Genel Güncel Yerel Siyaset

Cumhurbaşkanı çok beğendi, sipariş verdi… Menemen’den dünya liderlerine!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Menemenli Kültür ve Turizm Bakanlığı Çömlek Sanatçısı Ahmet Taşhomcu ve Menemen Belediye Başkan Vekili Aydın Pehlivan’ın dev vazo hediyesini çok beğendiğini aktaran Pehlivan, “Cumhurbaşkanımız Sayın Erdoğan’dan..

Cumhurbaşkanı çok beğendi, sipariş verdi… Menemen’den dünya liderlerine!
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Menemenli Kültür ve Turizm Bakanlığı Çömlek Sanatçısı Ahmet Taşhomcu ve Menemen Belediye Başkan Vekili Aydın Pehlivan’ın dev vazo hediyesini çok beğendiğini aktaran Pehlivan, “Cumhurbaşkanımız Sayın Erdoğan’dan Dünya Liderlerine hediye edilmek üzere vazo siparişi aldık. Bu Menemenimizin tanıtımı için çok önemli bir fırsat olacak” dedi.

Menemenli Kültür ve Turizm Bakanlığı Çömlek Sanatçısı Ahmet Taşhomcu’nun Menemen Belediye Başkan Vekili Aydın Pehlivan ile birlikte Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a dev vazo hediye ettiği gün önemli bir gelişme yaşandığı ortaya çıktı.

Menemen Belediye Başkan Vekili Aydın Pehlivan Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın vazoyu çok beğendiğini belirterek “AK Parti Genel Başkan Yardımcımız, İzmir Milletvekilimiz Hamza Dağ öncülüğünde hediye götürdüğümüz el emeği vazonun Sayın Cumhurbaşkanımız tarafından beğenilmesi bizim için çok kıymetliydi.

Gurur duyduğumuz görüşmemiz sırasında Menemen için de çok önemli gelişmeler yaşandı. Cumhurbaşkanımız Sayın Erdoğan’dan Dünya Liderlerine hediye edilmek üzere vazo siparişi aldık. Bu Menemenimizin tanıtımı için çok önemli bir fırsat olacak” dedi.

Dünya Şampiyonu Çömlek Ustası Ahmet Taşhomcu da “Cumhurbaşkanımıza vazoyu nasıl yaptığımı detaylarıyla anlattım. İlgisi karşısında çok heyecanlandım, gururlandım.

Cumhurbaşkanımız vazolardan yapmaya devam etmemi istediğini, ülkemize gelen Devlet Başkanlarına ve ziyaret edeceği liderlere hediye götürmek istediğini ifade etti. Ankara ziyaretinden döner dönmez kolları sıvadım ve çalışmalarıma başladım” diye konuştu

“Menemen ilçemizin tanıtımı için özel fırsat”
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Kasım ayında gerçekleştirdiği Menemen ziyareti anısına özel bir hediye için harekete geçtiklerini belirten Menemen Belediye Başkan Vekili Aydın Pehlivan, dünya şampiyonu Çömlek Ustası Ahmet Taşhomcu ile vazo yapmaya karar verdiklerini söyledi.

Önceki hafta 2.50 metre uzunluğundaki Cumhurbaşkanlığı forsu bulunan dev vazoyu AK Parti Genel Başkan Yardımcısı, İzmir Milletvekili Hamza Dağ öncülüğündeCumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a ulaştırdıklarını dile getiren Pehlivan, o gün yaşananları şöyle anlattı; “Sayın Cumhurbaşkanımız vazoyu görünce çok şaşırdı ve defalarca beğenisini dile getirdi.

‘Harikulade bir eser ortaya çıkarmışsınız. Çok güzel ve özel bir hediye olmuş. Ustalığa hayran kaldım’ dedi. Uzunca bir süre görüşme olanağı bulduk. İlçemizde neler yaptığımızı anlattık ve Menemen ilçemize dair projelerimizi sunduk. İçeride bulunduğumuz süre içerisinde çok önemli bir gelişme daha yaşandı.

Sayın Cumhurbaşkanımız, Dünya Şampiyonu aynı zamanda Kültür ve Turizm Bakanlığı sanatçısı olan Çömlek Ustamız Ahmet Taşhomcu ustamızdan diğer devlet başkanlarına hediye edilmek üzere farklı renk ve dekorlarda vazo siparişi verdi. Sanatçımız Ahmet Taşhomcu tarafından Menemenimizden çıkan eserlerin dünya liderlerine gidecek olması bizi dolayısıyla çok heyecanlandırdı.

Bu durumu, Menemenimizin tanıtımı ve ön plana çıkması için de çok önemli bir fırsat olarak görüyorum. İnşallah dünyanın dört bir yanından Menemen’imize geri dönüşü de olacaktır. Menemen’in kıymetlerinden Ahmet Taşhomcuile birlikte çok önemli ve unutamayacağımız bir ziyaret gerçekleştirmiş olduk.”

 

“Benim için onur”
Kültür ve Turizm Bakanlığı Çömlek Sanatçısı Ahmet Taşhomcu da, eseri yapmak için bir ay boyunca gece gündüz çalıştığını anlattı. Cumhurbaşkanı Erdoğan ile görüşmenin çok heyecan verici olduğunu kaydeden Taşhomcu, “Cumhurbaşkanımız için itinayla yaptığım vazoyu kendisine önceki hafta ulaştırdık.

Çok güzel bir eser ortaya çıktı. Forsunda kalıp kullanmadım, tamamen el yapımı bir vazo. Sadece forsunun yapımı 4 gün sürdü. Cumhurbaşkanımıza vazoyu nasıl yaptığımı detaylarıyla anlattım. İlgisi ve soruları karşısında çok heyecanlandım. Beğenisi bizleri çok mutlu etti ve gururlandırdı. Böyle bir eser beklemiyordu ve çok memnun oldu.

Fors olmadan 50 adet vazo yapmamı isteyerek, ‘Diğer devlet başkanlarına hediye edelim. Aynı boyutlarda olsun. Renk renk, dekor dekor yap’ dedi. Ben de Ankara’dan döner dönmez kolları sıvayıp yapmaya başladım.

İnşallah Menemen’den bütün dünya liderlerine Menemen çömleğini ve vazosunu tanıtırız. Tüm vazoların yapımı hiç durmadan devam edersem 6-7 ay sürecektir” diye konuştu.

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL