Genel Güncel SonDakika

Deprem Fırtınası 10 İli 7,4 büyüklüğündeki deprem vurdu

AFAD, Kahramanmaraş’ın Pazarcık ilçesinde saat 04.17’de, 7,4 büyüklüğünde deprem meydana geldiğini bildirdi. AFAD, saat 04.26’da merkez üssü Gaziantep’in Nurdağı ilçesi olan 6,4 büyüklüğünde bir deprem daha meydana geldiğini açıkladı. Her..

Deprem Fırtınası 10 İli 7,4 büyüklüğündeki deprem vurdu

AFAD, Kahramanmaraş’ın Pazarcık ilçesinde saat 04.17’de, 7,4 büyüklüğünde deprem meydana geldiğini bildirdi. AFAD, saat 04.26’da merkez üssü Gaziantep’in Nurdağı ilçesi olan 6,4 büyüklüğünde bir deprem daha meydana geldiğini açıkladı.

Her iki depremde Doğu Anadolu, Güneydoğu Anadolu, İç Anadolu ve Akdeniz Bölgesi’ndeki birçok il ve ilçe sarsıldı. Bazı il ve ilçelerde yıkılan binaların olduğu öğrenildi. Cumhurbaşkanı Erdoğan, valilerle görüşmelerinde depremden etkilenen bölgelerdeki durum ve arama kurtarma çalışmaları hakkında bilgi aldı

Son dakika deprem… Kahramanmaraş’ın Pazarcık ilçesinde 7,4 ve Gaziantep’in Nurdağı ilçesinde 6,4 büyüklüğünde iki deprem meydana geldi. Diğer yandan Kahramanmaraş’ın yanı sıra Gaziantep ve Adıyaman’da çok sayıda deprem meydana geldi. AFAD, merkezi Kahramanmaraş’ın Pazarcık ilçesi olan 7,4 büyüklüğündeki depremde saat 06.30 itibarıyla 7 ilde 76 kişinin yaşamını yitirdiğini, 440 kişinin yaralandığını açıkladı.

Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığının (AFAD) internet sitesinde yer alan bilgiye göre, deprem saat 4.17’de, Kahramanmaraş’ın Pazarcık ilçesinde gerçekleşti. 7,4 büyüklüğündeki deprem, 7 kilometre derinlikte oldu.

Deprem sonrası Kahramanmaraş’ta bir bölgede büyük bir yangın çıktı.

DEPREM BİRÇOK İLDE HİSSEDİLDİ

Doğu, Güneydoğu Anadolu Bölgesi ile İç Anadolu ve Akdeniz Bölgesinde bir çok il depremle sallandı.

Kahramanmaraş ve Gaziantep’te meydana gelen 7,4 ile 6,5 büyüklüğündeki deprem, Doğu Karadeniz Bölgesi’ndeki Trabzon, Rize, Ordu, Giresun ve Gümüşhane illerinde de hissedildi. Bölgede olumsuz bir durumun olmadığı bildirildi.

Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığının (AFAD), Kahramanmaraş’ın Pazarcık ilçesinde saat 4.17’de 7,4 büyüklüğünde, Gaziantep’te de büyüklükleri 6,4 ile 6,5 olan iki deprem meydana geldiğini açıkladı.

 

Deprem nedeniyle birçok ildeki binalarda yıkım meydana gelirken, depremin şiddeti Doğu Karadeniz’de de hissedildi. Bölgede Trabzon, Rize, Ordu, Giresun ve Gümüşhane illeri yaklaşık 1 dakika boyunca sallandı. Korku dolu anların yaşandığı deprem anında bazı vatandaşlar, o anları cep telefonu kamerasıyla görüntüledi. Görüntülerde, Ordu-Giresun Havalimanı’ndaki ve bazı evlerdeki avizelerin sallandığı görüldü.

GAZİANTEP, ADIYAMAN VE KAHRAMANMARAŞ’TA DEPREM FIRTINASI

Gaziantep’in Nurdağı ilçesinde saat 04.26’da 6,4, saat 04.28’de 6,6; İslahiye ilçesinde saat 04.36’da 6,5, İslahiye ilçesinde saat 04.58’de 5,3; Kahramanmaraş’ın Pazarcık ilçesinde saat 05.01’de 5.3; Adıyaman’ın Gölbaşı ilçesinde saat 05.00’te 5,3 büyüklüklerinde depremler meydana geldi.

ARTÇI SARSINTILAR DEVAM EDİYOR

AFAD açıklamasında, “Kahramanmaraş ili Pazarcık ilçesi merkezli 7,4 büyüklüğündeki #deprem sonrasında, an itibarıyla, bölgede; 6’nın üzerinde 3; 5’in üzerinde 14; 4’ün üzerinde 34 olmak üzere toplam 66 artçı sarsıntı meydana gelmiştir” bilgisini verdi.

 

 

AFAD: 76 ÖLÜ, 440 YARALI

Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD), merkezi Kahramanmaraş’ın Pazarcık ilçesi olan 7,4 büyüklüğündeki depremde saat 06.30 itibarıyla 7 ilde 76 kişinin yaşamını yitirdiğini, 440 kişinin yaralandığını açıkladı.

AFAD’dan yapılan açıklamada, Kahramanmaraş’ın Pazarcık ilçesinde bugün saat 04.17’de 7,4 büyüklüğünde deprem meydana geldiği hatırlatılarak depremin ardından en büyüğü 6,6 büyüklüğünde olmak üzere 06.30 itibarıyla 42 artçı depremin meydana geldiği belirtildi.

Depremin Kahramanmaraş, Hatay, Osmaniye, Adıyaman, Gaziantep, Şanlıurfa, Diyarbakır, Malatya ve Adana başta olmak üzere çevre illerde yoğun şekilde hissedildiği ifade edilen açıklamada, şu bilgilere yer verildi:

“SAKOM’dan alınan ilk bilgilere göre an itibarıyla Kahramanmaraş, Gaziantep, Şanlıurfa, Diyarbakır, Adana, Adıyaman ve Malatya’da 76 vatandaşımız hayatını kaybetmiş; Kahramanmaraş, Gaziantep, Şanlıurfa, Diyarbakır, Adana, Adıyaman, Malatya, Osmaniye, Hatay ve Kilis’te 440 vatandaşımız yaralanmıştır. Türkiye Afet Müdahale Planı kapsamında depremin seviyesi 4. seviye olarak ilan edilmiş olup illerimizde ve Başkanlık AFAD merkezinde tüm afet grupları toplanmıştır.

Dışişleri Bakanlığı ile yapılan görüşmelerde ERCC üzerinden kentsel arama ve kurtarma alanında uluslararası yardım çağrısında bulunulmuştur. Bölgede koordinasyona destek sağlamak üzere Kahramanmaraş’a Kayseri Valisi, Hatay’a Mersin Valisi, Gaziantep’e Mardin Valisi, Adıyaman’a Tunceli Valisi, Osmaniye’ye Bingöl Valisi ve Malatya’ya Sivas Valisi görevlendirilmiştir.

Genelkurmay Başkanlığı tarafından bölgeye yönlendirilen ekipleri taşımak üzere 2 adet uçak görevlendirilmiştir. Tüm İl AFAD Müdürlükleri teyakkuza geçirilmiş olup arama ve kurtarma başta olmak üzere tüm ekipler bölgeye sevk edilmiştir.”

 

 

 

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN, KAHRAMANMARAŞ VALİSİ COŞKUN’U ARADI

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Pazarcık’ta yaşanan depremin ardından Kahramanmaraş Valisi Ömer Faruk Coşkun’u arayarak bilgi aldı.

Edinilen bilgiye göre Cumhurbaşkanı Erdoğan saat 04.17’de Kahramanmaraş’ın Pazarcık ilçesinde meydana gelen 7,4 büyüklüğündeki depremin ardından Kahramanmaraş Valisi Ömer Faruk Coşkun’u aradı.

Erdoğan, Coşkun’dan depremle ilgili bilgi aldı.

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL