Yerel Siyaset

CHP Bayraklı’nın yeni başkanı belli oldu! Koltuk o isme emanet

Cumhuriyet Halk Partisi İzmir’de olağanüstü kongresini gerçekleştiren son ilçe olan Bayraklı’da seçim sona erdi. Yeterli imzayı toplamayı başaran Samed Tekin, Memet Yılmaz ve Didem Gültekin’in yarıştığı seçimde; Gültekin, 199 oy..

CHP Bayraklı’nın yeni başkanı belli oldu! Koltuk o isme emanet
Cumhuriyet Halk Partisi İzmir’de olağanüstü kongresini gerçekleştiren son ilçe olan Bayraklı’da seçim sona erdi. Yeterli imzayı toplamayı başaran Samed Tekin, Memet Yılmaz ve Didem Gültekin’in yarıştığı seçimde; Gültekin, 199 oy alarak CHP Bayraklı’nın yeni başkanı seçildi

 Cumhuriyet Halk Partisi İzmir’de son dönemlerde yaşanan görevden almalar ve istifalar ile olağanüstü kongre sürecine giren 4 ilçeden sonuncusu olan Bayraklı’da delegeler sandık başına gitti.

CHP İzmir’de geçtiğimiz aylarda 17 kişilik ilçe yönetiminin 10’unun istifa etmesi sonrası yönetimi düzen CHP Bayraklı eski Başkanı Pınar Susmuş’un ardından ilçede ‘yeni başkan kim olacak’ soruları sorulmaya başlanmıştı.

Susmuş’un ardından ise İl Yönetimi geçici yönetim olarak 13 Aralıkta Necati Şahin atanırken, atamanın üzerinden yaklaşık olarak 4 ay geçmesi sonrası ise sandık kurulma kararı alınmıştı.

YENİ BAŞKAN BELLİ OLDU
Cumhuriyet Halk Partisi Bayraklı’da ilçe yönetiminin istifası sonrası başlayan seçim süreci bugün gerçekleştirilen olağanüstü kongre ile tamamlandı.

Samed Tekin, Memet Yılmaz ve Didem Gültekin’in arasında gerçekleşen seçim yarışında en yüksek oyu alan Didem Gültekin CHP Bayraklı’nın yeni başkanı oldu.

369 delegenin oy kullandığı seçimlerde Didem Gültekin’in 199 oy aldığı kongrede Memet Yılmaz 102 oy alarak ikinci olurken Samet Tekin ise 64 oy aldı.

YENİ BAŞKAN GÜLTEKİN’DEN İLK AÇIKLAMALAR: YOLUMUZ AÇIK OLSUN!
Seçim sonrası açıklamalarda bulunan Didem Gültekin birlik ve beraberlik mesajı verirken, “Adaylık konuşmasında söz vermiştim. Liste rengi oktur hepimiz biriz diye. Ben inanıyorum kiiktidara yürüdüğümüz bu süreçte Memet Abim de Samet Abim’de bizleri asla yalnız bırakmayacaktır. Biz bugün burada bile dayanışma örneği gösterdik. Çünkü biz CHP ailesiyiz. Biz inanıyoruz biz kararlıyız biz iktidara yürüyoruz. Geliyor gelmekte olan diyoruz. Tüm delegelerimize, büyüklerimize, kardeşlerimize, kadınlarımıza en çok  da geçlere teşekkür etmek istiyorum. Biz bu yolda omuz omuza 2023’de CHP’yi iktidara Genel Başkanımızı da Cumhurbaşkanlığına taşımaya söz veriyoruz. Bayraklı’dan iktidar ateşini yakacak mıyız? Yolumuz açık olsun” diye konuştu.

SANDAL: BU SAATTEN SONRA HEPİMİZ BİRİZ
Kongre sonrası değerlendirmelerde bulunan Bayraklı Belediye Başkanı Serdar Sandal ise ilçede bundan sonra birlikte ve beraberlik olacağını vurgularken, “Burası Bayraklı. Burada kavga, gürültü olmaz. Burada örgüt, ele ele kol kola. Bu saatten sonra Bayraklı siyasal özgürlüğünü ilan etmiştir. Bütün arkadaşlarımızla el birliği içerisinde yolumuza devam edeceğiz. Bizim için listenin rengi önemli değil. Bu saatten sonra hepimiz biriz. Dün dünde kaldı. Yarına dair konuşacağız” ifadelerini kullandı.

KONGRE SALONUNDA SIKI ÖNLEM
Bayraklı’da yer alan Havuz Düğün Salonu’nda gerçekleştirilen kongrede sıkı güvenlik önlemleri alındı. Salon dışında özel güvenlik tarafından tek tek katılımcılar aranırken ayrıca salonda bomba araması da gerçekleştirildi. Polis memurları aramayı ‘il yönetiminin talebi’ olduğunu ifade etti. Aramayla ilgili il ve ilçe yönetimi  ise ‘böyle bir talebimiz yok’ dedi.

DİVAN BAŞKANI OKAY OLDU
Kritik kongrede divan başkanlığı görevine CHP Parti Meclisi Üyesi Hakkı Süha Okay getirildi. Kongreye CHP İzmir İl Yöneticileri, DEVA Partisi, İYİ Parti, Demokrat Partisi ilçe başkanları ve yönetimi düşürülen Pınar Susmuş da katıldı.

ŞAHİN: BAŞARILI BİR SÜREÇ GEÇİRDİĞİMİZE İNANIYORUM
Kongre açılışını yapan Necati Şahin, “İlimiz tarafından geçici yönetim olarak atandık. İçinde bulunduğumuz süreç içerisinde örgütümüzün derlenmesi toplanmasıyla ilgili çalışmalar yaptık. Mahallelerin tamamında delege ve mahalle toplantılarımızı yaptık. Başarılı bir süreç geçirdiğimize inanıyorum. Bu kongrenin Bayraklımıza, İzmir’imize ve ülkemize hayırlısı olmasını diliyorum” dedi.

OKAY: DOSTLARIMIZIN DA  KABULÜ OLURSA…
Divan Başkanlığına getirilen CHP Parti Meclisi Üyesi Hakkı Süha Okay açıklamalarda bulunurken, “Bu kongrenin ev sahibi benim. An itibari ile ev sahibi benim. Oy birliği ile ben ve divanda görev yapacak olan arkadaşlarımız görevine layık bir şekilde çalışacaktır. Bundan hiçbir arkadaşımın endişesi olmasın. Bir kez daha gösterdiğiniz güven için teşekkür ediyorum. İzmir’i özlemiştim. Bayraklı’da böylesine heyecanlı coşkulu ve yoğun katılımlı kongreden mutluluk duyuyorum. Er veya geç nihayetinde 2023’ün Haziran’ında erken seçim olur, baskın seçim olur veya anayasal tanımına göre seçimin yenilenmesi olur, Türkiye bir seçim yaşayacak. Bu seçim Türkiye’nin  kader seçimi. Geçmişte çok seçimlere girdik. Belki kader seçimi lafını çok kullandık ancak bu kez seçim diğerlerinden farklı. Bu seçim Türkiye’nin köprüden önceki son çıkışıdır. Türkiye’de otoriter seçim ile demokrasi arasında bir gelgit yaşanmıştır. 16  Nisan referandumu ile Türkiye’de rejim değişikliği yaşanmış ve bunun için tek adam rejimi olmuştur. Demokrasiyi getiren CHP olarak yeniden demokrasiyi getirmek için yola çıktık. Ancak değişen seçim modeli nedeniyle bu kez demokrasiyi getirmek için kimi paydaşlarımız ile birlikte yola çıktık. Millet ittifakı adı altında yeniden demokrasinin inşası için öncelikle 28 Şubat tarihinde 6 siyasi parti lideri ortak mutabakat metni imzaladı. Bizim mücadelemiz demokrasi mücadelesi. İzmir’de siyaset Anadolu’ya göre çok daha kolay ç Ancak bu kez seçim çok daha farklı olacak. Biz CHP’liler için  dostlarımızın da  kabulü olursa cumhurbaşkanımız CHP’li olacak. Biz CHP’lilerin gönlünde Cumhurbaşkanı adayının CHP Lideri’nin olması geçmektedir” ifadelerini kullandı.

TEKİN: BİZ HERHANGİ BİR PARTİ DEĞİLİZ
Yapılan kura sonrası ilk konuşmayı gerçekleştiren CHP Bayraklı İlçe Başkanı Adayı Samet Tekin, “Benden duyacaklarınız 4 ay önce çıktığımız bu yolda benden duyduğunuz bir çok şeyle benzer olacak. Biz Bayraklı’da mahallelerimizde ilk kez bir şey gerçekleştik ve dedik ki delegelerimizin görüşleri fikirleri doğrultusunda çalışacağız ve tüm delegeleri kağıt üzerinde yazmayacağız ve ikinci toplantıda bize önerecekleri yöneticiler ile çalışacağız. Biz her mahallemizde ikişer toplantı yaptık, yönetim anlayışımızdan bahsettik ve yöneticilerinizin kendi ilçelerinden seçip vermelerini ve CHP’liliğe yakışır bir şekilde kendilerinin delege seçen kişilere sorarak yapması gerektiğini söyledik.  Biz yola çıktığımızda ne yazık i içimizde oluyor böyle şeyler, bazı kişilerin iyi niyetli olduğuna inanmıyorum. Bazı şeyleri defalarca söylemenize rağmen onun öyle olmadığını sıralar söylerler. Tabii ki bu bizi yıldırmadı ancak partimiz adına üzüldük. Biz herhangi bir parti değiliz.Biz CHP’yiz… Üzerimizde CHP’li olmanın getirdiği bir ağırlık vardır. Bunlardan biri benim kimin adayı olduğum yönündeki dedikodular.  Ben kimsenin adamı değilim. Beni adamı yapacak kişi daha anasının karnından doğmadı. Ben örgütün partimin adayıyım. örgütün kalbinden geliyorum. 10 yaşından beri CHP’nin halk evlerinde yetiştim. Dolayısıyla kimsenin adamı değilim. Bana destek verenler var onlara da teşekkür ediyorum. ancak kimsenin adamı değilim” dedi.

Sözlerine kimsenin adayı olmadığı ile devam eden Tekin şunları söyledi:
“Pınar Susmuş hanımefendinin yönetimini düşürülmesinden sonra oturup, madem böyle bir boşluk oldu bende adaya olayım demedim. Beni 100’e yakın delegemiz aradı. Bu taşın altına elimi koymam gerektiğini, bu yola benle çıkmak istediklerini söyledikleri için ben bu yola çıktım.Bugüne kadar CHP ile ilgili üzerime hangi görev düştüyse yaptığım gibi bundan sonra da böyle yapacağımı söyledim. Benim adaylık sürecim böyle başladı. Siyaset öyle bir şey ki içine girdiğinizde çıkamıyorsunuz. Ben 4 işlemi delege sayısını hesaplayarak geliştirdim. Hangimiz seçilirsek örgütümüzün emrinde çalışmaya devam edeceğiz. Bizim bir diğer amacımız da artık ülkemize musallat olmuş AKP iktidarında kurtulmak için elimizden geleni yapmak için aday olduk. Bana sen Sayın belediye başkanı ile kavga etmeye geliyorsun dediler. Güldüm… Bunu her yerde söyledim. Benim CHP içinde en başta belediye başkanı olmak üzere kimse ile sorunum yok, olamazda. Benim kimse ile kavga edecek vaktim yok.Ben haftanın  6 günü yönetim kadrom ile çalışmaya geliyorum. Haftanın 1 günü ilçe binasında olacağız onda da bizi ilçede ziyaret etmek isteyenleri ağırlayacağız. Diğer kalan günler sokak sokak ev ev gezeceğiz. Bizim çok çalışmaktan başka çaremiz yok.  Ben kimse ile kavga etmeyeceğim dedim ancak beni yakın tanıyanlar bilir ben partizan biriyimdir. Bugüne kadar herhangi bir partili beni aradığın onun için yapabileceğim bir şey varsa bunu asla geri çevirmedim. Seçimin sonucu ne olursa olsun bu değişmeyecek. Benim partimin hakkını yiyen, örgüt üyemin hakkını yiyen, onun işi aşı ile oynayan kim olursa olsun onun karşısında duracağım. Ben kimseye boyun eğmedim, kimseye de eğmem. Biz göreve geldiğimizde birlikte yöneteceğiz. Mahallelerde çalışma yönetimleri oluşturacağız. Her ay o mahallede çalışma grupları ile toplantı yapıp önemli kararları birlikte olacağız. İlçe binamız ile ilgili bir sıkıntımız var onunda yerini mümkün olursa değiştirmek istiyoruz. Bir diğer projemizde istihdam masası kuracağız. Bir tarafta işe ihtiyacı olan partilimiz ile işçiye ihtiyacı olan partilimizi buluşturmak.”

YILMAZ:  13 BİN ÜYE İÇİNDE PARTİ POLİTİKAMIZI OKUYANLARIN SAYISI 300’Ü GEÇMEZ
Tekin’in ardından kürsüye çıkarak açıklamalarda bulunan ilçe başkanı adayı Memet Yılmaz, “Örgütünden haberi olmayanın başarıya ulaşması mümkün değildir. Biz Kuva-i Milliye’nin torunlarız.Biz Mustafa Kemal’in askeriyiz. Örgütümün her ferdi önemli bir değerdir.  1881 yılında dünyaya geldim ben. Çünkü o mavi gözlü çocuk dünyaya geldiğinde Türkiye Cumhuriyeti’nin kaderi o zaman başlamıştı. Biz o kaderin içinde dünyaya gelen CHP’nin birer neferleriyiz.  Emekçi kardeşlerimizin asla hiçbir şekilde ötelenmesini itelenmesini korkutulmasını istemeyiz. Hiçbir CHP’li arkadaşımın da buna yelteneceğine inanmıyorum.  Dünyada  ekonomi çok sonsuz bir boyutta geriye gitmekte ve insanlarımız açlıkla terbiye edilmeye çalışılmaktadır.Bizler ülke olarak kötü yönetildiğimiz için bundan çok büyük acılar ile nasibimiz alıyoruz.Biz kadınlarımızın her zaman ön saflarda yürümesi için önümüzü ilikleyeceğiz ve kol kola yürüteceğiz.Bizim kadınlarımız baş tacıdır. Onlar analarımızdır, bacılarımızdır, kardeşlerimizdir, avratlarımızdır, sevgililerimizdir. Onların kılına en ufak bir zarar gelmesine gönlümüz asla razı olmayacaktır. Ben 90 gündür mahalleleri geziyorum. Vatandaşlar ile yapmış olduğumuz konuşmalarda son derece acı günler yaşadığımız görüyoruz. Tüm bunları bilerek Bayraklı’da çalışmak ve particimizi iktidar yapmak önceliğimizdir. Bu kongreyi keşke yaşamasak. Bir yönetimimiz ve bir de ilçe başkanımız vardı. Ancak biz 90 günden fazladır içe dönük mücadele veriyoruz. Bu partide hiçbir arkadaşıma haksız yapılmasına tahammül edemiyorum, etmeyeceğim.  Ancak tüzük program ve politikalarımıza ters düşülmediği sürece.  Bazı eksikliklerimizi söylememiz lazım. Bizim 13 bin üyemiz var Bayraklı’da.  Acı şeyler gördüm mahallelerimizde. Biz hiç okumamışız. Partilerimizi eğitmemişiz. Parti politikamızı 13 bin kişi içinde en fazla okuyan sayısı 300. Biz yönetimde olduğumuzda eğitilmiş üye sayısını uç noktalara çıkaracağız. Bayraklı’da bir ilçe binamız var ancak Bayraklı’da CHP kurumsallaşamamış. Son dönemlerde bu yapılmaya çalışılıyordu ancak keşke buna ket vurulmasaydı. Biz Bayraklı’da, yönetimimiz, belediye başkanımız ve delegelerimiz ile kenetleneceğiz ve Genel Başkanımız’ı Cumhurbaşkanı yaparak iktidara yürümek zorundayız. Biz dostluğa ve kardeşliğe kucak açacağız” diye konuştu.


GÜLTEKİN: BAYRKALI’DA 101 BİN OLAN CHP OYUNU…

Konuşma sırasına göre son olarak kürsüye çıkan ve konuşmasını gerçekleştiren Didem Gültekin ise, “Geliyoruz… Kadınlar, gençleri, işçiler, çiftçiler, ezilenler… Omuz omuza iktidara geliyoruz. Biz kadınlar olarak kimsenin avradı değil, Cumhuriyetin kadınlarıyız. Türkiye’nin geldiği ortam ortada. Karşımızda 20 yıllık bir iktidar yok. Cumhuriyet kurulduğundan beri içindeki öfkeyi kini kartopu gibi büyüten bir güruh ile karşı karşıyayız. Bunlar geldiklerinde önce insanlarımız yoksullaştırdılar, sonra kendilerine mecbur bıraktılar. Bugün Türkiye’de insanlar kutuplaştırılmış vaziyette. CHP öyle bir partidir ki. CHP devleti kuran bir partidir. Savaş meydanlarında kurulmuştur. Bugün Cumhuriyet’in köklerine dinamit koyulmuş durumda.Biz bugün bunlarla mücadele edeceğiz. Türkiye’de bugün sosyolojik bir değişim var. Liderimiz 6 farklı siyasi görüşü memleket kaygısı ile bir araya getirdi. Bu noktada muhalefet başka bir boyuta gelmiştir. Toplumsal muhalefete gelmiştir. Bizler yerellerde sağladığımız başarıyı omuz omuza genel iktidara taşımak zorundayız. Bana bu yolu Mustafa Kemal işaret etti. Gün birlik olma günü omuz omuza verme gündür. Biz tertemiz yeni bir sayfa açmak istiyoruz. Kavgasız tartışmasız tek hedefi iktidar olan bir safta… Biz her evde her sokakta olacağız. Bu mesela parti meselesi değil, memleket meselesidir.  Bugün CHP örgütü burada bir kişiyi yeni bir kadroyu değil, yeni bir anlayışı seçiyor. 6 farklı siyasi görüş bir araya geldiyse biz CHP olarak omuz omuz birlikte iktidar mücadelesi vereceğiz. Benim ilçe başkanı adayı olmakta tek bir amacım vardır. Bayrkalı’da 101 bin olan CHP oyunu 150 bin yapıp genel başkanımızı Cumhurbaşkanlığına taşımaktır. Sıkmadık el, girmedik ev bırakırsak ve sokaklardan uzak durursak namerdiz. Ben örgütten geliyorum. Hayatımı bu parti için feda ettim, helali hoş olsun, bir canım var bu partiye feda olsun. Ben CHP’liyim. Ben tepeden tırnağa Bayraklılıyım. Bu demokratik bir yatıştır ve örgüt iradesi tecelli edecektir. Yarın sabah uyandığımızda beyaz, mavi ve sarı listede bizim. Kazanan CHP olacak, kazanan Bayraklı olacak. Yetki verin iktidara gelelim.” açıklamasını yaptı.

LİSTELER BELLİ OLDU:


Oktay GÜÇTEKİN / EGEDESONSÖZ –

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL