Ekonomi

Emekli maaşı zammında kademeli artış

Asgari ücret zammının açıklanmasının ardından gözler, emekli ve memur maaş zamlarına çevrildi. Emekli ve memur maaşlarının belirlenmesinde kritik öneme sahip enflasyon rakamları TÜİK tarafından açıklamaya devam ediyor. 6 aylık enflasyon..

Emekli maaşı zammında kademeli artış

Asgari ücret zammının açıklanmasının ardından gözler, emekli ve memur maaş zamlarına çevrildi.

Emekli ve memur maaşlarının belirlenmesinde kritik öneme sahip enflasyon rakamları TÜİK tarafından açıklamaya devam ediyor. 6 aylık enflasyon farkı ile en düşük emekli maaşının ne kadar olacağı SSK ve Bağ-Kur’lular tarafından araştırılmaya devam ediyor. İşte 2023 Temmuz ayı 6 aylık enflasyon farkı ile emekli maaşı zammı senaryoları…

 

Milyonlarca emeklinin gözü Temmuz ayında açıklanacak Haziran ayı enflasyon rakamlarına çevrildi. Haziran ayı enflasyon oranının açıklanmasının ardından 6 aylık enflasyon farkı ile emekli maaş zamları büyük oranda netlik kazanacak. En düşük emekli maaşının yapılan son düzenlemeyle 7 bin 500 lira yükseltilmesinin ardından, emekli maaşı bu rakamın üstünde olanlar için kademeli artış formülü masada. Peki, “2023 en düşük emekli maaşı ne kadar olacak? 6 aylık enflasyon farkı ile emekli maaş zammı yüzde kaç olacak?” İşte 2023 emekli maaşı zammında yaşanan son dakika gelişmeler…

 

ENFLASYON ORANINDA ZAM YAPILACAK

SSK ve BAĞ-KUR emekli aylıklarına enflasyon oranında zam yapılacak. SSK ve BAĞ-KUR emekli aylıkları temmuz ayında ocak – haziran dönemindeki enflasyon oranında artırılacak.

 

SSK, BAĞ-KUR EMEKLİ AYLIKLARINA YÜZDE 15.21 ORANINDA ZAM

Habertürk’ten Ahmet Kıvanç’ın haberine göre; Mayıs ve Haziran aylarında enflasyon eksiye düşmediği takdirde SSK ve BAĞ-KUR emekli aylıkları temmuz ayında en az yüzde 15.21 oranında zamlanacak.

En düşük emekli aylığı 7.500 lira olarak uygulanıyor. Enflasyon farkı zammı kök aylıklara yapılacak. Bu artış sonrası 7.500 TL’nin altında kalan aylıklar, Hazinece 7.500 TL’ye tamamlanacak. Bu durumda, halen 7.500 TL aylık alanların büyük kısmı temmuz ayında maaş zammı alamayacak.

 

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL