İzmir

Soyer’den afet açıklması

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, İzmir’de denizin yükselmesiyle su baskınlarının oluştuğu bölgelerde oluşan durumu tespit etmek ve ekipleri yönlendirmek için sabahın erken saatlerinden itibaren sahada inceleme yaptı. Kordon’da sokakları..

Soyer’den afet açıklması

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, İzmir’de denizin yükselmesiyle su baskınlarının oluştuğu bölgelerde oluşan durumu tespit etmek ve ekipleri yönlendirmek için sabahın erken saatlerinden itibaren sahada inceleme yaptı.

Kordon’da sokakları ve hasarlı iş yerlerini ziyaret eden Başkan Soyer etkilenen tüm yurttaşlara geçmiş olsun dileğinde bulunarak, “Zor bir geceydi. Ekiplerimiz canla başla çalışıyorlar. Ne yazık ki iklim krizi sonuçlarıyla daha da karşılaşacağız.

Şehrin dirençli hale getirilmesi temel öncelikli hedefimiz. Senelerdir dirençli kent yaratmanın önemini anlatıyoruz. Bundan sonra daha da önlem almamız gerek” dedi.

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, deniz kabarması olarak adlandırılan meteorolojik olay sebebiyle deniz sularının sokakları kapladığı Kordon’a giderek çalışmaları inceledi.

Gece boyunca sahadaki ekipleri yönlendiren Başkan Tunç Soyer günün ağarmasıyla birlikte durum tespiti için sorunlu bölgelere gitti. Soyer’e İZSU Genel Müdürü Ali Hıdır Köseoğlu ile İtfaiye Dairesi Başkanı İsmail Derse eşlik ederek son durum hakkında bilgi verdi.

Başkan Soyer’in görüştüğü yetkililer deniz seviyesinin yükselmesinin tsunami etkisi yarattığını ve denizin karadan yüzlerce metre içerilere ilerlediğini söyledi.

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL