Güncel Yerel Siyaset

Ak Partili Hamza Dağ “2023 için taarruz zamanı geldi”

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve İzmir Milletvekili Hamza Dağ, 2023 seçimlerinin startını verdiklerini belirterek “Allah’ın izniyle 2023’te cumhurbaşkanımızı bugüne kadar almış olduğu oyların daha üstünde daha fazla oy alarak..

Ak Partili Hamza Dağ “2023 için taarruz zamanı geldi”

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve İzmir Milletvekili Hamza Dağ, 2023 seçimlerinin startını verdiklerini belirterek “Allah’ın izniyle 2023’te cumhurbaşkanımızı bugüne kadar almış olduğu oyların daha üstünde daha fazla oy alarak yeniden cumhurbaşkanı seçeceğiz” dedi.

 

Dört günlük programı dahilinde İzmir’de bulunan Hamza Dağ, Buca’da düzenlenen kahvaltıda partililerle bir araya geldi. AK Parti Buca İlçe Başkanı Hakan Kalfaoğlu’nun ev sahipliğinde gerçekleşen toplantıya, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Kızılcahamam’da düzenlediği kamptan selamlarını getirdiğini ifade ederek konuşmasına başlayan Hamza Dağ, gelinen süreçte artık seçimlere hızla taarruz zamanının geldiğini söyledi.

 

Partinin ekonomik programının 5 sayfalık bir broşür haline getirdiklerini anlatan Dağ, “Türkiye’deki teşkilatlarımızın gücünü göreceğiz. 10 milyon haneye bu broşürleri ulaştıracağız. Buca’da 100 bin broşürü rahat bir şekilde dağıtılması gerekir. 2023’e giden bu yolda önümüzde artık 18 aylık bir süreç var. Sahada daha yoğun bir şekilde mücadele edeceğiz. Bizim siyasetimizin özü, yüz yüze siyaset. O alanı boş bırakmayalım. Bizi buralara getiren yüz yüze siyasettir. Onu gösterdiğimiz zaman netice alabiliriz. Hırsla, cesaretle, heyecanla ve birlik beraberlik içinde devam edeceğiz. Allah’ın izniyle cumhurbaşkanımız bugüne kadar almış olduğu oyların daha üstünde yeniden cumhurbaşkanı seçeceğiz” dedi.

 

“Bu milletin lideri Recep Tayyip Erdoğan”

 

Yarı Buca ’lı sayıldığını, memleketinden okumak için İzmir’e geldiğinde gözünü Buca’da açtığını ve çeşitli mahallelerinde öğrencilik ve stayjer avukatlıkla birlikte 7 senesinin geçtiğini anlatan Hamza Dağ, “Bugün dünyada herkesin gıptayla baktığı, neresinden engel olabiliriz dediği ama olamadığı süreç yaşıyoruz. Bir düşünün 15 Temmuz gecesi bu millet büyük bir destan yazdı. Liderinin arkasında darbelerin en çetinini yaşadı. Darbelerde eskiden bazı kurallar olurdu. Köprüde şehit olan bir amca köprüye doğru giderken etrafındakiler “Amca köprüye gidiyorsun ama köprüde askerler var, ateş ediyor diyorlar” amca da “Oğlum ben 60 darbesini gördüm, 80’i de gördüm, bu ülkenin askerleri darbe de yapsa vatandaşına silah sıkmaz” diyor. 15 Temmuz gecesi uçaktan bomba attılar bomba. Gözü dönmüşlüğü düşünebiliyor musunuz? Bu millet kendi canını ortaya koydu ve onlara fırsat vermedi. Peki o teşebbüs edenler arkalarında Uluslararası bir güç olmadan böyle bir darbeye yeltenebilecekler miydi. O darbeyi planlayan pensilvanya ve onların Türkiye deki uzantıları teröristler böyle bir darbeyi planlama imkanı var mıydı? Biz o gece destan yazdık. Peki böyle bir destan yazdık da sonrasında yaptığımız hamleler aslında 2002’den beri geliyordu ama artık daha bağımsız hamleleri daha rahat bir şekilde harekete geçirme imkanı oldu. Suriye’nin kuzeyinde birileri terör devleti oluşturup sürekli olarak bu ülkeyi rahatsız etme hedefindeydiler. 15 temmuzdan sonra ilk operasyon 24 Ağustos El Bap Cerablus sonra da Afrin son olarak Kamışlı bölgesi 3 operasyonla o bölgede bizim sınırlarımıza yakın bir terör oluşumunun önüne geçmiş olduk. Yetti mi? Yetmez. Çünkü bu ülkenin insanları hem kendi ülkesinde huzurla yaşamalı hem de hakkını sonuna kadar savunmalı. Onu savunmaktan da bir saniye imtina etmeyen bir lideri var. O da Recep Tayyip Erdoğan” dedi.

 

“Dünyanın dört bir yanında Türkiye var”

 

Doğu Akdeniz’de yıllardır hidro karbon arayıp bundan büyük bir gelir uman uluslararası batılı devletler Türkiye’yi saf dışı bırakma planları olduğunu belirten Hamza Dağ. “Yahu sizin de burada sınırınız var burdan siz de şöyle bir şey alın demediler” Böyle uygun görmediler. Bırakın oradan bir hisse vermeyi bu ülkeye bu ülkenin sınırlarından batıya  gidebilecek bir itikalden bu ülkenin bir pay almasını düşünerek daha maliyetli olmasına rağmen Doğu Akdeniz’de çıkan hidro karbonu Yunanistan üzerinden Avrupa’ya götürmenin planını yaptılar. Dünyanın ihtiyacı olan hidro karbon ihtiyacının yüzde 50’ye yakını doğu Akdeniz’de. Şimdi çıkmış adamlar ne işiniz var Doğu Akdeniz’de diyor. Ya siz düşmansınız, düşman. Bakarsınız sosyal medyaya sanki yanlış bir şey yapıyoruz. Sanki kendi emellerimiz için yapıyoruz. Kardeşim bu ülke için yapıyoruz. Karabağ’da yaptıklarımız ortada. 44 günde Karabağ’da zafer elde ettik. İHA’lar ve SİHA’larla verdiğimiz destekler sayesinde. Ama çıktı bunlar Karabağ’a şurdan şu gidiyor diyor. Yahu siz hainsiniz. Sizde gerçekten nasıl bir anlayış var anlamak mümkün değil. Biz ilçelerde büyükşehir de eleştirilerimizi söylüyoruz onlar da söylüyor ama milletin ortak değerleriyle birlikte olmak lazım. Ama bunlarda bu yok. Böyle bir muhalefet anlayışı da olmasa bu ülke 5 kat 10 kat daha büyür. Bu genişleme bu ilerleme tabiki birilerini rahatsız ediyor. Hedefleri de net. 2023’te Recep Tayyip Erdoğan’ı bu ülke yönetiminden uzaklaştırmak gibi bir hedefleri var. Başarabilir mi? Başaramazlar. Bugüne kadar başarabildiler mi? 2023’te başarabilecekler mi? Başaramayacaklar Allah ‘ın izniyle. O da bize düşüyor” dedi.

 

“Sözde ekonomistler nerede?”

 

Doların her gün yükseldiği günlerde  bunun rasyonel bir karşılığı olmadığını defalarca söylediğini sözlerine ekleyen Hamza Dağ, “Bu ülkede sadece ana muhalefet değil sözüm ona birkaç kitap okumuş ekonomistler var. Televizyon televizyon gezip, sosyal medya hesaplarıyla bir sürü manipülasyon yaptılar. Dolar 30 lira olacak, 40 lira olacak dediler. Bunları söyleyenler oldu. Neredeler şimdi ha? Çıkıyorlar mı? Soyadı Demirtaş olan biri vardı. Sürekli konuşuyordu, şimdi nerede? Sesi çıkıyor mu? Yok bitti. Ortaya bir tablo koyamadınız. Bu ülkeye, bu ülkenin insanına bu kadar düşman olunur mu” diye konuştu.

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL