Yerel Siyaset

CHP Çiğli’de kongreye iptal başvurusu!

CHP Çiğli’de yaşanan kongre sürecinde yaşananların yankılarını sürmeye devam ediyor. Resmi olarak CHP Çiğli İlçe Başkanı olan Mert Özcan, kongrede yaşananlar sonrasında 200’den fazla delegenin imzaladığı tutanakla kongrenin iptali ve..

CHP Çiğli’de kongreye iptal başvurusu!

CHP Çiğli’de yaşanan kongre sürecinde yaşananların yankılarını sürmeye devam ediyor. Resmi olarak CHP Çiğli İlçe Başkanı olan Mert Özcan, kongrede yaşananlar sonrasında 200’den fazla delegenin imzaladığı tutanakla kongrenin iptali ve olağanüstü kongre yapılmasını talep etti.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İzmir Örgütü’nde ilçe kongreleri biterken Çiğli Kongresi’nde yaşananlar gündemi sarstı.

Kongrede tek adaylı seçim sürecinde Erkan Akar 197 oy alarak yeni ilçe başkanı olmuştu. Oylama öncesinde bazı delegeler oy atmama kararı almış ve Akar 435 delegeden yalnızca 197 oy alabilmişti.
Olaylı kongrenin yankıları sürerken bir önemli gelişme daha yaşandı. İlçe Seçim Kurulu’na kongrenin iptali için resmi başvuru yapıldı.

TUTANAKLA BAŞRURULAR YAPILDI

Yeni İlçe Başkanı Akar, halen daha mazbatasını almadığı için resmi olarak CHP İlçe Başkanı olan Mert Özcan, seçime tek adaylı gidilmeden önce başkan adayları olan Şirin Akgül ve Hüseyin Çetin tarafından salonda tutulan ve 200’den fazla delegenin imzaladığı tutanaklarla birlikte kongrenin iptal edilmesi ve olağanüstü kongreye gidilmesi talebinde bulundu.

Kongrenin iptaline gerekçe olarak seçim gününde sandıklara olan müdahale, kabinlerin bulunduğu bölümlere olan müdahale, bir şahsın seçim sandığını fırlatarak kırması, delegelerin kavga içerisinde kalma korkusuyla oy kullanmadan salonu terk ettiği olarak gösterildi

EGEDESONSÖZ

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL