Genel Yerel Siyaset

İzmir’de 19 Mayıs coşkusu!

Mustafa Kemal Atatürk’ün gençlere armağan ettiği 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı İzmir’de coşku ile kutlandı. Yüzlerce katılımcının yer aldığı kutlama törenleri protokolün yoğun katılımı ile gerçekleştirirken, törende..

İzmir’de 19 Mayıs coşkusu!
Mustafa Kemal Atatürk’ün gençlere armağan ettiği 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı İzmir’de coşku ile kutlandı. Yüzlerce katılımcının yer aldığı kutlama törenleri protokolün yoğun katılımı ile gerçekleştirirken, törende konuşan Gençlik ve Spor İzmir İl Müdürü Murat Eskici, kendilerini gençlerin hizmetkarı olarak kabul ettiklerini belirtti.

Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucu lideri Mustafa Kemal Atatürk’ün Samsun’a çıkarak milli mücadele fitilini ateşlediği 19 Mayıs 1919’un 103’üncü yılı kapsamında İzmir Cumhuriyet Meydanı’nda 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı kutlama töreni düzenlendi.

Günün ilk töreni Gençlik ve Spor İl Müdrülüğü’nün çelenk koyması ile başlarken ardından resmi tören düzenlendi. Düzenlenen kutlamalara İzmir Valisi Yavuz Selim Köşger’in yanısıra, Garnizon Komutanı Ayhan Yaman, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, İYİ Parti İzmir Milletvekili ve Genel Başkan Başdanışmanı Aytun Çıray, Gelecek Partisi İzmir İl Başkanı Onur Sivaslı, CHP İzmir Milletvekilleri Kani Beko, Özcan Purçu, AK Parti İzmir Milletvekili Ceyda Bölünmez Çankırı, Gençlik ve Spor İzmir İl Müdürü Murat Eskici, İzmir İl Milli Eğitim Müdürü Murat Mücahit Yentürk, Konak Belediye Başkanı Abdül Batur ve çok sayıda vatandaş katıldı.

ESKİCİ: GENÇLERİMİZ ECDATLARINA LAYIK OLDUKLARINI KANITLADILAR
Törende konuşan Gençlik ve Spor İzmir İl Müdürü Murat Eskici gençlerin umutları olduğunu vurgularken, “Bugün, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün Samsun’da yakmış olduğu kurtuluş meşalesinin, Anadolu’da elden ele, gönülden gönüle dolaşmasının 103. yıldönümü. Büyük bir anlam ve öneme sahip olan bugünde hepinizi saygı ve sevgiyle selamliyorum. Sevgili gençler ve sporcu kardeşlerim 19 Mayıs milletimizin tüm onur ve asaletiyle tarih sahnesinde bir defa daha şaha kalkmanın adıdır. 19 Mayıs, sadece Türk milli kurtuluş hareketinin başlangıcı değil, yeni Türk devletinin de çağdaş değerlerle milletler ailesi içerisinde yerini almasının adıdır… 19 Mayıs, gençlik; gençlik gelecek demektir. Türk genci, Türk İstiklali ve Türk Cumhuriyeti’nin yılmaz bekçisi, bugün ve yarınların tek ve en büyük güvencesidir. Gazi Mustafa Kemal’in Samsun’a çıkışı milletimizin bağımsızlık ve özgürlük ateşini yaktığı, aynı zamanda tüm dünyaya Türkiye Cumhuriyeti; Milletimizin birlik ve beraberliğinin, tüm unsurlarıyla bir arada yaşama ve ortak değerlerde kenetlenme iradesinin ortaya çıkardığı eşsiz bir eserdir.

Lakin vatanın kurtarılması ve bağımsızlık yolunda büyük bedeller ödenmiş, güçlü bir geleceğin inşası için emsalsiz fedakârlıklar gösterilmiştir. Tipkı Hz. Nuh’u Tufan’dan, Hz. İbrahim’i Ateş’ten ve Hz. Yusuf’u Kuyu’dan kurtaran yüce Rabbim, düşman işgali sırasında yakılan bağımsızlık ateşinde milletimizi aydınlığa ulaştırmıştır. Bizim insanımız yaşlısıyla genciyle, kadınıyla erkeğiyle geleceğimiz söz konusu olduğu zaman, bayrağını korumak için gözünü kırpmadan canını feda eder. Gençlerimiz ihtiyaç duyulduğu zaman Çanakkale’de Kurtuluş savaşında nasılsa günümüzde de en önde koşarak, kendilerinden şüphe duyanlara en güzel cevabı verdi. Ulubatlı Hasan’dan gelen selamı alarak, tankların, silahların, uçakların, helikopterlerin karşısına aslanlar gibi dikildiklerinde, ecdatlarına layık olduklarını ispatladilar.

EN BÜYÜK İLHAM KAYNAĞIMIZI ŞANLI GEÇMİŞİMİZDEN ALDIK
19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramımızı kutladığımız bugünde bilinmesini isteriz ki; Bizler, genç nesillerimizin gelecekte çok daha iyi imkânlara kavuşması, sportif anlamda dünya gençleriyle rekabet edebilecek donanıma, birikime sahip olabilmeleri için var gücümüzle çalışıyor, her türlü imkân ve kaynaklarımızı gençlerimizin geleceği için seferber ediyoruz. Sayın Cumhurbaşkanımızın dediği gibi bizlerde kendimizi gençlerimizin hizmetkârı kabul ettik. Bunu yaparken de en büyük ilham kaynağımızı şanlı tarihimizden ve ecdadımızdan aldık.  Buradan genç kardeşlerimize de seslenmek istiyorum. Sizler Sultan Alparslan’in, Ertuğrul Gazi’nin, Çaka Bey’in, Gazi Umur Beyin, Fatih Sultan Mehmed Han’ın, Yörük Ali Efenin, Izmirli Ismail Efenin, Çanakkale’nin neslindensiniz.

Sizler Türk’e istiklâl aşkını veren, Kara Fatmaların, Nene Hatunların, Yalnız Efelerin; Siz “Ya istiklal ya ölüm diyen: Antepli Şahinlerin, Sütçü İmamların, Hasan Tahsinlerin, Seyit Onbaşıların; Siz tarihi tarih yapan Barborosların, Ulubatlı Hasanların, Atatürk’ün izinden giden gençlersiniz. Gençler, tarihi şan ve şerefle yoğrulmuş bir milletin fertleri olarak hareket etmelisiniz. Kendinizi her türlü istismardan korumalı, hızla değişen dünyayı takip etmeli ve milli değerlere bağlı, şuurlu nesiller olmak için gayret göstermelisiniz. Bunu yapmanız; İstiklalimiz, Istikbalimiz ve İstikrarımiz için oldukça önemlidir” diye konuştu.

Karşıyaka Spor Kulübü’nün yelken kulübü sporcuları, Karşıyaka’dan Konak’a yelkenle geçerek; Vali Köşger’e Türk Bayrağı armağan etti. Vali Köşger de bayrağı öperek teslim aldı.

Oktay GÜÇTEKİN / EGEDESONSÖZ 

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL