İzmir

CHP İzmir İl Kongresinde yumruklar konuştu

İl başkanını seçmek için sandık başına giden Cumhuriyet Halk Partisi İzmir İl Örgütü seçiminde blok listeli seçim yapılması için divana öneri sunulması sonrası büyük gerginlik yaşandı. Oturuma ara verilmesinin ardından..

CHP İzmir İl Kongresinde yumruklar konuştu
İl başkanını seçmek için sandık başına giden Cumhuriyet Halk Partisi İzmir İl Örgütü seçiminde blok listeli seçim yapılması için divana öneri sunulması sonrası büyük gerginlik yaşandı. Oturuma ara verilmesinin ardından kongre yeniden başladı.

 Cumhuriyet Halk Partisi  İzmir İl kongresinde günlerdir devam eden çarşaf-blok liste tartışmaları kongre gününde kavgaya neden oldu.

152 delegenin blok liste için öneri vermesi sonrası çarşaf liste savunucuları kongrede gerginlik çıkardı. İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin koruma ekibinin protesto edenleri kürsüden uzak tutması için müdahale etmesi sonrası gerginlik kavgaya dönüşürken, yumruklar konuştu.

1 saatlik aranın ardından kongre yeniden başladı.

Divan başkanı salonu yatıştırmaya çalışsa da iki taraf arasındaki gerginlik büyüdü. Taraflar Aslanoğlu ve Özgür Özel’e yönelmesi sonrası ipler koparken, Soyer ve Aslanoğlu güvenlik aracılığı ile salondan güçlükle çıkartıldı.

Yaşanan arbedede milletvekilleri ve konuk parti temsilcileri kavga arasında kalırken güvenlik güçleri belediye başkanlarını korumak için salona girdi.

Yaşanan tartışmada ayrıca bir partili kürsüdeki mikrofonu alması ise dikkat çekti.

Oktay GÜÇTEKİN / EGEDESONSÖZ

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL