İzmir

Tunç SOYER ‘Bir dönem daha istiyorum!’

Yeni dönem için belediye başkanlığına aday olduğunu dile getiren İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, “1 dönem daha belediye başkanlığı yapma imkanı bulursam çok daha hakim olduğum, başladığım, devam etmekte..

Tunç SOYER ‘Bir dönem daha istiyorum!’

Yeni dönem için belediye başkanlığına aday olduğunu dile getiren İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, “1 dönem daha belediye başkanlığı yapma imkanı bulursam çok daha hakim olduğum, başladığım, devam etmekte olduğum projeler için uygun bir zaman olduğunu düşünüyorum. Bu nedenle 1 dönem daha belediye başkanlığını sürdürmek istiyorum” dedi.

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, bir canlı yayın programına katıldı. 2024 yerel seçimleri için adaylığını net olarak açıklayan Soyer, dikkat çekici açıklamalarda bulundu.

BİR DÖNEM DAHA UYGUN OLDUĞUNU DÜŞÜNÜYORUM

Yeni dönem için aday olduğunu dile getiren Başkan Soyer, “Şehrin ölçeği çok büyük. Görevi devraldığımız günde ortaya koyduğumuz vaatleri yapmak istediğimiz hayallerimiz vardı. Bunları tek tek hayata geçirirken olağanüstü durumlar ile karşılaştık. Depremler, seller, tsunamiler, yangınlar ile bunlar olumsuz bir şekilde yaşandı. Tüm bu yaşanmışlık içinde İzmir’in dinamiklerini tanımak ve yapıyı yönetmek  çok zaman alan süreç.  Bütün bu sürecinde sonunda geldiğim nokta 1 dönem daha belediye başkanlığı yapma imkanı bulursam çok daha hakim olduğum, başladığım, devam etmekte olduğum projeler için uygun bir zaman olduğunu düşünüyorum. Bu nedenle 1 dönem daha belediye başkanlığını sürdürmek istiyorum” dedi.

DÖNEM ALTYAPI İLE GEÇTİ

İzmir’i yeniden en güçlü liman kenti yapmak istediklerini belirten Soyer, “İzmir binlerce yıl boyunca Akdeniz çanağının ne önemli liman kentlerinden olmuş. Ticaret yollarının değişmesi ile bu özelliğini kaybetmiş ancak coğrafya durduğu yerde duruyor. Bizim tekrardan İzmir’i dünyanın en vazgeçilmez kentlerinden biri haline getirmemiz mümkün. Bu heyecan ve tutku ile istiyorum görevi. Bu dönem daha çok altyapı ile uğraşarak geçti. Çok uzun yıllar boyunca eksik kaldığını düşündüğümüz altyapı yatırımlarına ağırlık verdik. Raylı sistemler için büyük atılımlar gerçekleştirdik. Yeni yapacağımız raylı sistem projeleri var. Ana hatları ile söylemek gerekirse İzmir’i dünyanın en güçlü liman kentlerinden biri haline getirmek ve bu şehrin ürettiği refahı arttırarak bunun adil paylaşımını attırmak için  bir dönem daha bu görevi yapmak istiyorum” diye konuştu.

EN GENİŞ ZEMİNİ YARATARAK SEÇİME GİRMEK İSTİYORUZ
İttifak konusunda da net konuşan Soyer, “Yerel siyaset ile merkezi siyaset arasında önemli farklılıklar var. Yerel siyasetin dinamikleri farklı. Her ilçenin ilin kendi dinamikleri ile kendi ittifaklarını gerçekleştirmesi gerekiyor. Belediye başkanı o şehirde yaşayan herkesin oyuna talip olur. Bu noktada o oyu en çok alabileceği paydaşlar kimlerse onu korumaya gayret eder. Bu genel seçimlerde yaşanan ittifak tartışmalarını tamamen dışında. Her kentin kendine özgü siyasi yelpazesi var. Bunun içinde kimlerle bir araya gelerek daha çok oy almanız ve daha arzu edilen bir yerel yönetim anlayışı mümkünse onu yapmaya gayret edersiniz. Biz İzmir’de bunu yapmaya gayret edeceğiz. Genel merkez adaylığımız takdir ederse seçim yarışına gireceğiz ve bu yarışta olabildiğince en geniş zemini yaratarak seçime girmeyi hedefliyoruz” dedi.

KSYNSK : EGEDESONSÖZ

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL