Siyaset SonDakika

Kemal Kılıçdaroğlu Milli Eğitim Bakanlığı’na alınmadı

CHP Genel Başkanı Başkanı Kılıçdaroğlu, saat 13.00’te Milli Eğitim Bakanlığı binasına geldi. Bakanlık binasının içine alınmayan CHP lideri burada yaptığı açıklamada, “Bir haksızlık bir hukuksuzluk varsa, buna karşı çıkmak benim..

Kemal Kılıçdaroğlu Milli Eğitim Bakanlığı’na alınmadı

CHP Genel Başkanı Başkanı Kılıçdaroğlu, saat 13.00’te Milli Eğitim Bakanlığı binasına geldi. Bakanlık binasının içine alınmayan CHP lideri burada yaptığı açıklamada, “Bir haksızlık bir hukuksuzluk varsa, buna karşı çıkmak benim boynumun borcudur.

Siz adaleti sağlamak zorundasınız. Öğretmen alacaksınız. Öğretmenlere haksızlık yapmayacaksınız. Haksızlık yapanlarla nasıl hesaplaştığımızı görecekler” dedi.

Milli Eğitim Bakanı Özer ise Kılıçdaroğlu bakanlık binası önüne gelmeden önce, “Bakanlığımızın kapıları herkese açık. Kamuoyunu yanlış yönlendirerek maksadını aşan, emrivaki şekilde yapılacak görüşme talebini karşılamamız beklenmesin” açıklamasında bulundu

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, önceki gün atanamayan öğretmenlerle gerçekleştirdiği görüşmeden sonra açıklamalarda bulundu. CHP lideri konuyla ilgili sosyal medya hesabından, “Kul hakkı nedir? Kul hakkı budur! Hakkı yenmiş gençlerle görüşmeye devam ediyorum. Gece uzun… Yarın sadece ama sadece bu konuyla ilgileneceğim. Atacağım adımlarla ilgili de kamuoyunu bilgilendireceğim” paylaşımında bulundu.

CHP lideri daha sonra Milli Eğitim Bakanlığı’ndan randevu talebinde bulunduğunu ancak talebine dönülmediğini kaydetti. Kılıçdaroğlu, Twitter hesabından yaptığı açıklamada, “Bu milletin çocuklarının hakları mülakatlarda gasp edildi. Milli Eğitim Bakanlığı’ndan randevu talebime hala dönülmedi. Milli Eğitim Bakanlığı, yarın saat 13.00’te görüşmek üzere” ifadelerini kullandı.

 

 

KILIÇDAROĞLU MEB’E ALINMADI

CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, bugün saat 13.00’te de Milli Eğitim Bakanlığı binasına geldi. CHP lideri, bakanlık binasına ise alınmadı.

‘HAKSIZLIK VARSA, KARŞI ÇIKMAK BOYNUMUN BORCU”

CHP lideri burada yaptığı açıklamada, şunları kaydetti: “Bir haksızlık bir hukuksuzluk varsa, saraydan gelen talimatla bir kişinin hakkı gasbediliyorsa buna karşı çıkmak benim boynumun borcudur. Dün bir feryadı dile getirdim. KPSS sınavında 80-85-90 puan alan evlatlarımızın sözlü mülakatlarda elendiğini gördüm. Yazıktır günahtır. Haksızlık hukuksuzluk varsa karşı çıkmak görevimdir. Danıştay haksızlığı tescilledi. Danıştay verilen puanlar hayatın olağan akışına aykırıdır diyor. Siz adaleti sağlamak zorundasınız. Öğretmen alacaksınız. Öğretmenlere haksızlık yapmayacaksınız. Haksızlık yapanlarla nasıl hesaplaştığımızı görecekler.”

“TORPİL HER YERE SİRAYET ETMİŞ DURUMDA”

CHP lideri sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada da şunları kaydetti: “MEB’e gittim, bakan demir kapılar arkasında gizlendi. Beklediğimiz sonuç elbette. Ne diyecek? ‘Bakanlığı torpile peşkeş çekmedim’ mi diyecek? Diyemez.

Ancak kaçar. Torpil her yere sirayet etmiş durumda. Tüm devlet kurumları kanserin son safhasında. Bakmayın siz binaların koca koca oluşuna, içinde çalışan tek bir şey yok.

Sarayın emirlerini uygulayan zalimler; acı içinde kıvranan dürüst bürokratlar. O dürüst bürokratlar için de dayanıyorum o kapılara. Sabretsinler, az kaldı.

Ayrıca buradan seslenmek istiyorum zalimlere. Sizleri bağışlamak haksızlık yapılanlara cefadır. Tügva’cıları yerleştirmek için, Türkiye’nin en parlak zihinlerini ekmeksiz bıraktınız. O zincirler sizi koruyamayacak, az kaldı. Hangi kurum çürüdüyse tanışmaya devam edeceğiz.”

BAKAN ÖZER’DEN YANIT

Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer de, “Bakanlığımızın kapıları herkese açık. Kamuoyunu yanlış yönlendirerek maksadını aşan, emrivaki şekilde yapılacak görüşme talebini karşılamamız beklenmesin” açıklamasında bulundu.

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL