Yerel Siyaset

CHP’li Milletvekili Bayır Seferihisar’a gelen depremzedeleri ziyaret etti

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Milletvekil Tacettin Bayır ve Seferihisar Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İlçe Başkanı Senem Gürer Solak ile  Kahramanmaraş merkezli depremlerin ardından geçici olarak Seferihisar’da konaklayan depremzedeleri ziyaret etti. Afetin yaralarını hep..

CHP’li Milletvekili Bayır Seferihisar’a gelen depremzedeleri ziyaret etti

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Milletvekil Tacettin Bayır ve Seferihisar Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İlçe Başkanı Senem Gürer Solak ile  Kahramanmaraş merkezli depremlerin ardından geçici olarak Seferihisar’da konaklayan depremzedeleri ziyaret etti. Afetin yaralarını hep birlikte saracaklarını belirten Bayır çocuklarla özel olarak ilgilendi.

Türkiye’nin güneydoğusu 6 Şubat günü gerçekleşen depremin ardından evsiz kalan vatandaşlara İzmir’de geçici konaklama imkânı sağlandı. CHP Milletvekili Tacettin Bayır, Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İlçe Başkanı Senem Gürer Solak ve CHP ilçe yöneticileri Seferihisar’a gelen depremzedelere dayanışma ziyaretinde bulundu.

 

Depremzedelerin yaşadıkları sorunlar için ellerinden geleni yapacaklarını belirten CHP İzmir Milletvekili Tacettin Bayır, “İzmir’de dört milletvekili arkadaşım ile 30 ilçede bulunan depremzedeleri gezerek rapor tutacağız, on ilçe için il başkanlığı beni görevlendirdi. İlçeleri gezdik, İzmir’de 60 bine yakın depremzede bulunuyor.

Depremzedelerin büyük bir bölüm kamplarda, otellerde ve hayırsever yazlıkçıların evinde misafir ediliyor.

Depremzedelerin içinde öğrenci çocuklarımız var, bunların okula yerleştirilmesi uzaktan eğitim almasını sağlayacak araç gereçlere ihtiyaç var.

Yazlıklıklarda ve  otellerde kalan depremzedeler 15 Nisana’a kadar otel ve yazlıkları boşaltılması isteniyor, tekrar taşınmaları söz konusu olacak. İlçelerin kaymakamları ve vali beyler konuşup kamplara alınmalarını sağlayacağım, daha derli toplu olacaklar.

Tabi bu kamplarda öğrencilerimizin yıl kaybetmemeleri için kamplardan servislerle gidip gelmelerini sağlayacağız.  Gıda ve kılık kıyafet yardımı konusunda yerel yönetimlerimiz çok başarılılar.

Her belediye başkanı ilçesinin spor salonunu adeta bir alışveriş merkezine dönüştürmüşler, bu konuda depremzedeler çok rahatlar.

İzmir halkıda çok yardımsever.

Depremzedeler bu anlamda çok mutlular, biz İzmir halkını böyle tanımıyorduk, bilmiyorduk diyorlar. Sadece bir ilçede yiyecek konusunda sıkıntı yaşandı, bir iş adamı grubunun yemeği taahhüt ettiğini ancak zaman zaman ekmek, yoğurt gibi eksiklik olduğu ifade edildi. İlçenin esnaf odası başkanını ziyaret ettim, rica ederek yoğurt ve ekmeği pazarlık ettik.

İki ay boyunca ekmek ve yoğurt sorununu çözdük. Parçalı halde duran depremzedeleri mevcut kampları açıp yerleştirebilirsek sadece o kampta bu yaz tatil yapacak vatandaşlarımız tatil yapamayacak.

Çünkü en iyi ihtimal  ile TOKİ deprem bölgesindeki konutları bir buçuk iki yıl içinde yapacağını düşünüyoruz. Bunun 3 yıl olduğunu varsayalım burada kalan misafirlerimizin başımızın üstünde yeri var ama en az iki üç yıl onları misafir edeceğiz, bu süreçte onların ihtiyaçlarını sağlamak bizim boynumuzun borcu” ifadelerini kullandı.

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL