Siyaset

MHP, Türkiye Alparslan Türkeş Siyaset Akademisi Vakfı kuruyor

MHP Genel Başkan Yardımcısı Semih Yalçın, ‘Türkiye Alparslan Türkeş Siyaset Akademisi Vakfı’ adıyla bir vakıf kurulacağını belirterek, “CHP’li Belediye Başkanı Mansur Yavaş’a ve Kripto Abla rolünü üstlenmiş Heval Meral’e hizmet..

MHP, Türkiye Alparslan Türkeş Siyaset Akademisi Vakfı kuruyor

MHP Genel Başkan Yardımcısı Semih Yalçın, ‘Türkiye Alparslan Türkeş Siyaset Akademisi Vakfı’ adıyla bir vakıf kurulacağını belirterek, “CHP’li Belediye Başkanı Mansur Yavaş’a ve Kripto Abla rolünü üstlenmiş Heval Meral’e hizmet eder hâle gelen mevcut vakfı, hiçbir Ülkücü kabullenemez. Mansur Yavaş vasıtasıyla CHP’nin siyaset değirmenine su taşıyan ve İP Müdiresi Meral Akşener’in kirli emellerine alet olan bir vakfı istemiyoruz.” dedi.

MHP Genel Başkan Yardımcısı ve İstanbul Milletvekili Semih Yalçın, yaptığı yazılı açıklamada, “Kurucu liderimiz başbuğ Alparslan Türkeş tarafından MHP ve Ülkücü Hareket’e bırakılan manevi ve siyasi mirasın; vakıf görünümlü bir çatı altında örgütlenen maksatlı çevrelerce istismar gayretlerinin artması üzerine partimizce harekete geçilmiştir. Başbuğumuzun manevi mirasını korumak, adını, davasını ve bizlere emanet ettiği Türklük ülküsünü gerçek varisleri ve sahipleri olarak kıyamete kadar yaşatmak maksadıyla kendisinin adını taşıyan bir vakfın kurulması kararlaştırılmıştır. Türkiye Alparslan Türkeş Siyaset Akademisi Vakfı adını taşıyacak vakfın kuruluş çalışmaları başlatılmış olup en kısa zamanda tamamlanacaktır. Vakfın kısa adı TATSAV olacaktır” dedi.

‘MEVCUT VAKFI HİÇBİR ÜLKÜCÜ KABULLENEMEZ’

TATSAV faaliyete geçtikten sonra Alparslan Türkeş’i ve onun banisi olduğu Ülkücü Hareketi bundan böyle hiç kimsenin istismar edemeyeceğini kaydeden Yalçın, “Bunu yapan ailesi de olsa; Alparslan Türkeş adının ve geride bıraktığı kutlu mirasın sinsi amaçlar için kullanmasına müsaade edilmeyecektir. Böylece; MHP’nin birlik ve bütünlüğünü bozmayı, Ülkücü Hareket’in tarihi misyonunu engellemeyi, camiamızda ikilik çıkarmayı hedef alan entrikaların döndürülmesi çabalarına son verilmiş olacaktır. Merhum Alparslan Türkeş’in gerçek ailesi, MHP camiası ve ülkücü harekettir. Milliyetçi-Ülkücü Hareket’te kan bağı değil; can ve inanç bağı, aidiyet hissi ve bilinci esastır. Alparslan Türkeş’in gerçek evlatları onun yolundan hiç ayrılmamış MHP camiasının mensupları ve ülkücülerdir. CHP’li Belediye Başkanı Mansur Yavaş’a ve Kripto Abla rolünü üstlenmiş Heval Meral’e hizmet eder hale gelen mevcut vakfı, hiçbir ülkücü kabullenemez. Mansur Yavaş vasıtasıyla CHP’nin siyaset değirmenine su taşıyan ve İP Müdiresi Meral Akşener’in kirli emellerine alet olan bir vakfı istemiyoruz. MHP camiası ve Ülkücü Hareket olarak, entrika müstahsili mevcut vakfı tanımıyoruz” ifadelerini kullandı.

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL