefat sayısı da 300’ün altına düşerken, İzmir’de bu olumlu gelişmeye paralel sonuçlar elde edildi. İzmir Valisi Yavuz Selim Köşger, bir dönem 1500 günlük vakanın görüldüğü İzmir’de önceki gün 290 olarak tespit edildiğini, hedef rakamın 200’ün altı olduğunu bildirdi.

RAKAMLAR, İZMİR İÇİN DE UMUT VERİCİ
İzmir’de de vaka sayılarındaki düşüşün belirgin bir şekilde görüldüğüne dikkat çeken Vali Yavuz Selim Köşger, “Tam kapanmadan çıktığımızdaki rakamların da altına geriledi, İzmir’deki rakamlar. Bu son derece sevindiricidir, umut vericidir. Ancak hedeflediğimiz rakama henüz ulaşmadık. 200’ün altına inmeyi hedeflemiştik. Ona doğru yaklaşıyoruz. Önceki gün İzmir’de günlük vaka sayısı 290 idi. 1500’lerden bu seviyeye gelmek, olumlu bir gelişmedir” dedi.

VAKA SAYISINI 200’ÜN ALTINA ÇEKMEK ZORUNDAYIZ
Vali Köşger, “Bu gelişmelere bakarak, İzmir’in 1 Haziran’da başlayacak yeni normalleşmeye hazır olduğunu söyleyebilir miyiz?” sorusuna, şu yanıtı verdi:

“İzleyeceğiz, bekleyip göreceğiz. Günlük vaka sayını hedeflediğimiz 200’ün altına çekmek zorundayız. Tam olarak 1 Haziran’da başlayacak yeni normalleşmeye hazır olduğumuzu söyleyemeyiz. Ancak günlük vaka sayısını 200’ün altına çekebilirsek, işte o zaman hazır olduğumuzu söyleyebiliriz. İzmirliler, taam kapanma sürecinde kurallara uyma konusunda çok başarılı bir sınav verdi. Daha ciddi bir uyum göstererek, önümüzdeki süreçte günlük vaka sayısını pekala 200’ün altına çekebiliriz, daha da aşağıya düşürebiliriz. İzmirlilerden tek isteğim, kurallara harfiyen uymalarıdır. Hemşehrilerimiz, kurallara riayet ettiği sürece rakamlar makul seviyelere gerileyecektir.”

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL