Siyaset

VEYSEL ŞAHİN YENİDEN İZMİR’E BAŞKAN

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) İzmir İl Başkanlığı’nın 14. Olağan İl Kongresi bugün gerçekleştirdi. MHP Genel Başkan Yardımcısı ve İstanbul Milletvekili Prof.Dr. Semih Yalçın ile İzmir Milletvekili Genel Sekreter Yardımcısı Tamer..

VEYSEL ŞAHİN YENİDEN İZMİR’E BAŞKAN
Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) İzmir İl Başkanlığı’nın 14. Olağan İl Kongresi bugün gerçekleştirdi. MHP Genel Başkan Yardımcısı ve İstanbul Milletvekili Prof.Dr. Semih Yalçın ile İzmir Milletvekili Genel Sekreter Yardımcısı Tamer Osmanağaoğlu kongrede yaptığı konuşmalarda muhalefeti hedef aldı. Mevcut Başkan Veysel Şahin’in yeniden başkan seçildiği seçimde yeni yönetim de belli oldu.

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) İzmir İl Başkanlığı’nın Olağan İl Kongresi, Balçova Termal Tesisleri Kardelen Salonu’nda gerçekleştirildi.

30 ilçe teşkilatından 600 delegenin ve tüm ilçe teşkilatlarının katıldığı kongrede mevcut başkan Veysel Şahin tek aday olarak seçime gidildi. Tek aday olarak seçime giren mevcut Başkan Veysel Şahin yeniden güven tazeledi. Yapılan sayımda 13 oy geçersiz çıkarken Şahin 587 delegenin oyunu aldı.

Kongrede divan üyeliğine MHP Genel Başkan Yardımcısı ve İstanbul Milletvekili Prof.Dr. Semih Yalçın, İzmir Milletvekili Genel Sekreter Yardımcısı Tamer Osmanağaoğlu, MYK Üyesi Burak Pehlivan, Aliağa Belediye Başkanı Serkan Acar seçildi.

Kongreye, AK Parti İzmir Milletvekili Mahmut Atilla Kaya, Menemen Belediye Başkanı Aydın Pehlivan, MHP İzmir eski Milletvekili Hasan Kalyoncu,  MHP Aydın İl Başkanı Haluk Alıcık, TÜRK-İŞ İzmir Temsilcisi Hayrettin Çakmak, İzmir Esnaf Birlikleri Başkanı Yalçın Ata, Hak-İş İzmir İl Başkanı Gültekin Şimşek. İzmir Esnaf ve Sanatkarlar Kredi Kefalet Kooperatifi Başkanı Erdem Hünü katıldı.

Açılışta MHP Genel Başkan Devlet Bahçeli’nin mesajı da okundu.

LİSTE BELLİ OLDU
Şahin’in tek aday olduğu seçimde ise yeni yönetim listesi şu şekilde oluştu:

YALÇIN: MHP, GELECEĞİN VARLIK TEMİNATIDIR
Kongrenin açılış konuşmasını gerçekleştiren MHP İstanbul Milletvekili Prof.Dr. Semih Yalçın, “Değerli dava arkadaşlarımız ve misafirlerimizle birkaç hususu paylaşmak isterim.

Sözlerime, Eylül ayının böyle güzel bir gününde destani kurtuluş savaşının nihai zafere sahne olan İzmir’de sizlerle bir araya gelmekten duyduğum bahtiyarlığı ifade ederek başlamak isterim. Kongreler döneminde tarihimizde yer alan önemli hadiseleri devamlı suretle gündeme getirmekteyiz.

İzmir’de kongre yaparken bu güzide kentin tarihimiz açısından ifade ettiği seçkin yeri dile getirmek zorundayız. Büyük zaferin 9 Eylül’de taçlandığı İzmir’de o tarihten beri bağımsızlık azmi ve beka refleksi yaşatma ruhundan şüphemiz yoktur. Bu hakikat bütün Anadolu ve Türkiye için böyledir.

Kahraman ecdadımızdan bize kalan kutlu mirası muhafaza etme bilinciyle vatanseverlerin göz parıltılarını İzmir il kongremiz vesilesiyle bu salonda bir araya gelen arkadaşlarımızın gözlerinde görmekteyiz.

Her dönemde tarihe adını yansıtan şanlı bir milletiz. Zaten MHP’nin siyasetteki varlığı da bu ruh ve şuurun ete ve kemiğe bürünme halinden başla bir şey değil. Partimiz atalarımızın istikametinde kilometre taşına dönüşmüştür.

MHP milli değerleri yaşatıp gelecek kuşaklara aktarma sorumluluğu hissediyor. MHP, geleceğin varlık teminatıdır” ifadelerine yer verdi.

 

MERKEZDEN YERELE UMUDA DOĞRU
Yalçın yaklaşan yerel seçim hazırlıklarına değinerek, “MHP, 14. Olağan Büyük Kurultaya hazırlık olmak üzere Türkiye’deki ilçe ve il kongreleri yaparken gelecek yıl Mart ayıdan yapılacak olan yerel seçimlere hazırlanıyor. Partimiz her seçim döneminde olduğu gibi erkenden yol almaktadır.

Partimizin seçim hazırlıkları Devlet Bahçeli’nin talimatlarıyla başlatıldı. Genel Başkanımızın verdiği talimatlara değinmek isterim. Yerel seçimlere hazırlanırken öncelikli hedefimiz merkezi yönetim  ile yerel yönetimler arasında uyum sağlanmasıdır. Kongreler sürerken teşkilatlarımız olarak ‘2024’e doğru diyar diyar Anadolu’ temasıyla çalışmalara hız vereceğiz.

İstikrar ve hizmet için uyumlu yönetimle umutlu geleceğe ulaşacağız. Merkezden yerele umuda doğru yol alacağız. Partimizin Türkiye Yüzyılı hedeflerini de gerçekleştirmeye devam edeceğiz” diye konuştu.

 

MUHALEFET BİRBİRİNE DÜŞMÜŞ GİBİ GÖRÜNSE DE…
Konuşmasında muhalefet partilerinin çalışmalarını eleştiren Yalçın, ”MHP olarak başta CHP ve İYİ Parti olmak üzere geride kalan cumhurbaşkanlığı seçimi ve genel seçimlerde hezimete uğrayan muhalefetin içine düştüğü siyasi çalkantıları ilgiyle takip etmeye devam ediyoruz.

Milletten aldıkları ders karşısında vurgun yemiş balık gibi istikametlerini ve konumlarını kaybeden muhalefet partilerinin yerel seçimlerde de millete kendilerini beğendirmek için çevirdikleri yeni dümenleri izliyoruz.

Muhalefet partileri birbirlerine düşmüşler gibi seçimler yaklaştıkça sağanak yağmura yakalanmış koyunlar misali birbirlerine sokulmak zorunda kalacaklarını biliyoruz. MHP olarak Cumhur ittifakının ilke ve programları doğrultusunda yolumuzda ilerlemekteyiz.

Partimiz kurulduğu tarihten bu yana siyasette ısrar ettiği tutarlılık ve sorumluluk bilincinden bugüne kadar taviz vermemiştir. Bugün ve bundan sonra da verdiğimiz sözlerin arkasında duracağız.

Millete efendilik taslayanlara inat milletimizin hizmetinde olacağız. Milli iradeyi küçümseyenlere yeni demokrasi ve sandık dersi vermek için çabalayacağız. MHP’nin yerel seçimlerde büyük bir başarıyla sandıktan çıkacağına eminiz. Bütün teşkilatlarımız uyum içerisinde çalışmaktadır” dedi.

Yalçın son olarak şöyle konuştu:

“Partimiz 9 Ağustos 2023 tarihi itibariyle ilçe kongrelerini 5 haftalık süre içerisinde gerçekleştirdi. Bu kongrelerimizin ardından bugün İzmir’de yaptığımız gibi ile kongreleri sonuçlanan illerimizin 1 Eylül’den itibaren il kongrelerini gerçekleştiriyoruz. İzmir İl Kongresi’nin bitmesi ile birlikte MHP bugün itibariyle 35 il kongresini gerçekleştirmiş olacak”.

 

OSMANAĞAOĞLU: BU ÇAĞIN SERDENGEÇTİLERİSİNİZ
MHP Genel Sekreter Yardımcısı ve İzmir Milletvekili Tamer Osmanağaoğlu, kongrede bir konuşma yaptı. Osmanağaoğlu konuşmasında, “Sözlerimin başında müstesna heyetinizi en iyi dileklerimle selamlıyor, hepinize saygı ve sevgilerimi sunuyorum.

İl kongremizin nice imrenilecek güzelliklere, nice parlak gelişmelere, nice kutlu ilerleyişlere vesile olmasını canı gönülden temenni ediyorum. Aranızda olamasam da kalbimin sizlerle beraber çarptığını özellikle bilmenizi istiyorum.

Denge, düzen ve disiplin içinde gerçekleştirilen ilçe kongrelerimizin demokratik ortamında seçilmiş değerli delegelerimizin iştirak ve iradesi münasebetiyle bugünkü seçimli il kongremiz toplanmıştır.

Davamızın asaletine, demokrasinin adabına ve 54 yıla dayanan kutlu mücadelemizin ahlakına yakışır bir kongrenin yapılacağına yürekten inanıyor, hepinizden de bunu bekliyorum.Sizler büyük bir fikir hamulesine ve yüksek bir siyasi idrak haysiyetine sahip vatan ve millet sevdalılarısınız. Biliniz ki, Türkiye’nin gelecek umudu, gerçek ufku sizlersiniz.

Düşe kalka ilerleyen beşeriyet kervanının tam tersine duruşunuzla hayranlık uyandırıyor, dirayetinizle de birilerinin uykularını kaçırıyorsunuz.Gönüller arasına köprüler kuran, uçurumları inancıyla kapatan, Türklüğün irfanını zinde ve zirvede tutmak için çırpınan bu çağın serdengeçtilerisiniz.

Tıpkı uzun bir keşfe çıkan seyyah gibi milletimizin sinesinde saklı duran hazinelerini muhabbetle çıkarıyor, onlarla kucaklaşıyorsunuz.İnsanlık tarihi, ülkelerin çoğunlukla içeriden teslim alınacağına dair sayısız tecrübi misali kayıt altına almıştır.Kalenin kilit tutmaması veya kaleyi içten çökertmek mana ve mesaj itibariyle bu ifadeye çalıştığım tarih hakikatiyle ilişkilidir.

Ancak ihanet ne kadar diri olursa olsun, iç işgal cephesi nasıl bir oyuna teşebbüs ederse etsin, milletine ve vatanına karşılıksız hizmetle mükellef cesur yürekler olduğu müddetçe menfur çabalar boşunadır” dedi.

 

SÜPER GÜÇ TÜRKİYESİ’NİN ÇATISINI ÖRECEK
Osmanağaoğlu konuşmasını şöyle sürdürdü:

İşte bu cesur ve teslim alınamaz yürekler Milliyetçi-Ülkücü Hareket’in her onurlu mensubu, yani sizlersiniz. Tarih ve coğrafyayı birbirine bağlayan, Cumhuriyet’in yeni yüzyılında yeni bir Türk destanı yazmak ve bunu da yaşatmak azminde olan bir irade hamd olsun sivrilmiş, serpilmiş ve seri halde çalışmaya koyulmuştur.

Bu iradenin kaynağı hem millettir hem de kutlu ecdadımızın bizlere miras bıraktığı ülkülerdir.Türkiye’nin ayağından çekiştirmeyi, iç çekişmelere gömülmesini, sanal korkuluklara ve sahte korkulara boyun eğmesini projelendiren ilkellerin, bu projeye sponsorluk ve piyonluk yapan işbirlikçilerin sonu gelmiş, nihayet devri kapanmıştır.

Türk ve Türkiye Yüzyılı hedefinin gerçekleşmesiyle gelecek nesiller muasır, muzaffer ve müreffeh bir ülkede güvenle ve onurla yaşayacaklardır.100’ncü yıldönümüne ulaştığımız Türkiye Cumhuriyeti ilelebet payidar kalacaktır.Bugün atacağımız her hayırlı adım önümüzdeki yeni yüzyılı imar ve ihya edecektir.

Bugün yapacağımız her fedakârlık yeni yüzyılın süper güç Türkiye’sinin çatısını örecek, sütunlarını dikecektir.

KÖKSÜZ VE FİKİRSİZ SİYASET TÜRKİYE’YE LAYIK DEĞİL
Milliyetçi Hareket Partisi’nin siyaset felsefesinin özü ve öznesi insandır.Daha mutlu, daha huzurlu, daha güvenli, daha zengin, daha iyi hayat şartlarına ulaşmış insan gayemizden, aynı şekilde toplum ve millet amacımızdan taviz vermeden haklı ve hürriyet merkezli mücadelemizi istikrarlı şekilde sürdürmekte kararlıyız.Türkiye’mize zillet müstahak değildir.

Hezimet vaat eden, çıkar ve koltuk hesabı yapan, kulislerin fısıltısıyla ayakta duran, fitnenin ikmaliyle varlığını koruyan, günü kurtarmaktan başka hesabı olmayan köksüz ve fikirsiz siyaset Türkiye’mize asla layık değildir.

2024 SEÇİMLERİNDE YILMADAN YORULMADAN DEVAM EDECEĞİZ
İlçe kongrelerimizle başlayıp il kongrelerimizle demini alacak ve nihayet 14’ncü Büyük Kurultayımızla neticelenecek demokratik süreç, partimizin ve yenilenmiş kadrolarımızın Türkiye’ye hizmet aşkını da perçinleyecektir.

Bunun yanı sıra 31 Mart 2024 tarihinde yapılacak Mahalli İdareler Seçimlerinde yüksek bir başarıya ulaşmak ve zilletin izini tamamen silip atmak için yerimizde bir saniye durmayacağız. Yılmadan, yorulmadan, saflarımızı bozmadan diri şekilde dava ve siyaset mücadelesine devam edeceğiz”

 

ŞAHİN: TEK FORMÜL MERKEZDEN YERELE, TEK YÜREK TÜRKİYE
Son olarak konuşan İl Başkanı Adayı Veysel Şahin yerel seçimlere dair mesajlar vererek, “Bugünden itibaren yürüdüğümüz mukaddes yolda, liderimizin gösterdiği hedeften bir an bile ayrılmadan 2024 yılında gerçekleştirilecek Mahalli İdareler Seçimlerine hazırlanmaya başlıyoruz.

Lider ülke Türkiye yolunda merkezi idare ile yerel yönetimler arasındaki hedef birliğini tesis etmek için Muhterem Genel Başkanımızın başlattığı “2024’e Doğru, Diyar Diyar Anadolu” başlığı altında faaliyetlerimize başlıyoruz.Biliyor ve inanıyoruz ki Türk ve Türkiye Yüzyılı hedeflerine seri ve selametle vasıl olabilmenin tek formülü “Merkezden Yerele Tek Yürek Olmuş Türkiye”nin oluşması ve ortaya çıkmasıdır” dedi.

AYIRMADAN AYRIŞMADAN YERELDE İKTİDAR
Şahin, açıklamalarını şöyle sürdürdü:

İzmir’deki Türk Milliyetçileri olarak Cumhur İttifakı ve partimizin zaferi için, hedefimiz, “İstikrar ve Hizmet İçin, Uyumlu Yönetimle, Umutlu Geleceğe” ulaşmaktır. “Merkezden Yerele, İstikrarı Bozmadan Umuda Doğru” yol almaktır. “Aklın Yolu Bir, Genelden Yerele Birlik, Ülkede Yönetimde Dirlik” oluşturmaktır.

“Ayırmadan, Ayrışmadan Yerelde İktidar, Ülkede İstikrar” sağlamaktır. “Yönetimde İstikrar, Daha Güçlü İstikbal”dir.“Yeni Yüzyıl, Lider Türkiye, Üretken Belediye”dir.“Güçlü Yasama, Kararlı Yürütme, Uyumlu Belediye”dir. Bu yolda imanımız tam, kararlılığımız net ve gayretimiz sonsuz olacaktır.Sözlerime son verirken, beni bu göreve tekrar layık gören Muhterem Liderimiz Devlet Bahçeli Beyefendi’ye ve Teşkilat Başkanımıza teşekkürlerimiz arz ediyorum”

KAYNAK : EGEDESONSÖZ

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL