Yerel Siyaset

İCRADAN ALINDI, YENİDEN DOĞDU, REKORA GİDİYOR

Menemen Belediyesi’nin borçlarına karşılık haczedilen Emiralem Zeytinyağı Fabrikası, Başkan Vekili Aydın Pehlivan’ın çabalarıyla icradan alınarak tekrar belediyeye kazandırıldı. Yapılan yatırımla adeta yeniden doğan tesis günde 25-30 ton aralığında zeytinyağı işleyerek..

İCRADAN ALINDI, YENİDEN DOĞDU, REKORA GİDİYOR

Menemen Belediyesi’nin borçlarına karşılık haczedilen Emiralem Zeytinyağı Fabrikası, Başkan Vekili Aydın Pehlivan’ın çabalarıyla icradan alınarak tekrar belediyeye kazandırıldı.
Yapılan yatırımla adeta yeniden doğan tesis günde 25-30 ton aralığında zeytinyağı işleyerek 24 saat aralıksız hizmet veriyor. Menemen bölgesinin yanı sıra Manisa ve yakın tüm ilçelerden gelen üreticilerin de yoğun talebiyle karşılanan fabrikanın bu yıla yetişmesi için hummalı bir çalışma yaptıklarını belirten Başkan Vekili Aydın Pehlivan, “Borçlara karşılık icra yoluyla el konulan fabrikamızın haczini kaldırarak yeniden Belediyemize kazandırdık.
Tesisimizin atıl kalmasından kullanılamaz hale gelen tüm makinalarını yatırımlarımızla yeniledik ve ortaya pırıl pırıl bir fabrika çıktı. Dönem başından bu yana Menemenli üreticilerimize, yakın ilçe ve hatta illere hizmet vermenin mutluluğu ve huzuru içindeyiz. Hemşehrilerimiz, üreticilerimiz için hayırlı, uğurlu ve bereketli olsun” dedi.

Menemen Belediye köylerin kalkındırılması ve köylünün desteklenmesi amacıyla yaptığı çalışmalar meyvelerini vermeye devam ediyor. Belediye Başkan Vekili Aydın Pehlivan, önceki yönetimin borçları dolayısıyla haczedilen ve yaklaşık 2 yıldır atıl durumda kalan Emiralem Zeytinyağı Fabrikası’nı yeniden üreticilerinin hizmetine açtı.

Hacizli makinelerinin borcunun kapatıldığı tesise, yeni makineler alındı.
Yaklaşık 3 milyon lira harcanarak adeta yeniden doğan fabrika, çevresine yapılan peyzaj çalışmalarıyla da yepyeni bir görünüme kavuştu. Günde yaklaşık 25 – 30 ton arası zeytinyağının işlendiği tesisin yeniden ilçe halkına kazandırılması memnuniyetle karşılandı.

Tesiste ürünlerini işleten yöre halkı, Belediye Başkan Vekili Aydın Pehlivan’a teşekkür etti.

ÇOK MEMNUN OLDUK

Emiralem sakinlerinden Ahmet Çakır (60), “Aşağı yukarı 20 senedir bu fabrikaya zeytin getiriyorum. Kapanması hepimizi üzmüştü. Allah razı olsun ki Belediye Başkanımız Aydın Pehlivan yeniden hizmete açtı. Çok memnunum. Emiralem halkının, Menemenlilerin bu fabrikaya sahip çıkması lazım” dedi.

EKSİKSİZ OLMUŞ, TEŞEKKÜRLER

Göktepe Mahalle sakinlerinden Rıfat Karakoç, “Tesisin yeniden açılması çok güzel oldu bizim için. Çok rahat ulaşım sağlıyoruz. On numara tesis olmuş, Belediye Başkanımız Aydın Pehlivan’a çok teşekkür ederiz” diye konuştu.

BÜYÜK EMEK VAR

Bağcılar Muhtarı Mahir Ertekin, “Burada ustalık yapıyorum. Aynı zamanda bu fabrikanın idarecisiyim. Yaklaşık, günde 25 – 30 ton arası mal işliyoruz. Tüm çevremiz buraya geliyor. Fabrikamız adeta sigorta görevi görüyor.

Aydın Başkan, tesisin tekrar Menemen’e kazandırılması için olağanüstü emek verdi. Makinalar kullanılamaz haldeydi, yenileri alındı. Şu anda çok iyi ve çok yoğun çalışıyoruz. Başta Aydın Başkanımıza ve emeği geçen herkese çok çok teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.

ÜRETİCİNİN YANINDAYIZ

Menemen Belediye Başkan Vekili Aydın Pehlivan ise Emiralem Zeytinyağı Fabrikası’nı yeniden üreticilerin hizmetine açmanın sevincini yaşadıklarını ifade etti.

Üreticinin her zaman yanında olmaya devam edeceklerini bildiren Pehlivan, “Tıpkı çileğimiz, pamuğumuz, incirimiz, ıspanağımız gibi, zeytin ve zeytinyağımıza da sahip çıkıyoruz.

Belediye bünyemizdeki zeytinyağı fabrikamız, üreticinin sigortası görevini görüyor. Fabrikamızda üreticiden gelen zeytinleri teslim alıyoruz. Kilosuna göre işlemlerin hepsinin ayrı ayrı sıkımlarını gerçekleştiriyoruz.

Kar amacı gütmeden bütün faaliyetlerimizi sürdürüyoruz. Üretici sıktırdığı zeytinin karşılığında faturasını, makbuzunu alıyor.

Zeytinyağı fabrikamızla İlçemizin ve yakın il ve ilçelerin üreticilerine hizmet vermenin huzurunu tüm ekibimizle birlikte yaşıyoruz.

Menemen Belediyesi olarak el emeğinin olduğu her yerde var olmaya devam edeceğiz” dedi.

 

 

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL