İzmir

‘İYİ Parti, Bayraklı’da Erdoğan’a oy verdi’ çıkışına Dervişoğlu’ndan yanıt: Ortada hesap hatası var!

İYİ Parti Grup Başkanvekili ve İzmir Milletvekili Müsavat Dervişoğlu, Bayraklı Belediye Başkanı Serdar Sandal’ın ilçede oy veren İYİ Parti seçmenini yarısı ve hatta yarıdan fazlasının Cumhurbaşkanlığı seçiminde Erdoğan’a oy verdiği..

‘İYİ Parti, Bayraklı’da Erdoğan’a oy verdi’ çıkışına Dervişoğlu’ndan yanıt: Ortada hesap hatası var!

İYİ Parti Grup Başkanvekili ve İzmir Milletvekili Müsavat Dervişoğlu, Bayraklı Belediye Başkanı Serdar Sandal’ın ilçede oy veren İYİ Parti seçmenini yarısı ve hatta yarıdan fazlasının Cumhurbaşkanlığı seçiminde Erdoğan’a oy verdiği yönündeki iddialara il genelinde alınan oy üzerinden matematik hesabı yaparak yanıt verdi. Dervişoğlu “Matematik diye bir bilim varsa, bu bilimde toplama ve çıkarma gibi kavramlar bulunuyorsa ona göre değerlendirme yapılmalıdır. Hesap hatası, yanlış yorumlama yapılamaz” dedi.
EGEDESONSÖZ- Bayraklı Belediye Başkanı Serdar Sandal’ın ilçede oy veren İYİ Parti seçmenini yarısı ve hatta yarıdan fazlasının Cumhurbaşkanlığı seçiminde Erdoğan’a oy verdiğini ve elinde kanıtlar olduğunu söylemesine İYİ Parti Grup Başkanvekili ve İzmir Milletvekili Müsavat Dervişoğlu’ndan yanıt geldi.

 

Dervişoğlu, partilerin aldığı oy oranları ile Kılıçdaroğlu’nun il genelinde aldığı oy oranlarını yan yana getirerek yaptığı değerlendirmede şunları söyledi:

“Ortada bir yanlış hesaplama var. CHP’nin İzmir’de aldığı oy yüzde 40 olduğuna göre İYİ Parti’nin de yüzde 12 civarında bir oyu bulunduğuna göre topladığınızda zaten ittifak içinde yüzde 52 gibi bir rakam ortaya çıkıyor. Yeşil Sol Partisi’nin de Cumhurbaşkanlığı adaylığına ilişkin tercihi ortadayken oradan gelen yüzde 8’lik dilimi eklediğinizde bu rakam yüzde 60’a ulaşır. Sayın Kemal Kılıçdaroğlu İzmir’den Cumhurbaşkanlığı seçimi için yüzde 63 üstünde bir oy almadı mı? O zaman eksik ya da kayıp nerededir? İYİ Parti’nin aldığı oy kadar desteği de tartışmasız Sayın Kılıçdaroğlu’nun hanesine yazılmıştır. Hatta yüzde 63’lük bir oy oranı değerlendirildiğinde Kılıçdaroğlu’nun AK Parti ve MHP’den de oy aldığını söyleyebiliriz. Tüm bu rakamlar masanın üzerine konulduğunda partilerin aldığı oyların altında bir Cumhurbaşkanlığı tercihi ortaya çıksaydı bu tartışmalar kabul edilebilirdi. Matematik diye bir bilim varsa, bu bilimde toplama ve çıkarma gibi kavramlar bulunuyorsa ona göre değerlendirme yapılmalıdır. Hesap hatası, yanlış yorumlama yapılamaz. Biz 28 Haziran sonrasında; ortaya çıkan sonuçların ayrıntılı değerlendirmesini elbette yaparız. Şu anda gündemimiz seçim ve Cumhurbaşkanlığı seçimidir. Polemiklere, tartışmalara girmek istemiyoruz”

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL