İzmir Siyaset

ADALET Mİ MÜSAVAT MI?

İYİ Parti’de deprem sürüyor. Genel Seçimlerde “Altılı Masa” dan kalkarak bütün muhalefetin tepkisini çeken Meral Akşener’in partisi İYİ Parti’de sular durulmuyor. Deprem üstüne deprem yaşanıyor.  Partiller görevden almalara karşı Bu..

ADALET Mİ MÜSAVAT MI?

İYİ Parti’de deprem sürüyor. Genel Seçimlerde “Altılı Masa” dan kalkarak bütün muhalefetin tepkisini çeken Meral Akşener’in partisi İYİ Parti’de sular durulmuyor. Deprem üstüne deprem yaşanıyor.  Partiller görevden almalara karşı Bu “ADALET Mİ MÜSAVAT MI?” tepkisini gösterdi.

2023 Genel Seçimlerinden önce istediği kişileri Cumhur Başkanı Adayı yaptıramayan ve sonunda da Altılı Masayı Kumar Masası’na benzeten Meral Akşener’in partisi İYİ Partide sular durulmuyor. Altılı Masa’nın Cumhurbaşkanı Adayı Kemal Kılıçdaroğlu’nun adaylığına karşı çıkarak masadan kalkan Meral Akşener tüm muhalefetin tepkisini çekmişti. Daha sonra masaya geri dönen Akşener ve İYİ Parti seçim kaybedilince tekrar bütün Masa Unsurlarını suçlamaya başladı. Bilhassa CHP ve CHP’nin İstanbul Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’na “Savaş” açan Akşener ve partisi hergün istifalarla kaşı karşıya kalıyor.

ÖZLALE İSTEDİ GÖREVDEN ALINDI

Aylar önce Meral Akşener tarafından İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı olarak ismi açıklanan Prof. Dr. Ümit Özlale uyumsuzluk yaşadığı için “İYİ Parti İzmir İl Başkanınını görevden aldıracağım, ya ben ya o diyeceğim” sözleri kamuoyuna yansımıştı. Özlale’nin istediği İYİ Parti Genel Başkanı ve Genel Merkez tarafından uygun görülerek İl Başkanı Sinan Bezircilioğlu bugün görevinden alındı.

TEŞKİLAT İÇİNDE HUZURSUZLUK

Görevden alınan Sinan Bezircilioğlu kongrede, Partinin TBMM Grup Başkanvekili D. Müsavat Dervişoğlu’nun ekibine karşı kongreyi kazanmıştı. Kongrede Dervişoğlu’nun desteklediği ve uzun yıllardır birlikte çalıştığı Av. Ülkü Doğan başkanlığındaki ekip büyük bir farkla yenilmiş ve kongreyi Sinan Bezircilioğlu kazanmıştı. Bu aslında İzmir’de D. Müsavat Dervişoğlu ve ekibinin yenilmesi ve hezimete uğramasıydı. Bugün ise kongreyi kazanan İl Başkanı Bezircilioğlu’nun görevden alınarak yerine kongreyi kaybeden Av. ülkü Doğan’ın  İl başkanlığına atanması teşkilatta büyük huzursuzluk yarattı. Teşkilat içinde İlçe başkan ve yöneticileri, Belediye Meclis Üyeleri arasında istifa adımları atılmaya başlandı.

MUSAVAT DERVİŞOĞLU’NUN EKİBİ

Partililer Genel merkeze isyan ederek kongre kaybeden Av Ülkü Doğan ve ekibi için bu adalet mi yoksa Müsavat mı? tepkisini verdi.

Önümüzdeki saat ve günler İYİ Parti içinde hem İzmir’de hem de Türkiye genelinde daha çok istifa olabileceği konuşuluyor.

 

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL