Güncel

Milyonların gözü kabine toplantısında! İşte masadaki başlıklar…

Kabine toplantısı pazartesi günü Cumhurbaşkanı Erdoğan başkanlığında gerçekleştirilecek. Öncelikli başlıklar arasında İsrail-Filistin arasındaki gerilim, saldırılar ile terörle mücadele ve emekliye yönelik çalışmalardaki son durum olacak. ERDOĞAN: İTİDALLE HAREKETE ÇAĞIRIYORUZ “Tüm..

Milyonların gözü kabine toplantısında! İşte masadaki başlıklar…

Kabine toplantısı pazartesi günü Cumhurbaşkanı Erdoğan başkanlığında gerçekleştirilecek. Öncelikli başlıklar arasında İsrail-Filistin arasındaki gerilim, saldırılar ile terörle mücadele ve emekliye yönelik çalışmalardaki son durum olacak.

ERDOĞAN: İTİDALLE HAREKETE ÇAĞIRIYORUZ

“Tüm tarafları itidalle hareket etmeye, gerilimi daha da tırmandıracak fevri adımlardan uzak durmaya çağırıyoruz.” İsrail-Filistin arasında yaşananlar ile ilgili ilk mesajı bu olmuştu Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın. Konuyla ilgili son gelişmeler kabine toplantısında da ele alınacak. Kabine toplantısı, Cumhurbaşkanı Erdoğan başkanlığında gerçekleştirilecek.

İSRAİL-FİLİSTİN BAŞLIĞI KABİNENİN GÜNDEMİNDE OLACAK

Dışişleri Bakanlığı ise “Derin bir endişeyle karşılıyoruz” vurgusu yaptı. “Bölgede sükunetin bir an önce yeniden tesis edilmesine büyük önem veriyor, sivil can kayıplarını şiddetle kınıyoruz” dedi. Ve Dışişleri Bakanı Hakan Fidan yoğun bir telefon trafiği yürüttü. Bu kapsamda Katar, Suudi Arabistan, Mısır, Filistin, İran ve son olarak ABD’den mevkidaşları görüşmeler gerçekleştirdi. İşte tüm bu görüşmelerden yansımalar ve gelinen son durum ile Türkiye’nin tutumu kabinenin öncelikli başlıkları arasında yer alacak.

TERÖRLE MÜCADELEDE OPERASYONLARI

Bir yandan da Türkiye’nin terörle mücadelesi devam ediyor. Art arda yapılan terör operasyonları da kabine toplantısında masaya yatırılacak. Bir kez daha kararlılıkla mücadele sürdürülmesi mesajı verilmesi bekleniyor. Bu zamana kadar atılan adımlar ve bundan sonra atılacaklar değerlendirilecek. Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler’in de son detayları paylaşması beklentiler arasında.

Ekonomi başlığında ise enflasyonla mücadele kapsamında atılan adımlar, ekonomi yönetiminin yurtdışı temaslarının yansıması gibi başlıkların ele alınması bekleniyor.

ERDOĞAN: KABİNE SONRASINDA YENİ MÜJDEYİ AÇIKLAYACAĞIZ

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın “Müjdeyi ilk kabine toplantısından sonra açıklayacağız” dediği emeklilere yönelik düzenlemeye ilişkin son rötuşların da yine kabine toplantısında ele alınması bekleniyor.

 

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL