Yerel Siyaset

Menemen davasında Serdar Aksoy’a şok… Eski şoförden ‘itiraf!’

Menemen eski Belediye Başkanı Serdar Aksoy’un da ‘zimmet ve irtikap’ suçlarından sanık olarak yargılandığı Menemen davasında beşinci duruşma gerçekleştirildi. Duruşmaya Serdar Aksoy’un makam şoförlüğünü yapan M.K’nin ‘itiraf’ olarak nitelendirdiği sözler..

Menemen davasında Serdar Aksoy’a şok… Eski şoförden ‘itiraf!’

Menemen eski Belediye Başkanı Serdar Aksoy’un da ‘zimmet ve irtikap’ suçlarından sanık olarak yargılandığı Menemen davasında beşinci duruşma gerçekleştirildi.

Duruşmaya Serdar Aksoy’un makam şoförlüğünü yapan M.K’nin ‘itiraf’ olarak nitelendirdiği sözler damga vururken, mahkeme 7 Kasım tarihine ertelendi.
Zimmet ve irtikap suçları ile hakkında dava açılan, sonrasında ise İçişleri Bakanlığı tarafından görevden alınan Menemen Belediyesi eski Başkanı Serdar Aksoy’un da içinde bulunduğu davada beşinci celse gerçekleştirildi.

Mahkeme salonunda Serdar Aksoy ve avukatı hazır bulundu.

Mahkemede geçmişte Serdar Aksoy’un makam şoförlüğünü yapan M.K. ‘itirafta bulunmak istiyorum’ diyerek çarpıcı iddialarda bulundu. Mahkemede ayrıca ‘bilirkişi raporu düzenlensin’ talebi de görüşüldü.

MENEMEN BELEDİYESİ’NDEN TEKRAR BİLİRKİŞİ RAPORU OLUŞTURULSUN TALEBİ
Menemen Belediyesi Vekili Avukatı “Bilirkişi raporunun aleyhe kısımlarını kabul etmiyoruz.

Bilirkişi raporunda kamera kayıtları üzerinde makina mühendisi aracılığıyla inceleme yapılması talep edilmiştir. Bu yöndeki eksikliğin giderilmesini talep ediyoruz dedi” ifadelerin kullandı.

Talep sonrası söz alan Serdar Aksoy Avukatı Bilge Özer ise talebin zaman kaybına neden olacağını belirtirken, “Soruşturma aşamasında emniyetin sunduğu raporlarda kamyonlar ne kadar yük taşıdığı bellidir.

Bu nedenle bilirkişi raporuna gerek yoktur. Mevcut raporla devam edilebilir. Emniyetin sunduğu tutanaklar doğrultusunda karar verilebilir” dedi.

ESKİ ŞOFÖRDEN ‘İTİRAF’ ÇIKIŞI
Tutuklu yargılanan G.K’nin kardeşi M.K. mahkemede söz alarak ‘itirafta bulunmak istiyorum’ talebinde bulundu.

Mahkeme tarafından söz hakkı verilen M.K ise, “Ben bu olaylar ile ilgili bir kısım itiraflarda bulunmak istiyorum. Elimde bu konularda ses kayıtları da vardır.

Menemen Belediye Başkanı Serdar Aksoy’un ben özel şoförüyüm. Adaylığı döneminde de sonrasında da sürekli birlikteydik. Belediyelerden hurda eşyalar devredildikten sonra bu eşyaların bir kısmı envanterde kayıtlı değildi.

Serdar Aksoy da “Envanterde kayıtlı olmayanları tereyağından kıl çeker gibi satabiliriz, 95 bin liraya bu şekilde satabiliriz.” diye söyledi. Hatta G.K.’a da “Hurdalar alınırken başında dur envanterde kayıtlı olmayanların alınmasını sağla, diğerlerine dokunmasınlar” diyerek söylemiştir.

Ben bu konuda yazılı beyanda da bulunacağım, yani Serdar Aksoy’un hurdalardan haberi vard“ diye konuştu.

ÖZER: ŞANTAJ YAPILDI
M.K.’nin iddiası üzerine konuşan Serdar Aksoy avukatı Bilge Özer ise, “M.K. bu olaydan önce ‘Bana ev verin ben konuşmayayım’ diyerek santajda bulunmuştur. Bende buna şahidim” diyek iddiaların gerçeği yansıtmadığını belirtti.

Açıklamalar sonrası ara verilen mahkeme 7 Kasım tarihine ertelendi. Mahkeme heyeti yeni bilirkişi raporunun hazırlanması talebini ise kabul etti.

kaynak : Oktay GÜÇTEKİN / EGEDESONSÖZ

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL