İzmir

İzmir’in iki ünlü adresi kurtuldu… Hatadan dönüş!

İzmir Büyükşehir Belediyesi, kentin simge sokaklarından olan Gül Sokak’ın bir kısmına “Kolombiya” ile İzmir’e atanan ilk Türk doktoru olarak tarihe geçen Dr. Mustafa Enver Bey Caddesi’nin bir kısmına da “Brezilya”..

İzmir’in iki ünlü adresi kurtuldu… Hatadan dönüş!

İzmir Büyükşehir Belediyesi, kentin simge sokaklarından olan Gül Sokak’ın bir kısmına “Kolombiya” ile İzmir’e atanan ilk Türk doktoru olarak tarihe geçen Dr. Mustafa Enver Bey Caddesi’nin bir kısmına da “Brezilya” isimlerinin verilmesi kararını revize etti.

Alınan yeni karara göre Kordon Subay Evi’nin iki dar paralel sokağına Kolombiya ve Brezilya isimleri verildi. Gül Sokak olarak bilinen 1382 Sokak ve Dr. Mustafa Enver Bey Caddesi’nin isimlerinin değiştirilmesinden vazgeçildi.

İzmir’de Gül Sokak olarak bilinen 1382 No’lu sokağın bir bölümü ile Dr. Mustafa Enver Bey Caddesi’nin bir bölümünün isminin yenilenmesi kararı İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin Hukuk Komisyonu tarafından kararlaştırılmıştı.

 

Buna göre 1382 Sokak’ın bir bölümü Kolombiya, caddenin bir bölümü de Brezilya ismi verilecekti. İsim değişikliğine başta sokak sakinleri ve İzmirliler karşı çıkmıştı.

 

Gelen itirazları değerlendiren İzmir Büyükşehir Belediyesi, isim değişikliği ile ilgili revizyon yaptı. Buna göre Kordon Subay Evi’nin önünden Kordon’a çıkan iki sokağın ismi değişti. Sokağın sağ tarafında kalan kısım Brezilya, sol tarafında kalan kısım Kolombiya oldu.

 

1382 Sokak ve Dr. Mustafa Enver Bey Caddesi’nin isimlerinin değiştirilmesinden ise vazgeçildi.

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL