Bayraklı’da iş yok slogan çok

Bayraklı Haber olarak, Milliyetçi Hareket Partisi’nin Bayraklı Belediyesi Meclis Üyesi Muhammet Şahin ile Bayraklı’yı ve Bayraklı’nın geleceğini konuştuk. Şahin, “Ben Bayraklı’da doğdum, çocukluğum, gençliğim ve bütün hayatım Bayraklı’da geçti. Ve..

Bayraklı’da iş yok slogan çok

Bayraklı Haber olarak, Milliyetçi Hareket Partisi’nin Bayraklı Belediyesi Meclis Üyesi Muhammet Şahin ile Bayraklı’yı ve Bayraklı’nın geleceğini konuştuk. Şahin, “Ben Bayraklı’da doğdum, çocukluğum, gençliğim ve bütün hayatım Bayraklı’da geçti. Ve Bayraklı’dan da ayrılmak istemiyorum. Yaşadığım şehirle ilgili tek hayalim var o da çocuklarımın da burada yaşaması. O sebeple çocuklarımızın yaşayacağı Bayraklı’nın hayalinin peşinden koşuyorum” diyor…

“Muhammet Şahin kimdir?” dediğimizde yüzünden hiç eksilmeyen tebessümüyle “Bir garip Muhammet Şahin” diye söze başladı. Sanırsınız ki bütün sohbetimiz de burada bitti. Fakat bu mütevazi kişiliğin söyleyecek öyle çok şeyi var ki her halde iki saatlik bir sohbet buna yetmeyecek diye düşünüyor insan. Bayraklı, Bayraklı’da çocukluk, her mahallesinde anılar, her sokağında eşsiz dostluklar ve Bayraklı ile ilgili hayaller… Muhammet Şahin ile sohbetimiz işte böyle başladı…

Bize çocukluğunuzun Bayraklı’sından bahseder misiniz?

 Zorlu ama manalı günlerdi… Bayraklı o zamanlar daha ilçe değil elbette. O yıllarda Karşıyaka’nın en büyük semtiyiz. İzmir’i yukardan gören mahallerimiz tamamıyla dışarıdan göç ederek gelmiş komşularımızdan oluşuyor. Sabahın erken saatlerinde kadın erkek demeden başlayan iş hayatı, şehrin o günkü dev fabrikalarında sürdürülüyor. Kula Mensucat, İzmir Yün Mensucat fabrikaları, tütün ve kurutulmuş gıda fabrikalarında çalışıyor o dönemlerde birçok tanıdıklarımız. Ekmek parası için İzmir’e gelenlerin en önemli iskân alanıydı o yıllarda Bayraklı. Bu sebeple çok çilekeş insanlar tanıdım. Yurdumuzun her yöresinden gelenlerle kol kola olmayı, ekmek paylaşmayı ve aynı değerlerde buluşmayı o yıllarda öğrendim.  O yüzden çok manalıydı diyorum o yıllar için.

Sadece bu kadar mıydı Bayraklı?

Hayır. Elbette değil. Bayraklı bir defa İzmir’in merkezidir. Hele hele eski Bayraklı en güzel sayfiye merkezlerinden biridir. Hatırlayanlar vardır, sahil bölgemiz ve denize bakan sırtlarımız çok güzel yalılarla, taş evlerle bezeliydi. Ben o evlerin birçoğunu hatırlıyorum. Müthiş bir güzellik katıyorlardı Bayraklı’ya… İşte o yılları yukarı Bayraklı’yı, sahil Bayraklı’sını, düzlüklerdeki sebze ve meyve yetiştirilen verimli toprakları, bugünkü Sevgi Yolu çarşımızı ve emektar insanlarımızı hep birlikte bütünleştirince Bayraklı için bir hayale kapılıyor insan. Daha güzel bir Bayraklı aşkına…

Az önce Bayraklı için “İzmir’in Merkezi” dediniz? Bu tarifi ilk defa sizden duyuyoruz. Gerçekten Bayraklı bir merkez mi ve bu merkez sizce neyi ifade ediyor?

 Cevabını bir Nasreddin Hoca fıkrasını hatırlatarak süslüyor Muhammet Şahin, “Evet Bayraklı İzmir’in merkezidir. İnanmazsanız ölçün”… (gülüyoruz-gerçekten de inanmayan ölçsün) Harita üzerinde bir bakın körfezimizin en uç kısmında Bayraklı var. Bayraklı’da tarih var. Bayraklı’da gençlik var. Bayraklı’da Spor var… Bayraklı’da çalışan ve üreten insanlar var. Bayraklı’da İzmir’in ve Türkiye’nin en büyük Şehir Hastanesi var-olacak-, Bayraklı İzmir’i kuzeyden güneye bağlayan hem çevre yolu hem de Altınyol gibi ulaşım hatlarının kavşak noktasıdır. Bayraklı aynı zamanda hem sahil şehri, hem esnaf şehri, hem de sanayi ve ticaret şehridir… E sizce bütün bunlar İzmir’in merkez olduğumuzu kanıtlamaz mı?

 

Şimdi buradan siyasete gireceğim. Belediye Başkanımız Serdar Sandal ve ekibinin “İzmir’in Kalbi Bayraklı” diye bir sloganı var? Size göre “Merkez ve Kalp” arasında ne fark var?

 

Yine tebessümle cevaplıyor Muhammed Şahin, “Sayın Başkan ve bağlı olduğu siyasi ekol slogan atmayı sever. Sloganlardan da öteye gidemezler zaten. Gidebilselerdi eğer Bayraklı on üç yıldır atılım yapan, büyüyen ve gelişen bir ilçe olurdu. Maalesef Bayraklımız yerinde sayıyor. Potansiyeli harekete geçirilmiyor ve söz verdikleri hiçbir proje gerçekleşmiyor.

 

Araya giriyorum. Sizce bunun sebebi ne? Oysa CHP çok yüksek bir oy yüzdesiyle kazanıyor? Neden bir şeyler yapamıyorlar?

 

Onu da bir Bayraklılı olarak şöyle açıklayayım; eğer siz seçim zamanında hazırladığınız beyannamenizi ve verdiğiniz sözleri dışarıdan birilerine hazırlatırsanız, Bayraklılı değilseniz, buraya dışardan atamayla geldiyseniz, Bayraklıyı tanımıyor, insanının dilek ve beklentilerinden habersizseniz, Bayraklıyı yaşamıyor ve Bayraklıyla ilgili önceden oluşturup olgunlaştırdığınız projeleriniz yoksa tabii ki bunu yapamazsınız. Tabii ki başarısız olur, sözle ve sloganla işleri götürmeye çalışırsınız. Tabii ki her meclis toplantısında Bayraklı’nın meselelerinden kaçar, topu taca atarsınız. Ama doksan dakika da böyle geçmez, bunu da herkes böyle bilir.

 

Yani?…

 

Önce yaşadığınız ilçe ile ve oradaki insanlarla bir aidiyet sorununuz olmayacak, hepsi aileniz ve komşunuz olacak. Bütün Bayraklı sizin olacak, siz Bayraklının olacaksınız. İşte o zaman her türlü zorluğu aşar ve her türlü hizmeti getirirsiniz. Bayraklı’lı olmayanlar Bayraklı’nın sokaklarında kaybolur. Hizmet işi her şeyden önce bir sevda işidir. Bayraklı’yı sevmeyenler Bayraklı’lı olmayanlar Bayraklı’ya nasıl hizmet ederler? Ancak slogan atarlar…

 

Bizim ise tek gayemiz var. Doğduğumuz, büyüdüğümüz, ekmek ve anı paylaştığımız Bayraklı’da çocuklarımızın da yaşayabilmesi… Başka hiçbir gayretimiz ve amacımız yok. Görev süremiz boyunca bunun için mücadele ediyor ve edeceğiz. İl Başkanım Veysel Şahin Beyefendiye, dava arkadaşlarıma ve hemşehrilerime söz verdim. Görev süremiz boyunca hizmet yolundan bir adım dahi geri atmayacağım.

 

Teşekkürler…

 

 

 

 

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL