İzmir

Yeni başkan Osman Öztürk… Tire Süt’te Eskiyörük dönemi bitti

20 yıl önce Tire Süt Kooperatifi’nin başkanlık koltuğuna oturan ve beş dönemdir bu görevi yürüten Mahmut Eskiyörük, bugün yapılan genel kurulda ağır yenilgiye uğradı. Osman Öztürk, 946 oyla yeni başkan..

Yeni başkan Osman Öztürk… Tire Süt’te Eskiyörük dönemi bitti
20 yıl önce Tire Süt Kooperatifi’nin başkanlık koltuğuna oturan ve beş dönemdir bu görevi yürüten Mahmut Eskiyörük, bugün yapılan genel kurulda ağır yenilgiye uğradı. Osman Öztürk, 946 oyla yeni başkan olurken, Eskiyörük 613 oy alabildi

1967 yılında kurulan ve Ege Bölgesi’nin en önemli kooperatifleri arasında yer alan Tire Süt Kooperatifi’nde büyük bir deprem yaşandı. 20 yıldır kooperatifin başkanlığını yapan Mahmut Eskiyörük, bugün yapılan genel kurulda seçimi kaybetti. Osman Öztürk, Tire Süt Kooperatifi’nin yeni başkanı oldu.

Beş dönemdir Tire Süt Kooperatifi’nin başkanlığını yapan Mahmut Eskiyörük, daha önceki genel kurullarda da başkan adayı olarak ortaya çıkan Osman Öztürk ve İlhan Ayhan, sandıkta yarıştı. Arena Düğün Salonu’nda yapılan seçimde mavi listeyle yarışan Osman Öztürk, 946 oy alarak büyük bir zafer kazandı. Mahmut Eskiyörük ise yeşil listeyle yarıştı ve 613 oy alarak seçimin kaybedeni oldu. Sarı listeyle yarışan İlhan Ayhan ise 13 oy aldı. 7 oyun geçersiz sayıldığı seçimde Osman Öztürk taraftarları büyük sevinç yaşadı. Mahmut Eskiyörük’ün seçimi kaybetmesinde, Tunç Soyer’in Büyükşehir Belediye başkanlığına seçilmesinin ardından Büyükşehir ile yaşadığı sorunların da etkili olduğu öne sürülüyor.

Seçimi kazanan Osman Öztürk de, “Çok güzel bir katılım oldu, herkese teşekkür ediyorum. Bu görevi bana layık gören herkese teşekkür ediyorum. İnşallah kooperatifi daha iyi yerlere getireceğim. Bugün neysek yarın da öyle olacağız. Bu görevi sonuna kadar götüreceğimden de kimsenin şüphesi olmasın” diye konuştu.

Mahmut Eskiyörük ise seçimin ardından yaptığı açıklamada , ”Bugünden itibaren geldiğim yere geri dönüyorum.
Umarım kooperatifimiz yaşamına devam eder. Hayırlı olsun” dedi.

Osman Öztürk başkanlığındaki Tire Süt Kooperatifi’nin yeni yönetim kurulu şu isimlerden oluştu: Hüseyin Dönmez, Halil Kalbak, Ahmet Asım Bagator ve Erdoğan Savaş. Denetim Kurulu üyeliklerine de Yunus Ekşi, Cihan Uzgur ve İsmail Türkmen seçildi.

 

kaynak:EGEDESONSÖZ

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL