Yerel Siyaset

Pehlivan deprem bölgesinden aktardı: Antakya’da kullanılabilecek tek bir ev yok!

Kahramanmaraş’da yaşanan deprem sonrası bölgeye giden belediye başkanları arasında yer alan Menemen Belediyesi Başkanvekili Aydın Pehlivan, “Devletimiz tüm unsurlarıyla sahada. Gelen ciddi destekler var. Yaraları bir olup beraber olup saracağız…

Pehlivan deprem bölgesinden aktardı: Antakya’da kullanılabilecek tek bir ev yok!
Kahramanmaraş’da yaşanan deprem sonrası bölgeye giden belediye başkanları arasında yer alan Menemen Belediyesi Başkanvekili Aydın Pehlivan, “Devletimiz tüm unsurlarıyla sahada. Gelen ciddi destekler var. Yaraları bir olup beraber olup saracağız. Antakya’da kullanılabilecek tek bir ev yok. Herkes dışarıda. Köylere yaylalara yayılmış durumdalar. Bu imkanı olmayan vatandaşlara çadır ve konteyner takviyesinde bulunulması lazım” ifadelerini kullandı.

 Türkiye’yi derinden sarsan ve Kahramanmaraş, Kilis, Diyarbakır, Adana, Osmaniye, Gaziantep, Şanlıurfa, Adıyaman, Malatya ve Hatay’da büyük yıkımlara neden olan 7,7 ve 7,6 büyüklüğündeki iki deprem için çalışmalar hız kesmeden devam ediyor.

Arama kurtarma çalışmaları sürerken, Türkiye’nin dört bir yanından belediyeler de deprem bölgesine yardım ve destek götürmek için seferber oldu. İzmir’den de enkaz bölgesinde aktif olarak bulunan belediye başkanları arasında yer alan Menemen Belediyesi Başkan Vekili Aydın Pehlivan izlenimlerini Egedesonsöz’e aktardı.

EN BÜYÜK SIKINTI…
Gaziantep-İslahiye’de bulunduklarını ancak Elbistan’a geçeceklerini belirten Pehlivan,  “Çok acı veren bir durum… Asrın felaketi diyebileceğimiz durumla karşı karşıyayız. En büyük sıkıntı 10 il ve ilçelerinde aynı anda sıkıntı olması. Herkes elinden geleni yapıyor bölgede. Kurtarma ekipleri göçük altında çıkarılacak vatandaşlar için çalışıyor. Bizimde burada Menemen Arama Kurtarma Ekibimiz var. Ekiplerimiz var gücüyle çalışıyor ve biz de onların yanında olalım diye bölgeye geldik. Şimdi Elbistan geçiyoruz. Yanımızda hem ekiplerimiz hem de insani yardımlarımız ile birlikte bölgeye intikal edeceğiz” dedi.

 

KURU GIDA YARDIMI İSTENİYOR
Bölgedeki ihtiyaçlara dikkat çeken Pehlivan, “En çok ihtiyaç çadır, yatak, uyku tulumu ve duş-lavabo. Biz akşamı jandarma komutanlığında geçirdik. Dışarıdaki vatandaşlarımız için bunlara ihtiyaç var. Kuru gıda konusunda yardım isteniyor.  Biz bölgeye 30’a yakın tır göndermiş durumdayız. Bunların devamı gelecek” diye konuştu

ELİMİZİ TAŞIN ALTINA KOYACAĞIZ
Çadır ve konteyner kurulumlarının yoğun bir şekilde devam ettiğini vurgulayan Pehlivan, “AFAD ve Kızılay’ın çok yoğun çadır kurulumu var. Konteyner kent ile ilgili vatandaşlar ve devlet yoğun çalışıyor. Devletimiz tüm unsurlarıyla sahada. Gelen ciddi destekler var. Yaraları bir olup beraber olup saracağız.Antakya’da kullanılabilecek tek bir ev yok. Herkes dışarıda. Köylere yaylalara yayılmış durumdalar. Bu imkanı olmayan vatandaşlara çadır ve konteyner takviyesinde bulunulması lazım.  Sadece 10 ilimizden birisi olan Hatay’da 1 milyona yakın insanın yaşadığı düşünüldüğünde, bu anlamda çadır ve konteynerların tam anlamıyla tamamlanmasının biraz zaman alacağını düşünüyoruz.  Hepimiz taşın altına elimizi koyup çalışmalarımızı sürdüreceğiz” ifadelerini kullandı.

MENEMEN’DE KONTEYNER KENT KURULACAK
Vatandaşları Menemen’de ağırlamaya başladıklarının alını çizen Pehlivan, “Misafirhanelerimiz hizmet vermeye başladı. Konteyner kent oluşturmayı düşünüyoruz 100 haneli. Bununla ilgili çalışmalarımız başladı. Üniversitelerimizin ikinci yarıyılı ile ilgili tatil oldu, KYK yurtlarımız vatandaşlarımıza açılacak. Bölgede öğrenciler de kaldığı yerler vardı. Biz bu süreçte 1+1 ve 2+1 gibi eşyalı bulabildiğimiz kadar  evi bulup kiralamayı hedefliyoruz” dedi.

Oktay GÜÇTEKİN / EGEDESONSÖZ

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL