İzmir

‘Özdemir Sabancı’ tamam! Sıra diğerlerinde

Karabağlar’ın en büyük büyük yeşil alanlarından biri olan Esenyalı Mahallesi’ndeki Özdemir Sabancı Parkı’nda yenileme çalışmaları tamamlandı. Karabağlar Belediyesi, yaklaşık 8 bin metrekare alanı kapsayan parkın yeşil alan oranını artırırken, yapılan..

‘Özdemir Sabancı’ tamam! Sıra diğerlerinde

Karabağlar’ın en büyük büyük yeşil alanlarından biri olan Esenyalı Mahallesi’ndeki Özdemir Sabancı Parkı’nda yenileme çalışmaları tamamlandı. Karabağlar Belediyesi, yaklaşık 8 bin metrekare alanı kapsayan parkın yeşil alan oranını artırırken, yapılan peyzaj değişikleri vatandaşların büyük beğenisini kazandı.

Karabağlar Belediyesi Fen İşleri ve Park ve Bahçeler Müdürlüğü ekiplerinin ortak çalışmasıyla baştan sona elde geçirilen park, yeni spor ve çocuk oyun alanları, yeşil doku düzenlemelerine kavuştu. Parkı çevreleyen duvarların bordür ve kaplama taşları tamamen değiştirildi. Otomatik sulama sistemi kurulurken, parkın etrafına da yürüyüş yolu yapıldı. Parktaki tüm ağaçların budama ve bakımları gerçekleştirildi.

Karabağlar Belediyesi ekipleri, Özdemir Sabancı Parkı’nın ardından hemen yanı başındaki Güzel İzmir Parkı’na el attı. Ekipler Güzel İzmir’deki çalışmalarını tamamladıktan sonra aynı bölgede yer alan Adnan Süvari Parkı’nı yenileyecek.

 

Belediye ekipleri yapıyor

 

Karabağlar Belediye Başkanı Muhittin Selvitopu, ilçedeki parkları belirlenen program doğrultusunda belediye olanaklarıyla yenilediklerini hatırlattı. 500 bin nüfusa sahip Karabağlar’da, bu alanlarının elden geçirilmesinin, yenilerinin yapılmasının çok önemli olduğunu vurgulayan Başkan Selvitopu, “Ekiplerimiz, vatandaşlarımızın yoğun olarak kullandıkları bu alanları yenilemek için var güçleriyle çalışıyor. Kent içinde bulabildiğimiz alanlara da yenilerini yapmak için gayret ediyoruz” dedi.

Karabağlar’ın en büyük yeşil alanlarından biri olan Özdemir Sabancı Parkı’nı, bölgede oturan vatandaşların görüşlerini de dikkate alarak modern bir hale getirdiklerini belirten Başkan Selvitopu, “Gösterdikleri sabır ve önerileri için tüm vatandaşlarımıza teşekkür ediyoruz. Şimdiden hayırlı olsun. Güle güle kullansınlar. Aynı anlayışla çalışmaya ve bakıma ihtiyaç duyan diğer parklarımızı da Özdemir Sabancı gibi beğenilecek bir yer haline getirmeye devam edeceğiz” diye konuştu.

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL