Ekonomi

Bakan Şimşek’ten kritik emekli maaş zammı açıklaması!

Milyonların takip ettiği emekli zammında kritik bir gelişme yaşandı. Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, emekli ara zammına ilişkin olarak yeni açıklamalarda bulundu. TBMM’nin açılmasıyla birlikte Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın..

Bakan Şimşek’ten kritik emekli maaş zammı açıklaması!

Milyonların takip ettiği emekli zammında kritik bir gelişme yaşandı. Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, emekli ara zammına ilişkin olarak yeni açıklamalarda bulundu.

TBMM’nin açılmasıyla birlikte Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın talimatıyla yapılacak olan emekli ek zammı çalışmaları için geri sayım devam ederken güncel açıklamaları haberimizde paylaştık. İşte 2023 Ocak emekli zammı son dakika gelişmeleri…

Emekli maaş zammı son dakika gelişmeleri gündemdeki yerini koruyor. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek’ten gelen açıklamalar merak uyandırdı. Bakan Şimşek konuyla ilgili “En düşük emekli maaşı için Cumhurbaşkanımız bize talimatı verdi. Konu hakkında çalışıyoruz.” ifadelerini kullandı. İşte milyonlarca SSK, Bağ-Kur ve Emekli Sandığı emeklilerinin gündemindeki emekli maaş zammı ve emekli Cumhuriyet Bayramı ikramiyesi gibi konulara ilişkin ayrıntılı bilgiler…

EN DÜŞÜK EMEKLİ MAAŞI DÜZENLEMESİ YOLDA!

Katıldığı bir televizyon programında açıklamalarda bulunan Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek “Memurlarla müzakereler yapıldı, işçilerimizle de yılın başında bağlanmıştı. Emeklilerimizi enflasyona ezdirmeme diye bir ilkemiz var. En düşük emekli maaşı alanların durumunun iyileştirilmesine yönelik, Cumhurbaşkanımızın talimatı oldu o çalışmaları yapıyoruz. O konuda çok netiz.

Çalışanımızın yanındayız, çalışanlarımız çok değerli. Emeklilerimiz çok değerli. Ama ülkenin imkanları çerçevesinde hareket etmemiz lazım. Zor bir dönemden geçiyoruz. Yüzyılın felaketi yaşanmış. Felaketin yaralarını sarmayı önceliklendirmeyi, eminim 86 milyonun tamamı istiyor.” ifadelerini kullandı.

“KİMSEYİ ENFLASYONA EZDİRMEYECEĞİZ”

Bakan Şimşek “Çalışanlarımızı, emeklilerimizi enflasyona ezdirmeyeceğiz. Ama önümüzdeki dönemde çalışanlarımızın, alın gücünü artırmanın tek yolu enflasyonu kalıcı bir şekilde düşürmektir. Olmazsa olmaz ön koşul fiyat istikrarıdır.

Çalışanlarımızın alım gücünü nasıl koruruz? Enflasyonu düşürerek koruruz. Enflasyon yüksekkten oynaklığı artıyor, tahmini zorlaşıyor. Firmaların planlaması da zorlaşıyor. Enflasyonla mücadele topyekün destek verilmesi gereken bir programdır. Önümüzdeki dönemde sabırla bu programı uygulamamız lazım. Bunun için bir takım maliyetler olacak. Kolay olmayacak.” dedi.

CUMHURBAŞKANI YARDIMCISI TARİH VERDİ!

Ankara’da basın mensuplarıyla bir araya gelen Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, emekli maaşı ek zammına ilişkin önemli açıklamalarda bulundu. Yılmaz, enflasyon farkının yansımasının memur emeklilerinin maaşlarında göreceğini, diğer emeklilerle ilgili dengeleyici bir çalışmayı dikkate alabileceklerinin altını çizdi. Yılmaz, emekli ara zammı çalışmalarını yıl sonuna kadar sonuçlandırmayı öngördüklerini açıkladı.

EMEKLİYE 3. İKRAMİYE VERİLECEK Mİ?

Bilindiği üzere, emeklilere Kurban Bayramı ve Ramazan Bayramı’nda olmak üzere yılda iki defa 2 bin lira emekli bayram ikramiyesi veriliyor. Kulislerde konuşulanlara göre, Cumhuriyet’in 100. yılına özel, tek seferlik emeklilere 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nda ikramiye verilmesiyle ilgili çalışma yürütülüyor.

Habertürk Ankara Bürosu’na mevcut iddiaları değerlendiren yetkililer, emekli ikramiyesinin şu anda gündemde olmadığını belirtti. Öte yandan, ikramiyeyle ilgili çalışma yapıldığı bilgisine ise resmi makamlardan doğrulama gelmedi.

Ancak önümüzdeki günlerde konuyla ilgili yeni gelişmeler yaşanabilir. Yetkililer tarafından açıklama yapıldığında veya karar alındığında haberimizde paylaşacağız.

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN GEÇTİĞİMİZ HAFTALARDA BUNLARI SÖYLEMİŞTİ

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, geçtiğimiz haftalarda gerçekleşen Macaristan ziyareti dönüşünde gazetecilerin sorularını yanıtlayarak emekli zammı ile ilgili olarak şunları söylemişti;

“Şu anda memurlarla ilgili çalışmayı Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanımız yetkili sendikalarla sürdürüyor. Bu ay sonuna kadar da devam edecek. Nitekim birinci, ikinci, açıklamalar Bakanım tarafından yapıldı. Emeklilerle ilgili de ayrıca Bakanlığımız çalışmalarını sürdürüyor. Memurlarımıza bu zamanlar gelirken, emeklilerimize hiçbir şeyin gelmemesi olacak bir şey değil. Onları da inşallah memnun edecek adımları atacağız.”

BİNALİ YILDIRIM’DAN KRİTİK AÇIKLAMA!

AK Parti Genel Başkanvekili Binali Yıldırım ise açıklama yaparak, düzenleme için tarih verdi. Yıldırım, memur maaş zamlarıyla ilgili, “Meclis açılır açılmaz emekli maaşı çalışması yapılacak” dedi.

Yıldırım açıklamasında şu ifadeleri kullandı:

“Emekli maaşlarını 2 bin 500’den 7 bin 500’e kadar çıkarmış olsak da yüksek enflasyon karşısında yetersiz kaldı. En düşük memur maaşı 2 katına çıktı, asgari ücret 11 bin 400 TL oldu. Burada en düşük emekli maaşı alan vatandaşlarımız zayıf kaldı.

Cumhurbaşkanımız Erdoğan da ipuçlarını verdi. Benim edindiğim bilgilere göre de Meclis açılır açılmaz özellikle emekliler için 7 bin 500 TL alanlar başta olmak üzere bütün emeklilerle ilgili ciddi bir iyileştirme yapılacak.”

Şu anda tatilde olan TBMM 1 Ekim’de açılıyor.

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL