Bayraklı Siyaset Yerel Siyaset

Bayraklı’da Belediye Kayıp

“Bayraklı genç bir ilçe, Bayraklı dinamik nüfusa sahip bir ilçe, Bayraklı deniz, Bayraklı tarih ama maalesef bu potansiyeli ortaya çıkarılamıyor. Bayraklıyı tanımayanlar, Bayraklıyı yönetiyorum sanıyorlar…” diyen MHP’nin Bayraklı Belediyesi Grup..

Bayraklı’da Belediye Kayıp

“Bayraklı genç bir ilçe, Bayraklı dinamik nüfusa sahip bir ilçe, Bayraklı deniz, Bayraklı tarih ama maalesef bu potansiyeli ortaya çıkarılamıyor. Bayraklıyı tanımayanlar, Bayraklıyı yönetiyorum sanıyorlar…” diyen MHP’nin Bayraklı Belediyesi Grup Başkan Vekili Muhammet Şahin ile şehir sohbetlerimizi sürdürüyoruz. Bu defa kahve içiyoruz. Fakat Muhammet Şahin kahveden pek memnun değil. “Kahvenin de yeri var ama ille de çay. Hele hele odun ateşinde semaver çayı oldu mu başka bir şey aramaz bizim insanımız” diyor ve ekliyor; “Biz çay içmeden harp etmeyenlerdeniz”, işimiz gereği yıllardır çok memleket gezdim. Gittiğim ve gördüğüm her yerde çay sohbetlerinde insanımızın gönül zenginliğini gördüm. Bayraklı işte bu zenginliklerin bir nehir gibi akıp biriktiği engin bir deniz. Bir tarafımız Balkan Göçmenleri, bir tarafımız Akdenizli, Karadenizli, Doğulu, Güneydoğulu, Kürt, Alevi, Caferi… Ama hepsi can içinde canan, can içinde candan öte… Bu da benim Bayraklı aşkımdaki başka bir yön.

 

Az önce fark ettik Bayraklı deyince durmak bilmiyorsunuz… Gerçekten nedir bu Bayraklı sevdası, nereden geliyor?

“Bayraklı” deyince…

Dedim ya insanımdan kaynaklanıyor benim Bayraklı sevgim, yoksa kuru taşa toprağa verilmiş bir sevgi değil bu. Evet inişli çıkışlı sokaklarının, dağlara yaslanmış mahallelerinin, manzara kartpostalı gibi İzmir’i kucaklayan sırtlarının elbette etkisi var ama illa insanım illa insanım… Garip ama kanaatkâr, çalışkan, vefalı ve muhabbet dolu insanlarımız. Anadolu’nun ve Trakya’nın her yerinden. Alevi Sünni ayırmadan öyle güzel ve kıymetli komşuluklar var işte burada. Düğünümüz bir cenazemiz bir. Bunu bilmeyenler, Bayraklı’yı tanımayanlar insanımız anasıl hizmet edebilir ki! Edemiyorlar da zaten.

Temiz Körfez Deniyor Ama Bayraklı Belediyesi Nerede?

Son günlerde İzmir gündemine oturan koku, körfez kirliliği hakkında ne düşünüyorsunuz? Bayraklı İzmir körfezinin uç noktası ve halkımızın da denizle buluştuğu önemli bir sahil şeridine sahip. Ne dersiniz körfezde denize girilebilecek mi?

Körfezde denize girmek bütün İzmirlilerin olduğu gibi bizim de hayalimiz. Yılların ihmali şu anda bunu imkânsız kılıyor. İşin en acı tarafı da ihmaller devam ediyor. Derelerimizden körfezimize pis su akıyor. Çamur akıyor, çöp akıyor. Ne hikmetse Bayraklı Belediye Başkanı Serdar Sandal’dan çıt çıkmıyor. Bayraklı’nın sahiline sahip çıkacak bir söz bile etmiyor. Tamam Bayraklılı değil, Bayraklı’yı da tam olarak içselleştirememiş olabilir ama keşke ilçemizin göz bebeği körfezimizle biraz ilgilenmiş olsa.

Körfezin temizliğine dikkat etmeyen bir yerel yönetim var!

Binlerce insan bahar ve yaz akşamlarında Bayraklı sahilinde vakit geçiriyor. Yüzlerce insanımız da körfezimizden balık avlıyor.  Avladıkları bu balıkları da çoluk çocuğu ile yiyebiliyor. Burada bir gaflet var. Dikkatsizlik ve görmezden gelme var. Belediyecilik insanlarımızın hayatını tehlikeye atmak değildir. Bilakis korumaktır. İşte körfezin temizliği bunun için önemli! İnsanımızın sağlığı ilçemizin ve şehrimizin temizliğine önem vermeyen bir yerel yönetim neye önem verebilir ki?

Bayraklı Belediyesi 1000 Gündür Kayıp

Bir önceki söyleşimizde ifade ettim. Bayraklı hizmet almıyor. Önceden köy daha sonra mahalle olan Yamanlar, Doğançay ve Sancaklı gibi yerleşim yerlerimize gidin bir bakın, sonra gelin Cengizhan, Alparslan, Erener, Turan ve Çay Mahalle gibi yaşam alanlarımıza bir bakın 1000 gündür ne yapılmış? Göreceğiniz tek şey kayıp bir yerel yönetim, hizmet almayan mahalleler ve gelişmeyen bir Bayraklı. Kentsel dönüşümün bu yerel yönetimin elinde gitgide imkânsız hale geldiğini görüyoruz. Bütün bunlar bir ilçe sakini olarak bizleri çok üzüyor.

Sizce çözümsüzlük Bayraklı’nın kaderi mi olacak?

Bu anlayış zaten çözüm odaklı bir yerel yönetim anlayışı sergilemiyor. İzmir’in CHP’li yerel yönetimlerinde bu durum hep aynı. İş yapmadan slogan üreten, iş yerine laf üreten bir zihniyet bu. Bakın İzmir’e Bayraklı’ya, ya da diğer ilçelere hiçbir şeyin değişmediğini sorunların yığılarak devam ettiğini göreceksiniz. Sloganlarla ve afişlerle belediyecilik yapılmadığını insanımız görüyor. Hizmet alamadığının farkında. Çağımızda insanlar diğer şehirlerdeki kentsel yaşamı çok rahat görüyor. Bayraklı’da gelişen ve değişen hiçbir şeyin olmadığını artık herkes biliyor.

Deprem İçin Ne Yaptılar?

Her şeyi bir kenara bırakalım yaşadığımız İzmir Depremi ortadayken, Bayraklı hala aynı fay hattı üzerindeyken, evlerimizin çoğu da depreme dayanıklı değilken ve aynı riskler devam ederken Bayraklı Belediyesi veya Büyükşehir Belediyesi bugüne kadar ne yaptı? Hangi önlemleri aldı. Allah göstermesin bir sıkıntı daha yaşarsak bunun acısını nasıl kaldırırız?

Evet gerçekten düşündürücü… Biliyoruz Bayraklı üzerine hiç durmadan konuşabilirsiniz bunu görüyoruz. Diğer konuları da bir başka sohbetimize bırakalım. Son olarak söyleyecekleriniz nelerdir?

Ne diyelim, önümüz bayram… Ben Bütün Türk İslam Aleminin, Bayraklılı hemşehrilerimin ve sizlerin bayramını en içten dileklerimle kutluyor. Bayramın hayırlara vesile olmasını diliyor, teşekkür ediyorum…

Biz de size teşekkür ederiz.

YORUMLAR (1)

  1. Mehmet diyorki:

    Hizmet yok sadece bol bol bilboardlara verdikleri yüksek paralı ilanlar var .. hizmet sıfır.. halk imarsiz eski yapılarda ölüme terk ediliyor

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL