Sağlık

Omicron varyantı belirtileri neler? Madde madde Omicron varyantı belirtileri

Koronavirüsün mutasyona uğramış hali olan omicron varyantı belirtileri vatandaşlar tarafından araştırılıyor. Korona kadar öldürücü etkisi olmayan fakat daha hızlı yayılım gösteren omicron varyantı ülkemizde de etkisini göstermeye başladı. Peki Omicron..

Omicron varyantı belirtileri neler? Madde madde Omicron varyantı belirtileri

Koronavirüsün mutasyona uğramış hali olan omicron varyantı belirtileri vatandaşlar tarafından araştırılıyor.

Korona kadar öldürücü etkisi olmayan fakat daha hızlı yayılım gösteren omicron varyantı ülkemizde de etkisini göstermeye başladı.

Peki Omicron varyantı belirtileri neler? İşte madde madde omicron varyantı belirtileri…

Bilim insanları Güney Afrika’da mutasyona uğramış yeni bir Covid-19 varyantı tespit ettiklerini duyurdu. Çok sayıda farklı mutasyonları barındırdığı açıklanan B.1.1.529 varyantı endişelerin artmasına sebep oldu.

Araştırmacılar, B.1.1.529 varyantının, vücudun savunmasından kaçarak daha fazla hastalık dalgasını tetikleyebileceği açıklamasında bulundu. Dünya Sağlık Örgütü yeni varyanta isim olarak Yunana Alfabesi’nden Omicron’u seçti.

Koronavirüsülün ilk belirtileri arasında yüksek ateş ve öksürük yer alırken Omicron varyantında ise bu belirtiler daha az oranda seyrediyor. Omicron varyantında şimdiye kadar tespit edilen en yaygın belirtiler ise şu şekildedir:

  • Burun akıntısı
  • Baş ağrısı
  • Yorgunluk
  • Hapşırma
  • Boğaz ağrısı
  • Eklem ağrıları
  • OMICRON VARYANTINA KARŞI AŞILANMA ÇAĞRISI

    Kovid-19 Yoğun Bakım Ünitesi’nde görev yapan Enfeksiyon Hastalıkları ve Klinik Mikrobiyoloji Uzmanı Dr. Gizem Er, AA muhabirine, bulaşma oranı yüksek olan Omicron varyantına karşı vatandaşları daha dikkatli olmaları konusunda uyardı. Ekibiyle kentteki Kovid-19 hastalarının tedavi ve takibini yaptıklarını belirten Er, 2 yıldır tüm dünyanın bu hastalığı yenebilmek için mücadele verdiğini aktardı. Yeni varyantlardan korunmak için herkesin zamanı gelen aşılarını yaptırmaları gerektiğini vurgulayan Er, şöyle konuştu:

    “Virüsün gittikçe mutasyona uğraması öngörülüyordu. Omicron mutasyonu daha çok bulaşıcı. Kovid’in dünyada bir milyar kişiyi, Omicron’un ise önümüzdeki 3 ay içinde 3 milyar insanı enfekte edeceği ön görülüyor. O nedenle bu 3 ay ile maske, mesafe ve aşı çok önemli. İnsanların koruyucu olarak aşı olması, mutlaka maske ve mesafeye dikkat etmesi gerekiyor. Özellikle genç nesil aşıya karşı ama bunlar da aşı olmalı. Omicron varyantı nedeniyle hastanelerin yoğunluğu ile yoğun bakımlarda yatışların da artacağı ön görülüyor.”

  • FARKLI BELİRTİLERİ ÇIKTI

    Sağlık Bilimleri Üniversitesi Dış Kapı Yıldırım Beyazıt Eğitim ve Araştırma Hastanesi Dermatoloji Bölüm Başkanı Prof. Dr. Pelin Kartal, “‘Omicron’ varyantı görülen kişilerde diz, dirsek ve ayak bölümlerinde kaşıntı, deride kabarıklık, kırmızılık ya da morumsu isilik veya kurdeşen benzeri deri döküntüleri meydana geliyor” dedi

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL