Bayraklı Siyaset Yerel Siyaset

CHP Bayraklı Kongreye Gidiyor

Cumhuriyet Halk Partisi İzmir’de yoğun tartışmalara neden olan Bayraklı’da ilçe örgütü bugün sandık başına gidiyor. Yoğun güvenlik önlemlerinin alındığı kongrede yeterli imzayı toplayan Samed Tekin, Memet Yılmaz ve Didem Gültekin..

CHP Bayraklı Kongreye Gidiyor
Cumhuriyet Halk Partisi İzmir’de yoğun tartışmalara neden olan Bayraklı’da ilçe örgütü bugün sandık başına gidiyor. Yoğun güvenlik önlemlerinin alındığı kongrede yeterli imzayı toplayan Samed Tekin, Memet Yılmaz ve Didem Gültekin yeni ilçe başkanı olmak için yarışacak.

Cumhuriyet Halk Partisi İzmir’de son dönemlerde yaşanan görevden almalar ve istifalar ile olağanüstü kongre sürecine giren 4 ilçeden sonuncusu olan Bayraklı’da delegeler sandık başına gidiyor.

CHP İzmir’de geçtiğimiz aylarda 17 kişilik ilçe yönetiminin 10’unun istifa etmesi sonrası yönetimi düzen CHP Bayraklı eski Başkanı Pınar Susmuş’un ardından ilçede ‘yeni başkan kim olacak’ soruları sorulmaya başlanmıştı.
Susmuş’un ardından ise İl Yönetimi geçici yönetim olarak 13 Aralıkta Necati Şahin atanırken, atamanın üzerinden yaklaşık olarak 4 ay geçmesi sonrası ise sandık kurulma kararı alınmıştı.

Bugün gerçekleştirilecek kongrede ise 3 adayın yarışacak.  Bayraklı’ya geçici yönetim olarak atanan Necati Şahin’in aday olmayacağını duyurduğu kongre de yeterli imzaları toplayan Samed Tekin ve Memet Yılmaz ve Didem Gültekin, CHP Bayraklı’nın ynei ilçe başkanı olmak için yarışacak.

KONGRE SALONUNDA SIKI ÖNLEM
Bayraklı’da yer alan Havuz Düğün Salonu’nda gerçekleştirilen kongrede sıkı güvenlik önlemleri alındı. Salon dışında özel güvenlik tarafından tek tek katılımcılar aranırken ayrıca salonda bomba araması da gerçekleştirildi. Polis memurları aramayı ‘il yönetiminin talebi’ olduğunu ifade etti. Aramayla ilgili il ve ilçe yönetimi  ise ‘böyle bir talebimiz yok’ dedi.

DİVAN BAŞKANI OKAY OLDU
Kritik kongrede divan başkanlığı görevine CHP Parti Meclisi Üyesi Hakkı Süha Okay getirildi. Kongreye CHP İzmir İl Yöneticileri, DEVA Partisi, İYİ Parti, Demokrat Partisi ilçe başkanları ve yönetimi düşürülen Pınar Susmuş da katıldı.

ŞAHİN: BAŞARILI BİR SÜREÇ GEÇİRDİĞİMİZE İNANIYORUM
Kongre açılışını yapan Necati Şahin, “İlimiz tarafından geçici yönetim olarak atandık. İçinde bulunduğumuz süreç içerisinde örgütümüzün derlenmesi toplanmasıyla ilgili çalışmalar yaptık. Mahallelerin tamamında delege ve mahalle toplantılarımızı yaptık. Başarılı bir süreç geçirdiğimize inanıyorum. Bu kongrenin Bayraklımıza, İzmir’imize ve ülkemize hayırlısı olmasını diliyorum” dedi.

OKAY: DOSTLARIMIZIN DA  KABULÜ OLURSA…
Divan Başkanlığına getirilen CHP Parti Meclisi Üyesi Hakkı Süha Okay açıklamalarda bulunurken, “Bu kongrenin ev sahibi benim. An itibari ile ev sahibi benim. Oy birliği ile ben ve divanda görev yapacak olan arkadaşlarımız görevine layık bir şekilde çalışacaktır. Bundan hiçbir arkadaşımın endişesi olmasın. Bir kez daha gösterdiğiniz güven için teşekkür ediyorum. İzmir’i özlemiştim. Bayraklı’da böylesine heyecanlı coşkulu ve yoğun katılımlı kongreden mutluluk duyuyorum. Er veya geç nihayetinde 2023’ün Haziran’ında erken seçim olur, baskın seçim olur veya anayasal tanımına göre seçimin yenilenmesi olur, Türkiye bir seçim yaşayacak. Bu seçim Türkiye’nin  kader seçimi. Geçmişte çok seçimlere girdik. Belki kader seçimi lafını çok kullandık ancak bu kez seçim diğerlerinden farklı. Bu seçim Türkiye’nin köprüden önceki son çıkışıdır. Türkiye’de otoriter seçim ile demokrasi arasında bir gelgit yaşanmıştır. 16  Nisan referandumu ile Türkiye’de rejim değişikliği yaşanmış ve bunun için tek adam rejimi olmuştur. Demokrasiyi getiren CHP olarak yeniden demokrasiyi getirmek için yola çıktık. Ancak değişen seçim modeli nedeniyle bu kez demokrasiyi getirmek için kimi paydaşlarımız ile birlikte yola çıktık. Millet ittifakı adı altında yeniden demokrasinin inşası için öncelikle 28 Şubat tarihinde 6 siyasi parti lideri ortak mutabakat metni imzaladı. Bizim mücadelemiz demokrasi mücadelesi. İzmir’de siyaset Anadolu’ya göre çok daha kolay ç Ancak bu kez seçim çok daha farklı olacak. Biz CHP’liler için  dostlarımızın da  kabulü olursa cumhurbaşkanımız CHP’li olacak. Biz CHP’lilerin gönlünde Cumhurbaşkanı adayının CHP Lideri’nin olması geçmektedir” ifadelerini kullandı.

Oktay GÜÇTEKİN / EGEDESONSÖZ – 

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL