Ekonomi

Hafize Gaye Erkan enflasyonla mücadele edeceğiz’

Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası (TCMB) Başkanı Hafize Gaye Erkan, banka yöneticileriyle bir araya geldi. İstanbul Finans Merkezi’nde gerçekleşen toplantıda, Erkan’ın bankacılık sektörünün sorunlarını, bankacıların talep ve sorunlara çözüm önerilerini dinlediği..

Hafize Gaye Erkan enflasyonla mücadele edeceğiz’

Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası (TCMB) Başkanı Hafize Gaye Erkan, banka yöneticileriyle bir araya geldi. İstanbul Finans Merkezi’nde gerçekleşen toplantıda, Erkan’ın bankacılık sektörünün sorunlarını, bankacıların talep ve sorunlara çözüm önerilerini dinlediği öğrenildi. Toplantı sonrası açıklamalarda bulunan TCMB Başkanı Hafize Gaye Erkan, “Fiyat istikrarı, finansal istikrar çok önemli. Hem fiyat istikrarı hem finansal istikrarı sağlayarak enflasyonla mücadele edeceğiz” dedi

Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası (TCMB) Başkanı Hafize Gaye Erkan, banka yöneticileriyle bir araya geldi.

19 Haziran Pazartesi günü gerçekleştirmesi beklenen toplantı, Para Politikası Kurulu toplantısının ardından yapılmak üzere bugüne ertelenmişti.

Ataşehir’deki İstanbul Finans Merkezi’nde bulunan Ziraat Bankası Genel Müdürlüğü’nde gerçekleşen toplantı 16.00 sıralarında başladı.

Erkan’ın toplantıda bankacılık sektörünün sorunlarını, bankacıların talep ve sorunlara çözüm önerilerini dinlediği öğrenildi.

Toplantı sonrası TCMB Başkanı Hafize Gaye Erkan ve Türkiye Bankalar Birliği (TBB) Yönetim Kurulu Başkanı Alpaslan Çakar ortak açıklama düzenlediler.

Konuşmasında fiyat istikrarı vurgusu yapan TCMB Başkanı Erkan, “Fiyat istikrarı, finansal istikrar çok önemli. Hem fiyat istikrarı hem finansal istikrarı sağlayarak enflasyonla mücadele edeceğiz” dedi.

TBB Yönetim Kurulu Başkanı Çakar da, yapılan görüşmeye ilişkin olarak, “Geçen hafta Hazine Maliye Bakanımız sayın Mehmet Şimşek Bey teşrif etmişlerdi. Sayın Başkanımız çok kısa süre olmasına rağmen sağolsunlar geldiler.
Bankalar Birliği Yönetim Kurulu ile bir araya geldik. Herkes tek tek görüşlerini söyledi. Küresel ekonomi, bankacılık sektörünün dünü, bugünü, geleceğini konuştuk.
Hepimizin temel amacı daha fazla yatırım, istihdam, üretim, finansal istikrar. İnsanımızın toplumsal refahının artması konusu. Bunları çalıştık. Çok sıcak bir ortamda toplantı oldu. İnşallah hep beraber daha güzel sonuçlara varacağız. Herkes mutlu olacak” dedi.

FAİZ 27 AY SONRA İLK KEZ ARTTI

Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası (TCMB) 27 ay sonra ilk kez faiz artırdı.

TCMB Başkanı Hafize Gaye Erkan başkanlığındaki ilk Para Politikası Kurulu (PPK) toplantısında politika faizi 650 baz puanlık artışla yüzde 8.5’tan yüzde 15’e yükseltildi.

Karar sonrası piyasalarda hareketlilik gözlemlendi.

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL