Yerel Siyaset

Kırkpınar’dan ‘aday adaylığı’ mesajı!

Milletvekili adayı olacağını partisinin İzmir İl Binası’nda gerçekleştiren toplantıda duyuran İYİ Parti İzmir İl Başkanı Hüsmen Kırkpınar, “İlk toplantımız 4 yıl önce bugündü. Muhtemelen son basın toplantımı sizlerle yapıyorum. Göreve..

Kırkpınar’dan ‘aday adaylığı’ mesajı!

Milletvekili adayı olacağını partisinin İzmir İl Binası’nda gerçekleştiren toplantıda duyuran İYİ Parti İzmir İl Başkanı Hüsmen Kırkpınar, “İlk toplantımız 4 yıl önce bugündü. Muhtemelen son basın toplantımı sizlerle yapıyorum.

Göreve geldiğimde, 24 Haziran 2018 tarihinde seçimlerin üzerinden 3,5 ay geçmişti.

O dönemde kurucuları arasında bulunmak benim için büyük bir şereftir” ifadelerini kullandı. Kırkpınar ayrıca, ‘Partimizin İzmir İl Teşkilatı temsili olarak 2’nci bölge milletvekili adayı olarak bu şehrin tamamının sorumluluğunu üstümde taşıyarak TBMM’ye gitmek istiyorum” dedi.

Türkiye’de Cumhurbaşkanlığı ve milletvekilliği seçimlerine kısa bir süre kala partilerde hareketlenmeler yaşanmaya devam ediyor. Saha çalışmalarına hız veren siyasi partilerde bir yandan da milletvekili aday adayları da merak konusu olmaya başladı.

Özellikle siyasi partilerin il başkanlarının milletvekili adayı olup olmayacağı merak konusu olurken, İzmir’de de ilk adım İYİ Parti’den geldi. İzmir İl Başkanı Hüsmen Kırkpınar, geçtiğimiz aylarda ‘teşkilat isterse aday olurum’ ifadelerini kullanmıştı.

Geçtiğimiz günlerde ise İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener’in açıklaması ile kongre sürecine başlayan İYİ Parti’de Kırkpınar Sl başkanlığı için aday olmayacağını açıkladı.

İLK TOPLANTIMIZ 4 YIL ÖNCE BUGÜNDÜ

Partisinin İzmir İl Binası’nda düzenlediği basın toplantısında açıklamalarda bulunan Hüsmen Kırkpınar, “4 yıl önce bugün bu salonda ilk basın toplantısını sizlerle gerçekleştirdik. Bugün de muhtemelen son basın toplantımı sizlerle yapıyorum.

Göreve geldiğimde, 2018 yılı 24 Haziran tarihinde seçimlerin üzerinden 3,5 ay geçmişti. O dönemde kurucuları arasında bulunmak benim için büyük bir şereftir” dedi.

PARTİMİZİN TÜRK SİYASİ TARİHİNE KAZANDIRDIĞI…
Parti içindeki görev süreci hakkında da konuşan Kırkpınar,“24 Nisan 2018’de il sekreterliği görevimden istifa ederek İYİ Parti 4’ncg sıra milletvekili adayı olarak sahadaydım.

Atandığım gün büyük bir heyecanla sizlerle buluştuktan sonra yeni ilçe başkanlıklarımızın atamalarını gerçekleştirdik.3 bin civarında olan üye sayımızı 28 binin üstüne çıkardık.

30 ilçede birbirinden kıymetli ilçe başkanımız ile bu süreci birlikte yürüdük. Partimizin Türk siyasi tarihine kazandırdığı bir şey var. Makul siyaset ve şeffaf yönetim.

Bu düstur ile teşkilatlarımızın içinde herhangi bir sıkıntı olmadan her ilçe başkanımızı görevini yaparak ilçe kongrelerimiz başlattık ve ardından 21 Haziran 2020’de il başkanlığı kongremizi yaptık.

Burada tek aday olarak seçime girdim ve seçilmiş bir il başkanı olarak İYİ parti İzmir İl Teşkilatı’nın başında oldum.

Daha sonra 20 Eylül 2020’de kurultayımız oldu. Bu kurultayda, hem genel idare kurulunda hem başkanlık yönetiminde değişiklikler oldu ancak teşkilatımız içinde hiçbir dalgalanma ve birbirini kıran olmadı.

Merkezde konuşlanmış bir parti olarak İYİ Parti İzmir’de gerçek anlamda örnek bir teşkilat kurgusu yaşadı.

Hazıklarımızı yerel yönetimlerde ittifak olduğumuz CHP ilde seçilmiş olan başkanlarla da ittifaka dayalı yönetim anlayışımızı yürümeye çalıştık.

İYİ Parti’de, İzmir’de Tire belediye başkanlığını kazandı. İşini yapar ve değerlidir. İlçesinde kayda değer başarılı bir çalışmayı ortaya koymuştur” ifadelerini kullandı.

2’NCİ BÖLGE MİLLETVEKİLİ ADAYI OLARAK
Genelge sonrası ilçe teşkilatları başta olmak üzere il yönetimi ve genel merkeze aday olmak istediğini dile getirdiğini belirten Kırkpınar, “5 Ekim 2020 tarihinde GİK’den alınan kararla genel başkanımız partimizin parti içi seçim sürecini başlatmış oldu.

Bu genelgenin içinde milletvekili adayı olmak isteyen arkadaşlarımızın ilçe ve il başkanlığı görevin aday olmaması yönünde bir yazı vardı. Ben de kongre sürecinin başladığı gün İl Başkanlığı toplantısında ana gündem maddemiz kongre sürecinin değerlendirilmesi… 81 ilde varız ve olağanüstü güçle saha çalışmalarında parti politikalarımızı değerlendirme çalışmaları yapıyoruz.

Orada, toplantıda 79 il başkanımız vardı, 30 civarında il başkanımız bu konudaki düşüncelerini dile getirdi ve il başkanlığına tekrar aday olmayacağını belirtti ve bende tekrara il başkanlığına aday olmayacağım ifadesini paylaştım.

Bu süreçte hem genelde üzerinde hem yüz yüze konuyu dile getirdim. Bunu dile getirmeden önce Ankara’da yapılan toplantını sonrasında İl Yönetim toplantısı sonraki gün de ilçe başkanları toplantısı kararı aldık.

Günde maddemiz kongre süreciydi. Milletvekili aday adayı olmak konusunda il yönetimi ve divan, diğeri de ilçe başkanları olmak üzere sürecin 2 ayağı vardı . Benim toplantılarda bu düşüncem var ve böyle bir karar almak istiyorum dediğimde 60 üyemiz elini kaldırarak destek verdi.

İlçe başkanları ile yaptığımız toplantıda da destek istedim ve o gün 29 ilçe başkanımız toplantıdaydı ve orada 29 ilçe başkanından olumlu karar aldım.

29 Ocak’ta yapılan kongreye aday olamayacağımı ve milletvekili aday adayı olacağımı tekrar duyurmak istiyorum. Ülkemizin içinden geçtiği zaman tünelinde hep birlikte yaşadığımız şahit olduğumuz ancak umutsuz olmadığımızı süreci yaşıyoruz. 21 yıllık iktidar önümüzde yapılacak seçimler kaybedecektir.

Bu çıktığımız yolculuk, demokrasinin mabedi dediğimiz TBMM’nin üyesi olmak büyük bir sorumluluk ister. Partimizin İzmir il teşkilatı olarak temsil olarak 2’nci bölge milletvekili adayı olarak bu şehrin tamamının sorumluluğunu üstümde taşıyarak TBMM’ye gitmek istiyorum” diye konuştu.

CEZAEVİ ALANINA YURT YAPILMALIDIR
İzmir’in gündemindeki bazı konular hakkında da değerlendirmelerde bulunan Kırkpınar, “Buca Cezaevi 196 planlarında, cezaevi olarak planlanmış ve Adalet Bakanlığı tahsis etmiş.

Alanı 100 dönüme yakın bir yer. İller Bankası Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’ndan devralmış. Burası kısmi müze olarak kalabilir ancak en önemli sorun özellikle 9 Eylül Yerleşkesi’ne çok yakın olduğu için orada bir çok öğrenci var ve buraya bir öğrenci yurdu yapılması en doğru olanıdır.

Bu konunun 2 muhattabı var; Yerel ve genel yönetimler, yani hem hükümet hem belediyenin bir araya gelerek bir öğrenci yurdu yapmasıdır. Yeşil alan bol olmalıdır. Yurdun veya yerleşkenin altına otopark yapılmalıdır.

Buca, İzmir’in büyük nüfusa sahip ilçesi. Yerel yönetimler ile ilgili hem büyükşehir hem de bazı ilçe belediye başkanlıklarının 31 Mart seçim vaatlerini bir kısmını hayata geçirilmemesi hem ekonomik kriz hem salgın nedeni ile olabilir. Ancak İzmir’in en önemli sorunlarından biri olan trafik konusunda mutlaka çözüm getirilmelidir.

Geçtiğimiz büyükşehir belediye başkanlığı ihale açıp sinyalizasyon hizmeti aldı ancak bu dönemde bunun ama olarak randımanlı hayata geçirildiği düşünmüyorum. Çiğli Arıtma tesisine ilave ünitelerin yapılarak bir an önce korkudan kurtulması gerekir.Yağmur suyu ve atık hattının ayrıştırılmasının tamamlanması gerekiyor.

Barcelona’ya gittim ve tıpkı İzmir. Yağmurda su ayrımı konusunda sorun çözülmezse İzmir’de sel baskınlarını hep yaşayacağız. İzmir’de trafiğin pik saatleri var. Bunlara çözüm bulmak çok zor değil.

Kamu kurum ve kuruluşları mesai saatlerini buna göre ayarlayabilirler. Sabah saatlerini kaldırabilirler. En azından birkaç ay denense bu çok rahatlıkla anlaşılır. Mevcut yollarla iyileştirme yapılmalıdır.

Ben siyasete girmeden önce servis taşımacılığı yaptığım için bazı yollar var ki ufak dokunuşlar ile çok rahatlatılabilir trafik” dedi.

‘GENEL BAŞKANIMIZA LAYIK OLACAKLARDIR’

Seçilecek isim kim olursa olsun görevi layığı ile yapacağını dile getiren Kırkpınar, “Yeni seçilecek ilçe başkanı, il başkanı, önümüzdeki dönemde yapılacak seçimleri kucaklayacak ekiptir.Ardından yerel yönetimler seçimi olacak.

Ben bir iddiayı ortaya koymuştum ve en az 15 ilçe demiştim. Gelecek başkan inşallah 20 ilçe diyecek bir iddianın sahibi olmasını isterim. İki aday gözüküyor ve her biri genel başkanımıza layık bir il başkanı olacağından şüphemiz yoktur.” diyerek sözlerini noktaladı.

kaynak:egedesonsöz

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL