Yerel Siyaset

İYİ Dervişoğlu’ndan AK Parti’ye yeşil ışık: Kapımız o teklife açık

AK Parti ve İYİ Parti arasında ‘parlementer sisteme geçiş’ konusunda bir uzlaşı olduğu iddiaları hakkında konuşan İYİ Parti Türkiye Büyük Millet Meclisi Grup Başkanvekili ve İzmir Milletvekili Müsavat Dervişoğlu, “Kötülüğü..

İYİ Dervişoğlu’ndan AK Parti’ye yeşil ışık: Kapımız o teklife açık

AK Parti ve İYİ Parti arasında ‘parlementer sisteme geçiş’ konusunda bir uzlaşı olduğu iddiaları hakkında konuşan İYİ Parti Türkiye Büyük Millet Meclisi Grup Başkanvekili ve İzmir Milletvekili Müsavat Dervişoğlu, “Kötülüğü yapmış olmaktan utanıyorlarsa bize düşen bir görev varsa, beklenti oradan kaynaklanıyorsa İYİ Parti, AK Parti yakınlaşmasıysa vesaire… Olur. Sayın cumhurbaşkanı ‘Sistemi değiştireceğiz, demokratik parlamenter sisteme geçeceğiz, gelin şartlarını konuşalım, tartışalım’ derse bizim kapımız o teklife kapalı değil” diye konuştu.

Tire’de hayata geçirilen Güneşin Kadınları Kooperatifi’nin açılış töreni sonrası basın mensuplarının sorularının yanıtlayan İYİ Parti Türkiye Büyük Millet Meclisi Grup Başkanvekili ve İzmir Milletvekili Müsavat Dervişoğlu, gündeme dair çarpıcı açıklamalarda bulundu.

Mevkidaşı İYİ Parti Grup Başkanvekili Lütfi Türkkan’ın yaşadığı tartışmalardan, AK Parti ile parlementer sisteme geçiş noktasındaki işbirliği iddialarına kadar bir çok konuda konuşan Dervişoğlu, Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli’ye de sert sözlerle yüklendi.

‘BAKAN’ DEĞİL ‘BAKAMAYAN’
Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli’nin, ‘Hiçbir çiftçi benim borcum var diyemez’ sözlerini hakkında konuşan Dervişoğlu, “Bunu kim demiş? Demek ki bakamayanmış. Biz çiftçinin derdini tarlalarda, işçinin derdini de çalıştığı yerlerin tezgahlarında dinliyoruz.

Dolayısıyla Sayın Bakan’ın enformasyon aldığı yerleri değiştirmesi lazım. Geride kaldığımız günlerde de, ‘Fakir çiftçi yoktur’ gibi ifadeleri oldu, Türkiye’nin her alanında olduğu gibi tarım alanında da çok ciddi sıkıntılar var.

Bakması gereken sorunlara doğru yerden bakamıyorlar. Ara sıra böyle hezeyan dolu laflar ediyorlar. Çiftçi nasıl mutlu olacakmış? Gübre, ilaç, yem 3’e katlanmış, mazot 2’ye katlanmış, enerjiye her geçen gün zam geliyor.

Çiftçiyi mutlu edecek ne yapmışlar? Yurtdışından buğday ithaline çalışmaları mı çiftçiyi mutlu ediyormuş” diye sordu. ‘İzmirli bir Bakan sizce neden böyle bir açıklama yaptı?’ sorusuna da yanıt veren Dervişoğlu, “İzmirli bakamayan olduğu için…

Küçük Menderes Havzası ile Bakırçay Havzasında tarım yapılıyor, ayrıca süt üretiminin yüzde 10’a yakın bölgede yapılıyor ama alanlarına vakıf değiller. O sebeple gerçekleri göremiyorlar. Gerçekleri de göremeyince önüne gelen kağıt parçalarını okuyorlar.

O kağıtta eğer ‘çiftçinin borcu yok’ deniyorsa onu söylüyorlar. Sadece Tarım Bakanlığı’nda değil, birçok bakanlıkta aynı şey yaşanıyor. Ayrıca bu, Cumhurbaşkanlığı makamına da sirayet etmiş bir rahatsızlık olarak kendini gösteriyor. Onlara sorsan dolar da artmadı” dedi.

PROVOKASYON SÖZ KONUSU
İYİ Parti TBMM Grup Başkanvekili Lütfü Türkkan’ın parti örgütünün Bingöl ziyareti sırasında yaşanan ve ülke gündemine gelen tartışmalar ile sonrasında Türkkan’a dönük yapılan paylaşımları değerlendiren Dervişoğlu, “Olayın yaşandığı yerdeydim.

Orta yerde bir sabırsızlıktan kaynaklanan bir hata olarak gözüküyor ama gerginlikten kaynaklanan bir durum oldu… Sayın Lütfü Türkkan da özür diledi. İYİ Parti’nin yetkili bir sözcüsü olarak bu özür toplumu tatmin etmediyse, bende partim adına özür diliyorum. Olmaması gereken, yaşanmaması gereken bir şey. Orta yerde bir provokasyon söz konusu.

Bizim gittiğimiz her yerde böyle bir provokatif  girişimlere karşı azami oranda tedbirliyiz. Birçok sıkıntıları da yaşıyoruz. Yandaş medyanın muhabereleri, bir takım hükümete yakın ajansların muhabirleri bir takım kurgular yapıyorlar…

Bunlar hoş şeyler değil. Bunu iktidar kanadı yapıyor. Bizde zaman zaman kontrol etme kabiliyetimizi yitirmiş oluyoruz. Ne olursa olsun olmaması gereken bir şey bu. Sayın Lütfü Türkkan’da bunu söyledi ve özür diledi. İYİ Parti ne yapacaktır diye merak ediyor herkes, ne yapılacaksa zamanı geldiğinde yapılır” diye konuştu.

BUNLARIN HİÇBİRİ HOŞ ŞEYLER DEĞİL
Yaşanan konuyu detayları ile araştıracaklarını da belirten Dervişoğlu, “Ben bu konuyu derinlemesine araştırıyorum, arkasındaki eli de TBMM’de ifşa edeceğim.

Mustafa Kemal’in annesine hakaret edildiğinde sesleri çıkmayan, hakaret eden kişinin cenazesinde ise sebil bardağı gibi dizilenlerin de durumlarını gözden geçirmesi lazım.

Bunların hiçbiri hoş şeyler değil. Bahse konu olan kişi şehit yakını da değil. Zaten şehit yakını olmasa ne fark eder. Normal vatandaş da olabilir, özen göstermemiz gerekiyor dilimize ve üslubumuza.

Beraber çalışıyoruz. Zaman zaman işbirliği içinde rekabet ettiğimiz oluyor. Sizin görüşleriniz bizim görüşlerimiz ile birebir örtüşmesi mümkün değil. Geçmiş dönemde benimde sabırsız olduğum anlar olmuştur, biz bu işi karşılıklı götüreceğiz. Siz bana tuzak kusarsanız bu olmaz, ben size tuzak kurarsam bu olmaz. İşimizi de doğru yapamayız. Ben size gazetecilik yapamazsınız dersem ne olur? Sizin mesleğinizi yapmak noktasında anayasal hakkınızı gaspa yeltenmiş olurum.

Ben burada siyaset yapıyorum, bazı yerlerde diyor örneğin buraya giremezsin… Eğer giremeyeceğimiz yerdir diye hayal edilen bir yer varsa, herkes  iyi bilsin, bu vatanın her karış toprağı bizimdir, biz her yere gider, anayasanın bize verdiği görevi yerine getiririz” dedi.

BİZİM KAPIMIZ O TEKLİFE KAPALI DEĞİL
İYİ Parti ile AK Parti arasında parlamenter sisteme dönüş noktasında işbirliği anlaşması olduğu iddialarını yalanlayan Dervişoğlu, “Böyle bir görüşme olmadı.

Bu iddiaların kaynağı nedir bilmiyorum ama bu ülkeyi yönetenler bu sistemle bu ülkenin yönetilemeyeceğini gördüler. Eğer geriye dönmekten utanıyorlarsa biz üstümüze düşeni yapalım.

Davetimizi yapalım onlar bize uymuş olsunlar. Yok, şayet bu kötü gidişatı durdurmak istiyorlarsa utanmayı bir tarafa bırakıp ‘biz böyle bir sistem değişikliği yaptık ve bu değişiklik Türkiye’nin menfaatine bir değişiklik değil. Demokrasiye, hürriyete, adalet anlayışına ters düşen bir uygulama dolayısıyla bu yapmış olduğumuz bu sistem değişikliğini biz ortadan kaldıracak gerekli düzenlemeleri de yapıp iyileştirilmiş, güçlendirilmiş parlamenter demokratik sisteme dönebiliriz’ diyebilirler.

Yani bu kötülüğü yapmış olmaktan utanıyorlarsa bize düşen bir görev varsa, beklenti oradan kaynaklanıyorsa İYİ Parti, AK Parti yakınlaşması vesaire… Olur. Sayın Cumhurbaşkanı ‘Sistemi değiştireceğiz, demokratik parlamenter sisteme geçeceğiz, gelin şartlarını konuşalım, tartışalım’ derse bizim kapımız o teklife kapalı değil. Ama tek başımıza görüşmeyiz. Tartışmaların şeffaf bir biçimde gerçekleştirilmesi lazım” ifadelerini kullandı.

Oktay GÜÇTEKİN / EGEDESONSÖZ –

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL