İzmir

Araştırmacı Yaldız, İzmir’deki son anketi açıkladı: Soyer birinci çıktı!

İntegral Araştırma Koordinatörü ve Gazeteci Ümit Yaldız, İzmir’de mevcut belediye başkanı Tunç Soyer ile CHP aday adaylarının yer aldığı bir anket çalışması yaptıklarını kaydetti. Yaldız açıklamasında “Birinci tabii ki Tunç..

Araştırmacı Yaldız, İzmir’deki son anketi açıkladı: Soyer birinci çıktı!

İntegral Araştırma Koordinatörü ve Gazeteci Ümit Yaldız, İzmir’de mevcut belediye başkanı Tunç Soyer ile CHP aday adaylarının yer aldığı bir anket çalışması yaptıklarını kaydetti. Yaldız açıklamasında “Birinci tabii ki Tunç Soyer. Belediye başkanı her zaman birinci çıkmalıdır zaten. Adaysa zaten birinciliği bırakmamalıdır. İşe aldığınız, hayatına dokunduğunuz insanlar var.

Bazıları Soyer dans etti diye yadırgıyor. Ancak dans etmesini isteyen de bir kitle var. Kadınlar, gençler var… Ben Soyer’i aday adayları arasına koymuyorum zaten. Aday adayları içinde Olgun Atila ismi öne çıkıyor” dedi.
İntegral Araştırma Koordinatörü ve Gazeteci Ümit Yaldız, SonSöz TV’de katıldığı programda Gazeteci Fatih Yapar’ın sorularını yanıtladı.

Programın gündeminde CHP’nin İzmir Büyükşehir Belediye Başkan adaylığı konusu vardı. Araştırmacı Yaldız, mevcut başkan Tunç Soyer’in yanı sıra CHP aday adayları ile ilgili olarak 14 ilçede anket çalışması yaptıklarını belirtti.

SON ANKETİ AÇIKLADI, BİRİNCİ SOYER… ALTERNATİF OLGUN ATİLA!
Araştırma çalışmasının yakın tarihte yapıldığını kaydeden Yaldız, “1500 kişilik bir telefon anketiydi. Birinci tabii ki Tunç Soyer. Belediye başkanı her zaman birinci çıkmalıdır zaten. Adaysa zaten birinciliği bırakmamalıdır.

İşe aldığınız binlerce insan var, hayatına dokunduğunuz insanlar var. Kırsal kalkınmadan, raylı sistemlere, körfeze kadar 5 yıldır yapılan hizmetler var. Bazıları Soyer dans etti diye yadırgıyor. Ancak dans etmesini isteyen de bir kitle var. Kadınlar, gençler var… Ben Soyer’i aday adayları arasına koymuyorum zaten.

Aday adayları içinde Olgun Atila ismi öne çıkıyor. Soruyu ‘belediye başkanı olarak kimi görmek istersiniz?’ diye soruyor ve şık sunmuyoruz. Olgun Atila geçmiş aylara göre oyunu 4-5 kat artırmış durumda. Buğra Gökçe gibi değer aday adaylarının çoğunun yüzdelik dilimin altında kaldığını görüyoruz. İzmir 4,5 milyonluk şehir.

Burada siyaset yapmak ve seslenmek için çok ciddi iletişim kanallarına ihtiyacınız var. İnsanların adaylığını onaylamanız lazım. Aday adayının ulaştığı oran ile başkanın ulaştığı oran kıyaslanmamalı. Şu an İzmir halkına kulak verilirse Tunç Soyer var. Soyer’in alternatifi Olgun Atila’dır” açıklamasını yaptı.

CHP SEÇİMİ GARANTİ GÖRDÜĞÜ YERDE SİYASET HOVARDALIĞI YAPIYOR
Partilerin aday tercihlerinin önemine dikkat çeken Yaldız, “Muharrem İnce’nin de söylemi var İzmir çantada keklik değil diye. Ancak CHP bu rahatlığı hep yaşadı. CHP seçimi garanti gördüğü yerde siyaset hovardalığı yapıyor.

Halkın isteklerine kulak verilirse, bakılırsa diye belirtiyorum. Halk neyi istiyor diye bakarsan ortada.

Bakmıyorum dersen o başka tercih. Onu da 31 Mart akşamı görürüz. İzmir halkı Soyer diyor, aday adaylarından da Olgun Atila diyor. AK Parti’de koltuğa talip olan sahada aday adayı diye çalışan da yok.

Olgun Atila en azından bir yere gidip 2 bin kişiyi toplayıp bir konuşma yapıyor. AK Parti’de resmi talep sahibi yok. AK Parti seçmeni anketlerde sorulan sorulara yanıt veremiyor.

Fikrim yok yüzde 37, yüzde 20 civarında AK Parti adayı var. AK Parti’nin adayı Ahmet, Şebnem, Hamza demiyor. AK Parti kimi aday gösterirse diyor yani” dedi.

kaynak : EGEDESONSÖZ

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL