İzmir Yerel Siyaset

Aliağa’da hizmet ağı ördük

İzmir’in süratle gelişen ilçesi Aliağa’nın Belediye Başkanı Serkan Acar, Aliağa’daki dikkat çeken gelişim ve çehresindeki değişimin çalışma arkadaşlarının başarısı olduğunu söyledi. “Her zaman ‘Ben’ değil ‘Biz’ dedik” diye konuşan Acar,..

Aliağa’da hizmet ağı ördük

İzmir’in süratle gelişen ilçesi Aliağa’nın Belediye Başkanı Serkan Acar, Aliağa’daki dikkat çeken gelişim ve çehresindeki değişimin çalışma arkadaşlarının başarısı olduğunu söyledi. “Her zaman ‘Ben’ değil ‘Biz’ dedik” diye konuşan Acar, “Potansiyelinin üzeri örtülen, kaynakları israf edilen ve zamanı boşa harcanan bir Aliağa’dan, İzmir’in her tarafından hatta Türkiye’de merak edilen bir ilçe haline geldik. Parlayan bir Aliağa haline tabi ki kolay gelmedik. Çalışkan ve dinamik ekibimizle ‘çözüm üreten belediyecilik’ anlayışı ile vatandaşlarımıza hızla ulaştık. Az laf çok iş yaptık. “Aliağa hepimizin” diyerek insanı ön plana alan projelerimizi kısa sürelerde tamamladık hayata geçirdik, aynı hız ve heyecanla çalışmalarımıza devam ediyoruz” dedi.

 

“Bizim alanımız değil” demiyoruz

 

Aliağa’nın, tarımsal, kültürel, turistik ve de sağlık hizmetleriyle de Türkiye’nin en önemli ilçelerinden biri haline geldiğini ifade eden Başkan Serkan Acar, Aliağa’nın çehresini değiştiren bir belediyecilik anlayışıyla yola çıktıklarını belirterek “ilçemize bütüncül bir bakış açısıyla bakıyor, sorunlarımızı da bütünleşik çözüm mekanizmalarıyla çözüyoruz. Belediye olarak, insanımızın karşı karşıya kaldığı sorunları yerel, büyükşehir veya hükümet bürokrasisi diye ayırmıyor, “Bizim alanımız değil, bizi ilgilendirmez” demiyoruz. Hizmeti esas alıp bütün olanaklarımızla çözüme odaklanıyoruz. İşte Aliağa’da asıl değişen şey bu bakış açısıdır” diye konuştu.

 

Bataklığı sahil, bozkırı yeşil alan oldu

 

Aliağa’da artık belediyecilik alanında tüm zorlukların kolay hale geldiğine dikkat çeken Aliağa Belediye Başkanı Serkan Acar, şöyle konuştu; “Tabi ki parlayan bir kent haline kolay gelmedik. Belediyeyi devraldığımızda maalesef büyük zorluklar yaşadık. Hep birlikte çok zor günler geçirdik. Kaynakları israf edilen, zamanı boşa harcanan ve potansiyelinin üzeri örtülen bir Aliağa’dan bu noktaya gelmek kolay olmadı. Bu her şeyden önce çalışma arkadaşlarımızın gayreti sayesinde oldu. Onların Aliağa sevgisi her şeyi değiştirdi. Kaç bin hemşehrimize ulaştılar, kaç acıyı dindirdiler, kaç kilometre asfalt attılar. Ne kadar bataklığı sahile, ne kadar bozkırı yeşile çevirdiler. Ölçülemez. Bugün Aliağa’da bir şeyler değiştiyse, bu, önce bize güvenen ve tekrar güvenoyu veren Aliağa’lı hemşehrilerimizin daha sonra da Aliağa’yı çok seven çalışma arkadaşlarımın eseridir”.

 

Dört Mevsim Aliağa

 

Aliağa’nın Türkiye’nin hatta dünyanın en hızlı gelişen ve dikkatleri üzerine çeken kenti olduğunu sözlerine ekleyen Başkan Acar, yapılan her projede tüm yaş gruplarının düşünüldüğünü belirterek “ülkemizin dört bir yanından ve İzmirlilerin dört mevsim uğradığı, vakit geçirdiği ve ziyaret ettiği bir şehir haline geldik. Kadınlarımızı, çocuklarımızı, yaşlılarımızı ve engelli vatandaşlarımızı tüm hizmetlerimizin merkezine koyduk. Kısacası tüm projelerimizde herkesi, her kesimi düşündük. Aliağa’da kentsel sorunlardan uzak, düzenli ve tüm ihtiyaçların giderildiği yaşam alanları ortaya çıkardık. Potansiyelinin üzeri örtülen, kaynakları israf edilen ve zamanı boşa harcanan bir Aliağa’dan, İzmir’in hatta Türkiye’nin en çok merak edilen ilçesi haline geldik. Çalışkan ve dinamik ekibimizle birlikte ‘çözüm üreten belediyecilik’ anlayışı ile vatandaşlarımıza hızla ulaştık. Az laf çok iş yaptık. Aliağa Belediyesi’nde herkes işine sevgiyle başlıyor. İşin içinde sevgi olunca da bütün zorluklar kolay oluyor. Avcı Ramada, Güzel Hisar, Ağa Park, Gençlik Merkezimiz, Köy Düzenlemelerimiz, Kapalı Pazaryerlerimiz, Hali Sahalarımız ve yaptığımız her şey bu sevginin eseri” dedi.

 

Hizmet ağı ördük

 

Aliağa’yı sahil şeridinden köylerine kadar çok hızlı ve eksiksiz işleyen bir hizmet ağı ile ördüklerini kaydeden Başkan Serkan Acar, ilçe merkezinden, dağ köylerine, ören yerlerine kadar gelişen Aliağa’da başarı hikâyelerine her gün bir yenisinin eklendiğini dile getirdi. Aliağa Belediyesi ve Dokuz Eylül Üniversitesi ile ortaklaşa yürütülen Meslek Hastalıkları Hastanesi’nin de ilçenin en önemli projelerinden biri olduğuna vurgu yapan Başkan Acar, sözlerini şöyle tamamladı; “Sadece Aliağa’nın değil bölgenin sağlık alanında birçok ihtiyacına da cevap verecek olan 200 yatak kapasiteli tam donanımlı modern bir hastane olacak. 52 bin 464 metrekare kapalı alana sahip olacak hastanede Mikro Cerrahi, yanık ünitesi, fizik tedavi ünitesi, hiperbarik oksijen tedavi ünitesi, Acil Servis gibi önemli birimler bulunacak. Hastane, hastalıklara teşhis konulması açısından da ülke genelindeki en önemli sağlık merkezlerinden biri olacak. Denizden ulaşım imkânının yanı sıra havadan helikopterle de ulaşım imkânı sağlayacak bir pisti de olacak. 3 Bloktan oluşan hastanemizin yüzde 85’ini tamamladık. Mart ayı sonunda binanın inşaatı tamamlayıp Dokuz Eylül Üniversitesi’ne teslim edeceğiz.”

 

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL