İzmir

Narlıdere’de ilk deneme metro seferi

Narldere Metrosu’nun deneme seferleri sonrası konuşan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, iktidar olmaları durumunda İstanbul’da Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı tarafından metro istasyon girişlerine konulan “U” harfinin İzmir’de de kullanılacağını..

Narlıdere’de ilk deneme metro seferi
Narldere Metrosu’nun deneme seferleri sonrası konuşan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, iktidar olmaları durumunda İstanbul’da Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı tarafından metro istasyon girişlerine konulan “U” harfinin İzmir’de de kullanılacağını belirterek “Bundan sonra İzmir’de U metroları göreceğiz. Onun da bilincinde ve farkındayız. Bu İzmir’i son M’si olsun, bundan sonra U’lar gelsin istiyoruz. İzmir’i demir ağlarla öreceğiz. Bunda kararlıyız” ifadelerini kullandı.

İzmir ulaşımına nefes aldıracak projelerin başında gelen Narlıdere Metorusun’da son viraja girildi. İstasyon çalışmalarının devam ettiği metro hattında ilk insanlı deneme seferi gerçekleştirildi.

Fahrettin Altay Metro İstasyonu’nda basın mensupları ile bir araya gelen İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer ilk deneme seferini tamamladı.  Deneme seferine Başkan Soyer ve basın mensuplarının yanı sıra 27’nci dönem milletvekilleri, 28’nci dönem milletvekili adayları, ilçe belediye başkanları ve bürokratlar katıldı.

KENDİ FİNANSMANI İLE TÜRKİYE’DE YAPILAN TEK METRO
Deneme seferinden duyduğu mutluluğu dile getirerek sözlerine başlayan Soyer, “Çok heyecanlı bir gün. Buraya hep çizme ile geldiğimi hatırlıyorum.

İlk defa normal ayakkabımız ile geldik ve baştan sona hattımızı geçtik. Bu pandemi dönemi öyle bir dönemdi ki 1100 kişinin çalıştığı sırada 900 kişi kovid oldu.

Bunların hem işi bırakmadan işe devam etmelerini sağlamamız hem  sağlıklarını korumamız hem de emeklerinin karşılığı olan maaşların ödeyebilmemiz gerekti. Çok zor süreçti.

Bu süreçte Gülermark A.Ş çok büyük bir dayanışma gösterdi. Bizim için bu bir kararlılık ve direnç meselesiydi. Her krizde, pandemide, depremde bu işin durmaması devam etmesi gerektiği inancını taşıdık. Bu kararlılığın ve direncin meyvesidir bugün topladığımız.

Bu İzBB’de çalışan herkesin büyük emekleri ve inançları sonucu buraya gelinmiştir. Herbirine ayrı ayı minnettarım. Bu süreç 253 milyon Euro’luk öngörü ile başlamıştı.

Tamamladığımız süreçte 285 milyon Euro’yu buldu. Kendi öz kaynakları, ile kendi finansman kaynakları ile  yapılmış Türkiye’deki tek metrodur” ifadelerini kullandı.

BUNDAN SONRA U HARFİNİ GÖRECEĞİZ
14 Mayıs seçimlerine de üstü kapalı gönderme yapan Soyer, “İzmir ‘U’su olmayan tek şehirdir. İzmir’deki metro hatları İzBB’nin alın teri ve bilek hakkı ile yapılmış metrolardır.

Bunun nedeniyle gurur duyuyoruz. 14,5 kilometrelik tüneller, 7 istasyon… 27 kilometrelik güzergah, aslında karayolu ile gidilince 47 kilometreyi bulan güzergah. Hem Balçova hem kaymakamlıkta insanların araçlarını bırakıp metroya binmesini sağlayacak 219 parklı otoparklar.

Burada güzergahları vatandaşlarımızın  hizmetine açma tarihini 9 Eylül ya da 29 Ekim diye düşünüyoruz ancak neden daha erken olmasın diye çalışacağız.

Daha erken tarihte bitirmeyi hedefliyoruz. Bundan sonra İzmir’de U metroları göreceğiz. Onun da bilincinde ve farkındayız. Bu İzmir’i son M’si olsun, bundan sonra U’lar gelsin istiyoruz.

İzmir’i demir ağlarla öreceğiz. Bunda kararlıyız. Raylı sistemler lastik tekerlekli toplu ulaşım araçlarına göre çok daha ekonomik konforlu ve temiz. Bu nedenle mutlaka İzmir’i demir ağlarla örmeye devam edeceğiz. İzmir’de çok yeni güzergahlarımız var ve üstünde çalıştığımız.

Göreceksiniz bu şehirde zenginlerin de toplu taşımayı tercih ettiği bir ulaşım ağını mutlaka İzmir’e kazandıracağız. İzmirliler bunu hak ediyor.

İzmirliler çok daha iyisini hak ediyor. Onların teveccühüne layık olmak için canla, başla, aşkla çalışmaya devam edeceğiz. Deneme seferimiz İzmir’e hayırlı olsun” dedi.

Oktay GÜÇTEKİN / EGEDESONSÖZ

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL