Yerel Siyaset

MEMLEKET PARTİSİ’NDEN SÜKÜRER VE SOYER’E TEPKİ

Memleket Partisi İzmir İl Başkanı Cüneyt Oğuz, ‘Bu kente en büyük ihanet mübadeleyle gelenlerdir’ diyen İzmir Ekonomik Kalkınma ve Koordisnasyon Kurulu Başkanı Sıtkı Şükürer’in açıklamasını, ‘Büyük talihsizlik’ olarak değerlendirdi. HANGİ..

MEMLEKET PARTİSİ’NDEN SÜKÜRER VE SOYER’E TEPKİ

Memleket Partisi İzmir İl Başkanı Cüneyt Oğuz, ‘Bu kente en büyük ihanet mübadeleyle gelenlerdir’ diyen İzmir Ekonomik Kalkınma ve Koordisnasyon Kurulu Başkanı Sıtkı Şükürer’in açıklamasını, ‘Büyük talihsizlik’ olarak değerlendirdi.

HANGİ AMAÇLA SÖYLENDİ?

Memleket Partisi İzmir İl Başkanı Cüneyt Oğuz konu ile ilgili yaptığı açıklamada; ‘Ülkenin derin ekonomik problemler ile boğuştuğu, yüksek enflasyon ve geçim sıkıntısının tavan yaptığı, halkımızın en temel ihtiyaçlarını bile karşılamakta zorlandığı şu günlerde bu söylemin hangi amaç için söylendiğini de Memleket Partisi olarak algılamakta zorluk çekmekteyiz’ dedi.

İZMİRLİLERE HAKSIZLIK

Oğuz yaptığı açıklamada; ‘Binlerce yıllık geçmişi ve topraklarında barındırdığı uygarlıklar ile dünya kültür ve tarih mirasının en önemli kentlerinden biri olan İzmir, coğrafya ve sosyal yapısı ile tarih boyunca birçok medeniyete başkentlik yapmıştır. Asırlar boyunca insanların barış ve hoşgörü içinde yaşadığı yerdir İzmir.  Din, dil, ırk, mezhep gözetmeksizin misafir ettiği her kimliği bağrına basmış, topraklarına ayak basan, üreten herkesi ayırt etmeden kucaklamış kişiler de İzmirlidir’ dedi.

BÜYÜK TALİHSİZLİK

Ayrıştırıcı ve kutuplaştırıcı siyasi iklİmden etkilenmeyen, uzlaşmacı, insan haklarına saygılı kimliği ile sadece Türkiye’ye değil, dünyaya örnek olmuş İzmirliler ile ilgili bu sözlerin bir talihsizlik olduğunun altını çizen Oğuz; “Bütün bu yukarıdaki gerçekleri görmeyerek talihsiz açıklamalar yapan İzmir Ekonomik Kalkınma ve Koordinasyon Kurulu Başkanı Sıtkı Şükürer’in ‘Bu kente en büyük ihanet mübadeleyle gelenlerdir” diye açıklama yapması büyük talihsizliktir’ dedi.

SOYER DE Mİ ONAYLIYOR

‘Tüm bu yaşananlar karşısında sadece Sıtkı Şükürer’i değil, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Sayın Soyer’in yaptığı talihsiz açıklamayı da esefle kınıyorum’diyen Oğuz; “Sayın Soyer’den gereğini yapacağı beklentisi içerisindeyken, kendisi ‘daha büyük sorunlarımız’ var diyerek sayın Şükürer’in dediklerini onaylıyor mu? Yoksa, bu ‘daha büyük sorunlarımız var’ söylemiyle Şükürer’in bu söylemlerini önemsiz mi kabul ediyor?” diye sordu.

MÜBADİL VATANDAŞLARIMIZ İLE BERABERİZ

‘Mübadiller her daim Türkiye’nin çağdaş, aydınlık, ilerici, demokrat, Atatürk’çü ve vatanperverleri olmuştur. Memleket Partisi her vatandaşımızla olduğu gibi, mübadil vatandaşlarımızla da beraberdir ve beraber olmaya devam edecektir’ diyen Oğuz; ‘Memleket Partisi olarak ayrıştıran değil, birleştiren; ötekileştiren değil, kucaklayanız.  Politikalarımız yirmi yıldır süren bu kutuplaşma siyasetini bitirecektir’ dedi.

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL