Bayraklı

Bayraklı’nın arşivinde dijital dönem

Kamu hizmetlerini daha hızlı ve etkin hale getirerek evrakların daha güvenli ortamda saklanması için çalışma başlatan Bayraklı Belediyesi, fiziksel arşivin dijital ortama aktarılması  projesi kapsamında İzmir Kalkınma Ajansı’ndan hibe almaya..

Bayraklı’nın arşivinde dijital dönem

Kamu hizmetlerini daha hızlı ve etkin hale getirerek evrakların daha güvenli ortamda saklanması için çalışma başlatan Bayraklı Belediyesi, fiziksel arşivin dijital ortama aktarılması  projesi kapsamında İzmir Kalkınma Ajansı’ndan hibe almaya hak kazandı. Buna göre, ilk olarak teknik birimlerin tüm evrakları taranarak 17 ay içinde dijital sisteme aktarılacak. Başkan Serdar Sandal, “Çağın gerisinde kalmadan teknolojik yeniliklerle arşivimizi daha güvenli hale getiriyoruz. Proje sayesinde vatandaşımızın ihtiyacı olan bilgi ve belgelere daha hızlı ve kolay ulaşım sağlayacağız” dedi.

 

ZAMAN KAYBI VE İSRAFIN ÖNÜNE GEÇİLECEK

İzmir Kalkınma Ajansı’nın “2022 yılı Kamuda Dijital Dönüşüm Mali Destek Programı” kapsamında fiziksel arşivin dijital ortama aktarılması projesini hazırlayan Bayraklı Belediyesi, 25 katılımcı arasından hibe almaya hak kazandı. Başarılı bulunan 8 çalışmadan biri olan projeye göre 17 aylık sürede teknik birimlerin arşivindeki yüz binlerce evrak tek tek taranarak dijital ortama aktarılacak. Tek merkezde toplanacak verilere ulaşmak daha hızlı ve kolay olacak. Ayrıca arşiv güvenliği sağlanarak vatandaşın işlemleri daha kısa sürede sonuçlanacak. Fiziksel arşivin dijital ortama aktarılmasıyla ilgili 154 teknik personele belge ve arşiv yönetimi eğitimleri verilecek.  Bundan sonra belediyeye gelecek tüm evraklar da dijital arşive işlenerek burada saklanacak. Böylece hem zaman kaybının hem de kağıt israfının önüne geçilmiş olunacak.

 

DAHA HIZLI VE GÜVENLİ

Bayraklı Belediye Başkanı Serdar Sandal, “Belediye hizmetlerini daha hızlı, kolay ulaşabilir ve güvenli hale getirmek için çağın gerekliliklerini yerine getiriyoruz. En yeni teknolojileri yakından takip ederek, vatandaşımıza en iyi hizmeti sunmak, aynı zamanda israfın ve zaman kaybının da önüne geçmek istiyoruz. Bu kapsamda projemizi değerli bulan İZKA’ya teşekkür ediyoruz. Dijital arşiv projemiz sayesinde artık kamu hizmetlerimizi daha hızlı, güvenli ve etkin hale getirmiş olacağız” dedi.

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL