Bayraklı

Bayraklı’da ‘zarf’ gerginliği… Mavi ve Beyaz liste karşı karşıya geldi!

CHP Bayraklı Mansuroğlu ilçesinde yapılan mahalle delege seçimlerinde iddialara göre bir kişinin birden çok oy kullanması ortalığı karıştırdı. Tartışmalı geçen seçimin sonucu ise belli oldu. Çıkan sonuçlara göre  CHP İzmir’de..

Bayraklı’da ‘zarf’ gerginliği… Mavi ve Beyaz liste karşı karşıya geldi!
CHP Bayraklı Mansuroğlu ilçesinde yapılan mahalle delege seçimlerinde iddialara göre bir kişinin birden çok oy kullanması ortalığı karıştırdı. Tartışmalı geçen seçimin sonucu ise belli oldu. Çıkan sonuçlara göre

 CHP İzmir’de devam eden mahalle delege seçimleri zaman zaman tartışmalara şahit oluyor.

Bu kapsamda bugün sandık başına giden Bayraklı Mansuroğlu Mahallesi’nde de ‘Zarf’ krizi yaşandı. İddiaya göre oy kullanmaya gelen bir parti üyesi kendi oyunu kullanırken seçim masasından ‘şuradaki 2 oyu da sandığa atar mısın’ teklifinde bulunduğu ve parti üyesinin de sandık görevlisine güvenerek oyuyla birlikte 2 zarfı da sandığa atması gerginliğe neden oldu.

3 ZAR BİRDEN SANDIĞA ATILDI
Beyaz listeyi destekleyen parti üyesinin 3 oy birden kullandıktan sonra liste yetkililerinin yanına gidip olayı anlatması sonrası ise tartışmalar start aldı. Beyaz liste temsilcileri yaşanan duruma tepki gösterirken iki liste taraftarları arasında tartışma yaşandı.

POLİS EKİPLERİ GELDİ
Partilier arasında bağrışmalar yaşanan süreçte 3 oyu sandığa atan üye ile mevcut ilçe başkanı Didem Gültekin bir araya gelerek konuştu. Beyaz liste temsilcilerinin depkisi sonrası Gültekin’in oy kullanma yerinden uzaklaşması istenirken, tartışmada seslerin yükselmesi sonrası polis memurları olay yerine geldi. Partililerin kendi arasında ‘hepimiz partiliyiz, sakin olmalıyız’ diyerek olayı yatıştırması sonrası ise polis ekipleri de olay yerinden ayrıldı

SONUÇLAR BELLİ OLDU
Tartışmalı geçen seçimin sonucu da belli oldu. Sandıktan çıkan sonuçlara göre, Belediye kanadının desteklediği ‘Mavi’ liste ile geçmiş dönem İlçe Başkanı Pınar Şuşmuş desteklediği ‘Beyaz’ listenin yarıştığı Mansuroğlu’nda toplam 244 oy kullanıldı. Atılan 3 zartan çift pusula çıkması sonrası zarflar geçersiz sayılırken, 241 geçerli oydan 127’sini alan mavi liste seçimi kazandı. Beyaz liste ise 114 oy aldı.

kaynak : Oktay GÜÇTEKİN/EGEDESONSÖZ

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL