İzmir

STK’lardan destek eylemi: Soyer’in kurban edilmesine izin vermeyeceğiz!

İzmir’deki sivil toplum kuruluşları İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’in, yaklaşan yerel seçimlerde yeniden aday gösterilmesini istedi. Egemenlik Binası önünde açıklama yapan kuruluşlar adına konuşan Sevinç Yıldız Güzlük, “Tunç Soyer’in..

STK’lardan destek eylemi: Soyer’in kurban edilmesine izin vermeyeceğiz!
İzmir’deki sivil toplum kuruluşları İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’in, yaklaşan yerel seçimlerde yeniden aday gösterilmesini istedi. Egemenlik Binası önünde açıklama yapan kuruluşlar adına konuşan Sevinç Yıldız Güzlük, “Tunç Soyer’in parti içi kurultay hesaplaşmasına kurban edilmeye çalışıldığını ibretle izliyoruz. Ve buna izin vermeyeceğimizi buradan ilan ediyoruz. Tunç Soyer’in adaylığını destekliyoruz” dedi.

Kentte bulunan birçok sivil toplum kuruluşu ve bileşenleri, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’in yeniden aday gösterilmesi için Konak’taki Egemenlik Binası önünde basın açıklaması yaptı.
Sivil toplum örgütleri adına konuşan Sevinç Yıldız Güzlük, yerel seçimler yaklaştıkça yerel yönetimlere aday olacak isimler üzerindeki tartışmaların da kamuoyunda yer aldığını belirtti. Güzlük, “Şu ana kadar İzmir Büyükşehir Belediye Başkanlığı için aday adaylığını açıklayan kişilerin yanı sıra bu konuda herhangi bir başvurusu olmayan insanların da isimleri kamuoyuna servis edilerek tartışılmaya çalışılmakta” dedi.

Bu kentin halkına bir hakaret olarak görüyoruz
Özellikle ithal aday konusunun hiçbir zaman olmadığı kadar bu dönemde İzmir için ayrı bir tartışma konusu olduğunu vurgulayan Sevinç Yıldız Güzlük,  “Sivil toplum yöneticileri olarak bu süreçte Türkiye’nin faklı kentlerinden İzmir’e gönderilmeye çalışılan ithal adayları, bu kentin halkına bir hakaret olarak görüyoruz. İzmir Büyükşehir Belediye Başkanlığı için başvurusu bulunmayan, kamuoyuna sonradan el altından atılan isimlerle yaratılmaya çalışılan algının yine İzmir gibi bir kente yakışmadığını düşünüyoruz” diye konuştu.

İzmir sahipsiz değildir
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’in görevini pandemi, deprem, sel gibi afetlere karşı başarıyla yürüttüğünü anlatan Sevinç Yıldız Güzlük, “Tunç Başkan görev süresi boyunca yaşanan tüm olumsuzluklara rağmen kentteki her kesime dokunmayı başardı. Tunç Soyer’in parti içi kurultay hesaplaşmasına kurban edilmeye çalışıldığını ibretle izliyoruz. Ve buna izin vermeyeceğimizi buradan ilan ediyoruz. 8 bin 500 yıllık bir tarihe sahip, binlerce yıl birçok bölgeden göç almış ancak buna rağmen her renkten, her sesten insanın barış içinde bir arada yaşamayı başardığı bu kadim kentte, belediye başkanlığı döneminde tüm kesimlere dokunmayı başaran Tunç Soyer’in adaylığını desteklediğimizi kamuoyuna duyuruyoruz. İzmir sahipsiz değildir” diye konuştu.

Destek veren sivil toplum örgütleri
Ege Manisalılar Federasyonu
Konyalılar Dernekler Birliği Federasyonu
Ege Sivas Dernekler Federasyonu
Ege Konfederasyonu
Ege Roman Dernekleri Federasyonu
Ege Bölgesi Niğdeli Dernekler Federasyonu
Tüm Engelliler Federasyonu
Vartolular Federasyonu
Dokuz Eylül Dernekler Federasyonu
Batı Anadolu Kuyumcular ve Mücevherciler Federasyonu
Ege Güçbirliği Konfederasyonu
Ege Bölgesi Diyarbakır Dernekler Federasyonu
Dede Korkut Yörük Türkmen Federasyonu
İş Dünyası Kalkınma ve Geliştirme Federasyonu
İzmir Şanlıurfa Federasyonu
Tahtacılar Kültür Dernekleri Federasyonu
Ege Bölgesi Kars Ardahan Iğdır Dernekleri Federasyonu
Küçük Menderes Havzası Yörük Türkmen Federasyonu
Ege Bölgesi Malatya Dernekler Federasyonu
Ege Van Federasyonu
Ağrı Dernekleri Federasyonu
Ege Ağrı Kültür Federasyonu
Ortadoğu İnsan Hakları Federasyonu
Ege Engelliler Federasyonu
Muş İşadamları Federasyonu
Siirtliler Derneği
İzmir Malatyalılar Kültür Derneği
İzmir Pazarcılar Odası
Mardin Kültür Tanıtım Derneği
Mardin Alıçlı Köyü Derneği
Ege Patnoslular Derneği
Malatyalılar Derneği
Hakkârililer Kültür Sanat Eğitim Yardımlaşma Derneği
Van İşadamları Derneği
Ege Bölgesi Bitlis Yöresi Derneği
Erzurum Çevre Köyleri Demokrat Dernekler Federasyonu
Ege Bölgesi Sivaslılar Derneği
İzmir Ceylanpınarlılar Derneği
Söke Sivaslılar Derneği
İzmir Samsunlular Derneği
Karşıyaka Mardinliler Derneği

kaynak : egedesonsöz

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL